Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Genius007
őstag
Szép jó reggelt Uraim!
Lenne egy ilyen notebookom: Packard Bell EASYNOTE TV44-HC-346HG
Operációs rendszer: Windows 8
Processzor: INTEL Core i3 i3-3110M
Memória: 4GB
Merevlemez: 500GB
Kijelző: 15.6" (1366x768)
Grafikus kártya: nVidia GeForce GT630M 2Gb + az integrált intel HD ugye.
Webkamera: 2.0 megapixel
USB csatlakozók: 1xUSB 3.0 + 2xUSB 2.0A kérdésem az lenne, hogy erre a laptopra valamilyen formában, rálehet varázsolni bármilyen OS X-et?
És ha igen, akkor hogy? Jelenleg Windows 8 üzemel rajta, ezt természetesen letörölném, és csak OS X-et használnék, segítségemre van egy 32Gb pendrive, és 2dvd-rw, na meg a net, ebből kellene valamit kihozni, amennyiben lehetséges.Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu
-
-
Genius007
őstag
válasz mezalan #21441 üzenetére
Leszedtem a TransMac progit, ki írtam pendrive-ra, biosba beállítom, hogy arról bootoljon, de az istennek sem akar bootolni róla! A pendrive egy 32gb-s, az iAtkos ML2 rajta van, mert TransMac-el látom, de bootolni nem bootol.
Ötlet? Bár tuti én vagyok a hülye hozzá!
Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu
-
Genius007
őstag
válasz ThuG4LifE #21449 üzenetére
A PenDrive USB2.0-ás, de én semmi bootloader félével nem bohóckodtam!
Szimplán a fent nevezett progival rátettem a iAtkos ML2-őt (de még az ML3u-t is próbáltam)
de sehogy sem sikerül bootolni róla. A notebook biosában sok mindent nem lehet állítani, de a bootot akár hogy próbáltam, nem sikerült sehogy sem.[ Szerkesztve ]
-
Genius007
őstag
válasz CJ597132 #21457 üzenetére
De tényleg nem értem, hogy a többiek, hogy rakják fel, nekem sehogy sem sikerül.
Csak laptopom van, Windows van rajta, erre szeretnék OSX-et (10.8.4?) varázsolni!
Szóval ha valaki lépésenként! leírná a telepítés menetét (magyarul!) azt megköszönném!Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu
-
Genius007
őstag
-
Genius007
őstag
válasz Phantomhive #21460 üzenetére
Még egy kérdés.
Ha wmware-en belül (osx-en belül) letöltöm az apple oldaláról az újat, az fizetős nem?
Vagy ha OSX-en keresztül töltöm le, akkor az ingyenes?Sorry a hülye kérdésekért, de nem sokat foglalkoztam még ezzel a témával.
-
Genius007
őstag
Sziasztok!
Adott egy PackardBell EasyNote TV44HC notebook.
- i3 3110M
- nVidia GeForce 630M 2Gb
- 4Gb DDR3 Ram
- 500Gb Hdd
- 802.11 b / g / n WiFiA kérdésem az lenne, hogy erre a gépezetre valamilyen úton - módon fellehetne varázsolni OSX-et?
Ha igen akkor melyik verziót, és hogyan? Ha esetleg valaki leírná lépésről lépésre a teendőket, azt megköszönném (s talán még rajtam kívül jó páran!).
Sok helyen olvastam, hogy az ilyesmi bűvészkedésekhez kell egy másik MAC-es gép is, no itt nincs a közelben, szóval valami olyan megoldást szeretnék, amit a notebookommal, és 3db 16gb-s pendriveal + nettel meglehet oldani.Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu
-
Genius007
őstag
Sziasztok!
Szeretném feltelepíteni a Mavericks vagy Yosemite valamelyik verzióját az itthoni laptopomra.
Olvasgattam, nézegettem fórumokat, hogy ez pontosan hogyan is lehetne megoldani, s ha jól értettem, akkor vmware -ben kell csinálni egy OSX "gépet" regisztrálni AppStore -ba, ott letölteni az OSX verzióját, és úgy készíteni egy bootolható USB Pendriveot (valamilyen úton - módon).Nos odáig el is jutottam, hogy vmwareben létrehozok egy OSX-et, (Mavericks 10.8) szépen megy is minden, regisztráltam AppStoreba is, le is vonta a kártyámról a ~ 600,- HUF összeget, viszont nem tudok belépni. iTunesba simán belépek az email címemmel és jelszavammal, viszont AppStoreba sehogy sem tudok, így letölteni sem tudom az OSX-et. Próbáltam jelszó emlékeztetőt kérni, csináltam új jelszót, akkor sem jó. A nyelvet is átállítottam (legörget, jobb alsó sarok, Hungary) akkor sem jó.
Valami ötlet, vagy nagyon részletes leírás (laikusoknak), hogy hogyan is tudnék az OSX-et varázsolni a laptopomra srácok? 10éves korom óta számítógépekkel foglalkozom, viszont az OSX világa kifog (még) rajtam.
(Ui.: Ha esetleg valakinek itt Budapesten lenne egy USB Pendriveja, amin rajta van minden, és csak bedugom feltelepítem (kextek mindennel) azt is szívesen venném, természetesen nem ingyen!!!)
[ Szerkesztve ]
-
Genius007
őstag
válasz tatomi92 #25203 üzenetére
Packard Bell EASYNOTE TV44-HC-346HG
Processzor: INTEL Core i3 i3-3110M 2.4Ghz
USB csatlakozók: 1xUSB 3.0 + 2xUSB 2.0Chipset: Intel Panther Point HM77, Intel Ivy Bridge
Hang: Realtek ALC269
Wireless: Broadcom 802.11nHang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu
-
Genius007
őstag
válasz tatomi92 #25205 üzenetére
Elvileg a vga-nak (GT 630) is mennie kell, legalábbis az új iATKOS-ban elvileg megy.
Nem próbáltam még, mert nem akartam "adakozni" addig, amíg ezeket ki nem próbálom, hogy mennek-e esetleg rendesen. de még ezekkel is gondban vagyok ugye. : /Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu
-
Genius007
őstag
No srácok, viszonylag úgy érzem elég jól haladok az OSX telepítéssel.
Notebookom adatai:
Packard Bell EASYNOTE TV44-HC-346HG
Processzor: INTEL Core i3 i3-3110M 2.4Ghz
USB csatlakozók: 1xUSB 3.0 + 2xUSB 2.0Chipset: Intel Panther Point HM77, Intel Ivy Bridge
Hang: Realtek ALC269
Wireless: Broadcom 802.11nAz egyik itteni fórumuzónk volt olyan kedves, és letöltötte nekem a Yosemite 10.10.1-et egy USB-s pendrivera.
Itt egy viszonylag pontos leírás, hogy hogyan is lehet feltelepíteni: [link]
Viszont jött a probléma, hogy csak úgy indult el nálam a rendszer, ha a Pendrive be volt dugva, amint kihúztam, és újra indítottam, már nem indult el (bootloader probléma).
Találtam rá megoldást, bár egy kicsit eltérőt mint amit a fórumon írnak.
Lépések:
1. Pendriveról bootolás, OSX telepítés előtt megállunk, mivel már fent van ugye, és Disk Utility menüpontba belépünk.
2. Kiválasztjuk a Hdd összes partícióját amit csináltunk (én 3db-ot) és leválasztjuk (UnMountoljuk)
3. Kilépünk a Disk Utilityből, és belépünk a Terminalba, majd begépeljük a következő sort." dd if=/Volumes/USB/usr/standalone/i386/boot1h of=/dev/disk0s2 "
Aham, de mégsem, mivel így nálam nem volt jó! Bár lehet csak nálam nem működött, viszont ha úgy írtam be, hogy:
" dd if=/Volumes/USB/usr/standalone/i386/boot1h of=/dev/disk1s2 "
Már is jó volt : -)
Első indulás után rá kellett jönnöm, hogy se billentyűzet, sem az egér (touchpad) nem működik, ezért külső eszközökre lesz szükség, mindkettőre, mivel én képernyő billentyűzetet nem találtam.
MultiBeast fel, kipipálni amiket ki kell, s amiket automatikusan fel ajánl, PS2 portot is kipipálni.
Ezután Restart, és már megy is az egér és billentyűzet.
Videókártya (nVidia 630-hoz is találtam Drivert viszont a Mac névjegyénél csak az integráltat írja, de az ikon kint van, és látszólag müködik is, bár lehet mégsem.)
A hangkártyához, ethernethez, és a wirelesshez viszont sehol sem találtam kextet, legalábbis olyat ami működött volna ... ergó a notebookon so so minden megy, csak net és hang sincs (a két legfontosabb számomra), viszont stabilnak tűnik!Nézegettem itt a ProHardveren egy ilyen WiFi kártyát:
AR5B97 802.11 a/b/g/n 300Mbps Wireless N elvileg Mac alatt is tökéletes, talán kext sem kell hozzá, mert automatikusan felismeri.
Vélemény?Realtek ALC269-hez ha esetleg valaki tud kextet, megoldást, hogy bírjam működésre. (mic részét is!) azt megköszönném.
Ui.: Azért írtam le ezt ide egy kisebb regény formájában, mert pl. nekem sokat segített volna ez, ha valakinél olvasom, talán másoknak is tudtam segíteni.
-
Genius007
őstag
Ui2.:
Ha nem nyúlok a géphez, és kikapcsolt képernyővel csak áll, akkor 1percenként (lemértem, szinte pontosan 1 percenként) fura zaj hallatszik, mintha a hdd leállna, aztán hirtelen megint elindulna, nem olyan a hang, de mégis ahhoz tudnám hasonlítani. Erre (is) valami ötlet esetleg, tapasztalt már valaki hasonlót?
Ui3.:
Akkumulátor %-ot, hátralevő időt, nektek ki írja a Yosemite?
Mert nekem hálózatról megy végig (az akkumulátor is jó benne) de mégis azt írja, hogy töltöttségi szint 0%.
Viszont ha kihúzom, akkor működik, megy rendesen, csak mintha nem érzékelné azt, hogy pontosan mennyi is az annyi ....[ Szerkesztve ]
-
Genius007
őstag
Sima Batterys kext amit általában mindenhol ajánlanak nem működik, viszont a MacPois0n nevű programban lévő ethernet (broadcom-os) és battery (akksi) kijelzés most már működik, ki irja rendesen a %-ot.
Már csak a hang (Realtek ALC269 maradt hátra), és az nVidia 630M 2Gb vga (bár utóbbi félig meddig működik már.) Aki TouchPad-et szeretne feltelepiteni az inkább MacPois0nból tegye (Yosemite alá) mert a MultiBeastes bár működik, de nem mindig vesz be a gombokat / nem mindig tudja mit akar a felhasználó.
(Ikonokat nem lehet kijelölni rendesen, stb stb, bár célnak megfelel, de pár óra után elég idegesitő).Ui.: MacPois0n-os Elantech TouchPadhez még egy észrevétel, bár szinte tökéletesen működik, viszont ha valami ikonra (vagy itt üzenetküldésnél az "ok" opcióra akarunk 2x koppintani, nem engedi, kénytelen vagyunk a bal egér gombbal (természetesen TouchPaden) elküldeni, de még igy is bőven jó, s jobb mint a MultiBeastes.
[ Szerkesztve ]
-
Genius007
őstag
Sikerult beszereznem egy HP Envy 17 Notebookot, amelyre ha jol tudom minden gond nelkul fellehet tenni az eredeti osx yosemite -ot. (Anno egy packardbellre probaltam, amin minden ment kiveve a hang nem)
Valaki esetleg akinek van OSX a gepen, tudna nekem csinalni egy telepito pendriveot (Budapesten).
Termeszetesen nem ingyen, es csak egy telepites erejeig kellene a pendrive de ha ugy van meg is veszem!Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu
-
Genius007
őstag
Telepítés közbeni "Missing bluetooth controller transport" hibaüzenettel találkozott már valaki?
A laptop egy HP Envy 17"
Adatok:
CPU: Haswell, Intel Quad Core i7-4700QM 8x3.4 Ghz with turbo boost 3.2 Ghz, 8 szálas.
Kijelző: 17.3" HD+ LED (1600x900) (tükröződésmentes)
Memória: 8 GB DDR3 1600Mhz (max 16GB)
Háttértár: 1T HDD Vagy 128GB SSD
Videókártya (2db):
Intel HD 4600 (2 GB osztott)
Nvidia GeForce GT740m (2GB dedikált)Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu
-
Genius007
őstag
Pár lépésben letudnád írni esetleg az El Capitan telepítésének a menetét akár itt, akár Privát üzenetben?!
Honnan s miként lehet beszerezni, feltenni, bootolható pendriveot csinálni, vmware opciók, stb stb ...HP Envy 17 Notebookra szeretném feltenni, jelenleg Win10 OS van rajta.
Macbook nincs a közelben, szóval erről kellene valahogy megoldani, először akár VMWare-el.Köszönöm!
-
Genius007
őstag
VMWare Playerben sem jó ... valakinek ötlet esetleg?
[moderálva]Szakmaiban ne hirdess még burkoltan sem.
[ Módosította: Qru ]
-
Genius007
őstag
Erre valakinek ötlet esetleg?
A gép egy HP Envy 17" 4magos quad procis 8gb ramos noti, youtubeon sok videót néztem, és 99% hogy felmegy erre az OSX, sok leírást olvastam match_kernel, ddsd meg még hasonló dolgokról, de nekem a java része kínai, mert nem értek az OSX-hez.
Virtuális gépben próbáltam meg létrehozni, és ez a hibaüzenet fogadott.
TransMac-el megcsináltam Pendrive-ra is, bootolni is tudok róla, de amikor görgeti le a sok infót, akkor menet közben újra indul a laptop, megpróbáltam 4x 5x de mindig ezt csinálja, (gondolom mindig annál a pontnál ahova eljut).
Valakinek esetleg tapasztalata Haswelles notival és OSX-el?
Próbáltam már iATKOS M2-őt, ott krix kraxos lett a kép telepítés előtt, Yosemite 10.10.1.-et 2-őt, 3-mat, egyikkel sem volt jó.
Ha valaki esetleg tudna segíteni felvarázsolni azt megköszönném![ Szerkesztve ]
-
Genius007
őstag
válasz Wiz Khalifa #25953 üzenetére
Amit Te küldtél linket privátban, azt is feltettem TransMac-el, bebootol, és amikor az elején görgeti le a telepítés előtt a sok cuccot, ujra indul a gép.
Akármilyen kapcsolóval csinálom, -v -s -x már mindent próbáltam PCIRootUID=1 (és 0) előrébb sehogy sem jutottam.
Bootloader gondolom van rajta ilyenkor, hisz amikor Pendriveról bootolok, akkor elindul, csak a telepítés elejéig sem jutok el ...Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu
-
Genius007
őstag
válasz Wiz Khalifa #25959 üzenetére
Jogos!
Most vissza olvastam, más küldte át az OSX letöltéséhez a linket.
Ezt (is) letöltöttem már, és ezzel sem volt jó.yosemite-zone-10-10-1-iso-niresh
Virtualba sem jó, mert ott bár feltudom telepiteni az OSX-et, de amikor felteszi, és újra indul a gép, görgeti le a sok infót, ott BlueTooth Missing Transport hiba üzenetet kapok és ott meg is áll!
(Eddig Virtualba volt hogy a legtovább eljutottam, idáig).Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu
-
Genius007
őstag
válasz Wiz Khalifa #25959 üzenetére
No helyzet van!
Letöltöttem a Maverickset amit mondtál, virtualba feltettem, minden gond nélkül felment, és ott megy rendesen! Letöltöttem a DMG filet is (mert alapból ISO-t szedtem le ugye, de a TransMachez DMG kell)
Feltettem Pendrivera TransMac-el, bebootol, viszont amikor kiválasztom, hogy Niresh Mavericks (rögtön az elején ugye) elkezdi görgetni a dolgokat (-v kapcsolóval) és 2sec már újra is indul a laptopom ...
De ez legalább már elindult Virtualba és ment rendesen, már látok valami fényt az alagút végén.Ötlet esetleg, hogy hogy indítsam, mit csináljak / tegyek, hogy ne induljon újra még telepítés előtt?
-
Genius007
őstag
Időközben találtam pár infót, videót YouTube-on, hogy állítólag valami mach_kernel-el kellene okoskodnom, kicserélni a pendriveon, feltelepíteni, aztán vissza cserélni, stb stb ... és akkor jó lenne.
Ehhez a részéhez esetleg ért valaki?
Privátban leírást is tudok küldeni, mert itt nem biztos, hogy meglehet osztani, bár ha a Hp Envy Mavericks Rebootra rákeres valaki googleba, akkor kidobja a dolgokat.A laptop egy HP Envy 17"
Adatok:
CPU: Haswell, Intel Quad Core i7-4700QM 8x3.4 Ghz with turbo boost 3.2 Ghz, 8 szálas.
Kijelző: 17.3" HD+ LED (1600x900) (tükröződésmentes)
Memória: 8 GB DDR3 1600Mhz (max 16GB)
Háttértár: 1T HDD Vagy 128GB SSD
Videókártya (2db):
Intel HD 4600 (2 GB osztott)
Nvidia GeForce GT740m (2GB dedikált)[ Szerkesztve ]
-
Genius007
őstag
Közben leszedtem ez alapján a videó alapján [link]
leszedtem bootdiskutilty-t amivel egy külön pendrivera rátettem a Clovert.
Be is tudok bootolni róla, látja a vinyókat, de ugye csak Win-t tudok bootolni.
Gondoltam bedugom a pendriveot amin az OSX van, hátha tudok róla bootolni, elő is ugrik Cloverben az új Pendrive, alatta a Boot from Niresh-Mavericks felirattal, rámegyek, meg is villan a pendrive ledje, fekete háttér, és ..... úgy is marad. A gép nem fagy le, mert a ctrl alt deletere reagál, újra indúl, de ha Cloverből akarok az OSX-es pendriveról menni, akkor nem megy, csak fekete háttér van végig, a pendrive sem villog, szóval nem tölt semmit.Más megoldás, vagy valahogy az OSX-es pendrivera feltudom varázsolni ezt a Clover okosságot?
Vagy Cloveren belül ott a SHELL, ott tudok valami paranccsal indítani?Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu
-
Genius007
őstag
válasz Wiz Khalifa #25973 üzenetére
Kipróbáltam most, semmit nem segített, ugyan úgy újra indul egyből.
tlac: Várom az infót, Virtuális gép belőve, ott megy rendesen a Mavericks.
-
Genius007
őstag
A Mavericks mindig is ment Virtualisan, azzal sosem volt gond.
Csak a többi nem ment Virtualba, mert BlueTooth Transport Missing hiba jött elő mindig telepítés után, so már az OSX kezdeti lépések sem jöttek be.Viszont a Mavericket ki irtam Pendrivera TransMac-el, és nem tudom telepíteni ugye, mert amint legörgetné a dolgokat (telepítés előtt még ugyye) újraindul a notim, bármilyen kapcsolót írok be, egyik sem jó, ezért kellene a match_kernel -es okosságot megcsinálni, mert hiába csináltam külön pendriveon Clovert, és bootoltam róla, aztán majd a Mavericks Pendriveról, ott fekete képernyő fogadott, és nem kezdett el Clover után a Mavericks Bootba.
AppStoreból pedig nem tudom ma letölteni az OSX-et, mert bár van Apple ID-m, de hiába lépek be vele (Virtual gépbe), ellenőrizni akarja, hogy tényleg az én kártyám -e (és levonni X összeget), de nincs a kártyámon pénz (majd holnap teszek rá), bár nem értem mire fel akar levonni pénzt, csak az OSX-et tölteném le, ami ingyenes tudtommal.
Match_kernelre valakinek opció?
Mellesleg félek attól, hogy hiába töltöm le majd AppStoreból az OSX-et, és csinálom meg MultiBeastel (gondolom ezt akarod majd mondani, sosem próbálta még amúgy, csak YouTubeon láttam pár tutorialt) ha a sima Mavericks (Niresh H*ck oldalról amit a kolléga linkelt fentebb) nem működik már a Boot sem (TransMac-elve) akkor az AppStoreból letöltött miért lenne jó?Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kompakt vízhűtés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- "Lopakodó", E-ATX-es miditoronyot dobott piacra a Phanteks
- BMW topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Készül Európa válasza a SpaceX ellen
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest