Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tkazmer
addikt
Aki nyilatkozik, hogy marad vmi mnyp-ban, az bolond,
én el tudok képzelni olyan szcenáriót, hogy nem az. van még pár évtizedem nyugdíjig, egész biztos, hogy az állam részéről más szabályok fognak rám vonatkozni addigra, és ha majd jön egy normális kormány akkor az rendbe teszi ezt a dolgot. ez az egyik, a másik meg, hogy ezek után nem biztos, hogy megéri nekem minimálbérnél többet keresni, és azután járulékot fizetni. Sokkal olcsóbb a tőkejövedelmem után adózni, majd az adózott pénzből félretenni későbbre olyan módon, hogy az egyrészt rövid távon országhatáron kívül legyen, másrészt meg likvidebb, nem vonatkozik rá annyi megszorítás, mint egy kifejezetten nyugdíjcélú megtakarításra.
ilyen körülmények között "csak azért is" maradok mnyp tag, és igen, kiírom magam a nemzeti szolidaritás vagy mi a rák rendszeréből, de beírom magam a "tkazmer szolidaritás" rendszerébe amely meggyőződésem, hogy jobban fog jövedelmezni.úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
tkazmer
addikt
ez a nyugdíjasdi nem alkotmányban rögzített dolog (bár lehet, holnap már az lesz, fene tudja), de engem személy szerint abszolút nem érdekel, mint írtam, én tényleg és tudatosan kiírom magam a "nemzeti szolidaritásból" <= nem is számítok egy fillér állami nyugdíjra sem! annál rosszabbul pedig jelen állás szerint(!) nem járhatok, mint hogy nem kapok állami nyugdíjat egyáltalán, és én ezzel számolok.
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
tkazmer
addikt
én úgy tudom, hogy osztalék után 16% adót kell fizetnem + 14% egészségügyi hozzájárulást, mást nem vonnak le. ha tőzsdei cégtől kapom akkor meg csak 10% adó és 0% eho, bár ez ugye leginkább abban az esetben érdekes, ha a megtakarításaimat olyan részvényekben akarom tartani, amelyek után osztalékot fizetnek.
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
tkazmer
addikt
félreértesz, éppen azt mondom, hogy az új szabály nem alkotmányban rögzített dolog, ezért egy másik kormány könnyen vissza tudja majd csinálni. vagy legalábbis még nem alkotmányban rögzített dolog.
(#703) Ivan15
hát, havi 27000-rel sokra nem megyek de mint mondtam, kiírom magam, ha akarnak fizetnek ha nem akarnak nem fizetnek, viszont a dologhoz hozzá tartozik, hogy innentől kezdve akkor megyek nyugdíjba amikor akarok (tudok), tehát rám a nyugdíjkorhatár sem fog vonatkozni gyakorlati értelemben.(#704) bobsys
ennek a 24%-nak a befizetésére hol kötelez a törvény osztalék után? itt[link] egy könyvelőiroda oldalán még csak a 16+14%-ról írnak, bár lehet azóta változott, mostanság fene se tudja mi van, de még én is cska ott tartok, hogy 16+14%...[ Szerkesztve ]
-
tkazmer
addikt
és én ezt hol vitattam? a hsz-em, amire válaszolták, a szövegkörnyezetből kiragadva valóban furcsa lehet, de nézd meg, mire válaszoltam, szerintem úgy érthető
(#770) A Tejesember
az állampapírok jelentős részét mnyp-k vették meg, eléggé feltűnő lett volna, ha hirtelen nem teszik. a tőzsdén is ők generálták a közepes részvények forgalmát jelentős részben (pl. pannergy, rfv). aminek Mo-n nincs konkrét lenyomata, az a befizetések mintegy 30%a, azt külföldön kezelték, de azért nem úgy működik ez a rendszer, hogy csakúgy eltűnjenek ezek a pénzek, épp ez a lényege az mnypnek a költségvetéssel szemben[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest