Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
Topikgazda
válasz Crondore #28130 üzenetére
elsőre:
érdekes hiba, verbose módban indítsd el a hackintosh-t (-v a bootloaderbe), hogy lássuk hol akad elmásodikra:
nem csináltam még ilyet de, a diskutility-vel elvileg lehet csinálni image fájlt, amit aztán vissza lehet állítani is
a bootloader-t viszont lehet újra kell telepíteni -
tlac
Topikgazda
válasz Crondore #28186 üzenetére
igen ez a 4 lehetőség közül, az egyik legtradicionálisabb megoldás
- bal oldalt Devices szekciót kiválasztod, középen az USB melett találod az Audio -t ott a lehajható fülnél beírsz 1-et a No vagy Auto helyett,
- config.plist elmentvagy 2 vagy 3, attól függően, hogy hány ki-bemenet van
nekem 2-es kellettbeállítod hogy a rendszerben láthatóak legyenek a hiden állományok, ehhez segítség lehet az
szerintem erre itt nincs szükség
-
kalimist
aktív tag
válasz Crondore #28186 üzenetére
Szerintem nincs teljesen rendben a leírásod. Gondolom a Toleda-féle scriptről van szó, aminek pont az a lényege, hogy patcheli a vanilla AppleHDA.kext-et nem pedig létrehoz egy újat. EFI/CLOVER/kexts/10.11 vagy, mint nálam 10.12-be pedig tesz egy realtekALC.kext-et, ami csak egy info.plistet tartalmaz a CLOVER/config.plistbe pedig a KextsToPatch részhez ír be dolgokat.
A másik pedig, hogy sokkal érdemesebb mindig az efi partícióra tenni a szükséges kexteket mert így software update után is megmarad pl. ebben az esetben a hang. Sierránál a legelső betánál használtam ezt a scriptet (10.12-re módosítva) először most pedig dp6-on vagyok és még nem kellett újraszenvedni a hangot, mint előtte minden frissítés után.
-
henter
tag
válasz Crondore #28213 üzenetére
Szia!
Köszönöm, ezeket én is néztem, de ha benne van a gépben a vga, akkor el se jutok a telepítésig. Usb-ről bootolok, de amikor meg kellene jelenjen a telepítési beállítás, akkor csak fekete kép van, meg egy fehér négyzet az egér helyett. Olyan, mintha nem kezelné normálisan a videokártyát, de ha bemegyek a clover beállításaiba, akkor ott van pontosan minden. Talán a pcie porttal lehet valami, de akkor nem értem, hogy a win7 miért működik normálisan
Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! --Ha sürgős, hívj: 30/212-7754--
-
henter
tag
válasz Crondore #28215 üzenetére
Most teszteltem egy 8500GT-vel, a helyzet csak annyiban más, hogy a háttér nem fekete, hanem zöld, mintás. Ez pcie-port lesz, csak azt nem értem, hogy a win alatt miért működik rendesen. Veszek egy másik lapot, ami osx-kompatibilis
Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! --Ha sürgős, hívj: 30/212-7754--
-
mgaben
senior tag
válasz Crondore #28243 üzenetére
köszi. előjött.
viszont így sem jó. még mindig meg vannak cserélve a karakterek...
azóta van ez, hogy babráltam az itt található windows-os kiosztással.
aztán visszaállítottam, és így maradt... pedig mindent töröltem azokból...Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
Smiley
addikt
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz Crondore #28314 üzenetére
En meglevo osx utan telepitettem win-t, igazabol mind1 a sorrend, csak a boot a cloveres vinyo legyen, ahogy irtad is.
Clover ha bejon akkor ki tudod valasztani, hogy melyik rendszert inditsa.[ Szerkesztve ]
''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac
-
scream
veterán
válasz Crondore #28699 üzenetére
Oké, de nekem nem az a kérdésem, hogy miután az új rendszeren (frissítés után) hogyan telepítem a webdriver-t, hanem, hogy hogyan bootol be a frissített rendszerre, ha a Clover config.plist-jében be van rakva a
<key>NvidiaWeb</key>
<true/>kód a System param-hoz és mivel a rendszer frissült nincsen még a rendszerhez való WebDriver.
[ Szerkesztve ]
-
zodes
aktív tag
válasz Crondore #29213 üzenetére
A hangot is szépen beállítottam, működik is a Line és a fejhallgató, de ha HDMI-vel csatlakozok (márpedig így) a TV-mhez, akkor nincs hang. Kell külön valami hdmi kext?
A TV-n nem valami szépek az ikonok, a karakterek. A felbontás természetesen 1920x1080p. Mit kell még beállítanom, hogy jobban nézzen ki?
Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
sad_Vamp
őstag
válasz Crondore #30011 üzenetére
Nekem az CSM mód nincs a BIOS-ban (vagy csak nagyon el van dugva és nem találom)
Gigabyte bios-oknál mindig ugyan azokat ajánlják.
boot "other OS" ; "UEFI" ; "VTD off", "Super IO off" és kb ennyi.
Nekem a grafom miatt az IM-en azt ajánlották még, hogy kapcsoljam ki az IGP-t mert bezavarhat.
De igazából nem tudom mi más lehet még zavaró a Sierra-nak.A win vs. OsX dolgot is úgy csinálom ahogy te, ezért van 2 külön SSD-m épp tegnap nyomtam fel újra a wint mert eredetileg Win boot beállítással raktam fel, de átraktam other os-ra úgy már nem ment.
OK akkor már a kérdés csak annyi honnét tudok rájönni mi a chip része (csak a windowsos driver-ekből mi?), mert azt vettem észre, hogy a MB könyvecskéje nem igazán taglalja. Amúgy ez jó 5let, ez még segíthet.
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
scream
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest