Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    válasz Attix82 #83637 üzenetére

    még mindig tolja ingyen

    Nekem is volt hasonló tervben, előre szólok, nem működik a dolog.
    4GH/S az egy értelmesen bányászható valamit, pl etc esetén 42 db RTX 3080-as kártya, ezek megkajálnak 7.5kWh-ot / óra, tehát egyszer 16 milla a kártyapakk, még 2 biztosan van a többi hardver, és ugye ha ingyenbe akarja tolni, a mellé rakott napelemparkkal, ami tud is ennyit legalább napi 6 órában, akkor olyan rendszer kell neki, ami a 6 óra alatt minimum megtermel 45kW-nyi energiát, ilyen- olyan felhő stb-vel ez legyen 50kW/ 6 óra, éves termelésre vissza lehet számolni, mi kell ehhez. Ha 6 óra után leáll, és csak csúcsidőben tolja, akkor is napi 50KWh, havi 3000kWh évi 36000kWh energia kell, ez már majdnem feszegeti a HMKE kategóriát is, újabb 13 milla huss.
    Tehát emberünk zsebbe nyúlt, kicsapott 40 millát, és 40 millából tud most termelni napi 1200ft-nyi etc-t, persze, felmehet ez a csillagos égig, de 10x-es növekedés is mennyi? Napi 12K.
    Amúgy ez mitől lenne ingyen? :D
    A befektetett pénz soha meg nem kapott kamata, mínusz a komplett hardver amortizáció, mínusz a kitermelt coinok jelenlegi értéke akárhogy is nézem, egy sima prémium magyar állampapírra, ami 25%-ot fog hozni évente, az akárhogy is számolom, erős bukta.
    Ha lakást vesz és kiadja, fixen hoz, és a "hardver" ára folyamatosan felfelé megy.
    Ha tevékeny vállalkozás indul, ugyanennyiből akár ezeknek a sokszorosa is kijön, csendestársként is.
    Jelenleg 4GH/s teljesítménnyel ki lehet kaparni kb 145 ezernyi coint, pl ami biztos bányászható, etc-t, és ha az ára még 2 évig ennyi marad, emberünk amortizációja megint csak tovább rontja a dolgokat, az elmaradt kamat-haszon szintén.

    Ha nem kártyázik, hanem asic gépet vesz, pl egy Ipollo V1 3.6GH/s-t tud, mondjuk húzgálja kicsit 4GH/s-ig, és maradjon az eredeti 3kWh teljesítményfelvétellel, akkor a gép volt 6.3 milla, a hozzá passzoló napelem 7.5 milla, és ismét csak napi 6 órát mehet a gép, mert így is 9-től 3-ig néztük, és soha egyetlen esős- felhős napot nem számolunk, az év 365 napján vereti a nap.
    Ez is rossz biznisz, mert a gép most az "ingyen" árammal is napi 1100ft-ot hoz, ennél többet bubik csak az amortizáción, és még nem számoltunk az elmaradó kamatokat.

    Oké, valamikor fel fog menni, vagy nem, ha felmegy, behozza az árát? miért nem rögtön coint vett ennyi pénzből, ha olyan tapasztalt ismerősi vannak, mint pl te? Lent van az ára, bármit akar venni, nem kell se figyelgetni, se lopástól, meghibásodástól, jégesőtől, tűzesettől félni, inverter se makkan meg, nap is mindegy, hogy süt.

    Épeszű ember ilyet nem csinál. Ha meg nem épeszű, hogy lett pénze napelemparkra, meg 4GH/s teljesítményű bányászcuccokra?

    Furcsa sztori, ha a fele igaz, akkor is.

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák