Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
válasz Csabee. #14700 üzenetére
inditsd -v kapcsoloval.(Amikor kéri F8) .mit ir ki ahol malmozgat és nem megy tovább? MEGELŐZTEK.
Mivel irjam ki Win alatt a DMG-t ha elakarom kerülni a transmac et?
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
Mate, mondj nekem programot amivel Win alól kipörkölhetem JÓL a .dmg-t.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Csabee.
nagyúr
Az miert van hogy elobb elindult a telepito, most ugyan azzal a modszerrel mar nem indul, es megfagy ugyan ugymmint elotte?
Üdv: Csabee.
-
pottika
csendes tag
válasz Phantomhive #14672 üzenetére
Puff!! Elszáll továbbra is, ezkkel a kapcsolókkal is...
Ha tényleg úgy gondolod hogy a vga-val van baj, holnap intézek bele valamit. -
Phantomhive
aktív tag
válasz pottika #14715 üzenetére
-npci=0×2000 kapcsolóval esetleg?
ha nem, akkor egy IOPCIFamily FIX-re van szükséged, ami a tonymac féle Multibeast programgyűjtményben benne van, de fogalmam sincs, h hogy tudnád beheggeszteni a halott 10.6.8 alá.
lehet átmenetileg két osx-et kéne telepíteni egy pici partícióra, de ez csak egy elvetemült ötlet[...] and on the sixth day God created Manchester
-
BogyóBP
addikt
válasz Phantomhive #14716 üzenetére
Sajnos néhány embernek maga az osx feltelepitése is eléggé az (beleértve engem is) de valamiért mégis húz magához, hogy kiprobálgassam.
-
whasdar
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Ahogy tegnap írtam, sikerült az első elindulás. Ha nagyfelbontásu(1600x1200) monitor-t teszek a gépre, akkor mennek a nagysebességű(hardveres gyorsítású) képernyő funkciók.
(ezt sem értem, de nem nagyon zavar).Az már inkább, hogy beletettem 16G memóriát(4-el tökéletsen ment), és fagyás.
-v valami ioerror hibát írt ki(most nincs nálam a pontos infó).Kivettem a memóriát, és ment minden újra. Erre valami ötlet?
A másik problémám, hogy csináltam egy system upgrade-et(végig sem ment rendesen. kírta, hogy az upgrade hibás). Erre el sem indul.
Pedig ez azért kellene időnként sztem.Erre valami ötlet?
-
Kommy
veterán
válasz whasdar #14719 üzenetére
Hibás a memória amit beleraktál agy valószínűséggel (vagy nem kompatibilis a lapoddal)
Hackintosh-ra sohasem szabad a sima update-et rányomni csak combo update-et amit te töltesz le magad és után a meg kell ismételni a lépéseket amiket telepítés után is csináltál (persze csak akkor ha olyan kexteket kelle telepíteni amit a frissítés felülír. )
-
pottika
csendes tag
Sajna nem megy.. Már nem csinálok gondot egy újratelepítésből..
Számít hogy meik op meik particción van? -
pottika
csendes tag
Tehát újratelepítek, frissítek 10.6.8-ra, és IOPCIFamily fix??? Nekem kell ilyen easy beast, megy kext utiliy, meg most pontosan bem is tudommi a multibeast-ból? Ér valamit ha a telepítőt DSDT=cartri val indítom????
-
Phantomhive
aktív tag
válasz pottika #14726 üzenetére
Alapvetően igen, ez az elképzelés, de ahogy utánanéztem most googleben azt találtam, hogy ez az npci kapcsoló elvileg kiváltja ezt az iopcifamily fixet. multibeastben már nem is találom. milyen chameleont használsz rendszerindításhoz és mi ez a cartri dolog?
sose hallottam róla.[...] and on the sixth day God created Manchester
-
pottika
csendes tag
válasz Phantomhive #14727 üzenetére
Nem hallottad? Itt nézzhetsz utána: http://knol.google.com/k/george-anton/download-cartri-net-macbios-no-dsdt/2ydxcf32jt0v6/13#Project(3A)_Gigabyte_Mac_Edition_BIOS_(C2)(A0)_UNRARX_download
http://www.osx86install.com/support/84-the-gigabyte-mac-edition-bios-project-no-more-dsdtaml-no-more-kernel-panics-no-more-need-for-some-kexts.html
Chameleon v2 rc5 asszem, de próbáltam már több félét is, mind1 milyen verzió az OS, csak cd-ről sikerült bootolnom eddig -
pottika
csendes tag
válasz Phantomhive #14729 üzenetére
Nem tudom
Mindíg azt újra indítja a gépet -
farrvince
csendes tag
Sziasztok.
Van-e otletetek, hogy gyorsan meg lehssen oldani a Mac AppStore problemat 10.6.8 alatt??
Nem ismeri fel a gepet!
Nem lehet a mukodo 10.6.7 alol atmasolni valamit? -
pottika
csendes tag
Közben leírom most mi van: 10.6.6 megy a pci-s wifi kártya. A videokarit egy nvidia 32mb-os kártyának látja. Telepítettem egy multibeast-ot easybeast-al, ami automatikusan rakott nekem egy boot loadert, ami -v vel üres képernyőnél áll meg. A cd természetesen hibátlan...
-
pottika
csendes tag
Na kezd tele lenni ezzel a hdd boot-al a plafon. Mit és hogyan lehet állítani ebben? Csak a boot parancsok vannak?
-
farrvince
csendes tag
Van-e egyaltalan megoldas erre?Semmivel sem megy!
-
Kommy
veterán
válasz farrvince #14731 üzenetére
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>Add hozzá a com.apple.Boot.plist fájlhoz
vagy
1 - get the EFIstudio here: http://www.mediafire.com/?xl19omzld9j
2 - run it
3 - in the "Device" dropdown, choose ethernet
4 - click "add device"
5 - an editor will open, click on "write to com.apple.Boot.plist"
6 - close EFIstudio, reboot you hackintosh
7 - log back into the app store -
Csabee.
nagyúr
Most már a telepítőm sem indul el... mindig ez a kép fogad [link]
a cd nélkül meg már a win7-em sem indul be.. ugyanis boot errort ír, ha nem a lion lemezről bootolok.
Üdv: Csabee.
-
pottika
csendes tag
Látnotok kellene ami itt folyik.. Double panic meg hasonlók! Hehe! Ajánlásra rámentem erre az iopcifamily fix-re... Lassan-lassan be kell lássam nem támogatja a mac a quadro fx1800-at.
Hogyan tovább?? Estére érkezik vmi geforce videókártya. A hazardos macosnek kellett vmi nvidia enabler ennek is kell??
Kezdhetek mindent előről? -
BogyóBP
addikt
válasz Csabee. #14744 üzenetére
Hagyd sztem.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Szerintetek egy ilyen kiépítéssel rendelkező UMPC-re érdemes megpróbálni (ha egyáltalán lehetséges) valamilyen macOS-t feleröltetni:
- 1024x600 touchscreen
- Atom Z520 1.33GHz HT-s proci
- 512MB DDR2
- 16GB SSD
- Marvell SD8686 wifi + bluetoothBIOS-t most nem tudom, hogy kicsoda, micsoda követte el és milyen verzió, de gondolom fapados 1x1. Pendrive-ról tud boot-olni az biztos.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
XP NINJA
őstag
hello [link] szerint megcsináltam, csak annyi a baj hogy amikor bejön az oprenszer választó és kiválasztom az osx-et akkor megáll az almánál, el sem kezd tölteni.
a videón 3 dolgot állit át a biosban, én csak 1-et találtam, a többi nekem nincs (asrock h61de/si)
-
Xero
nagyúr
Tudtommal így-úgy még 10.5-öt fel lehetett szuszakolni Atom-ra. Azóta nem tudom mi a lányka fekvése.
OS X-ből egyébként két féle kiadás van. OS X és OS X Server. Ez nem windows, hogy egy rakat verzió legyen, szóval az 512 mindenképpen iszonyatosan kevés lesz.
Utoljára 2003-ban volt 512MB Ram az iMac-emben. Azóta azért eltelt pár év.Egy próbát megér, de nem lesz egyszerű feladat az biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest