Új hozzászólás Aktív témák

  • kwzatz

    őstag

    válasz Kaci84 #82942 üzenetére

    "Egyrészt nem igaz, hogy nem fedezte a kártyák áresését."
    Lehet, hogy minden kártya esetén nem igaz, de azért kíváncsi lennék a pontos számokra. Ha fedezte is, meglehetősen szűkösen.

    "Másrészt ha meg mégis ezt utólag az okosak jó szokásukhoz híven be is jelentik, hogy ők mondták. Persze mondták még előtte jó párszor és egyszer bejött. Sokszor volt úgy, hogy vége van meg nem éri meg, ennyi erővel az okosak mint pl. te is már máskor is rég eladhatták volna."
    Nekem speciel van jó néhány kommentem itt ph-n, amikben majdnem tökéletesen hónapokra lebontottam mi hogy fog alakulni, mindezt másfél-1 éve. Ha nagyon kell, megkereshetem és linkelhetem. Ugyan nem bányásztam soha, de eladtam az összes cryptómat januárban (nem a csúcson sajnos, mert csak később vált invaliddá, amit gondoltam, szóval hibáztam, de összesen kb. 15-szöröztem a portfoliót, annyira azért "nem gáz" :U )

    "Azt írod akinek sok kártyája van gyorsan piacra dobja jó áron alul, hogy ne álljon benne a pénze."
    Nem írom ezt, a kínálat növekedése fokozatos lesz, és ez szvsz elkerülhetetlen. A kereslet nem fog kapkodni, mert mindenki látja többé-kevésbé, hogy mi a helyzet, így az ár csökken. Én csak írtam egy példát, természetesen nem csak ilyen emberekből fog összeállni a kínálat. Nem mindenki dönt racionálisan, nem mindenki döntött jól tavaly novemberben, a legtöbb ember pedig veszteséges döntéseket hoz összességében, nem lehet másképp, nyerő mindig sokkal kevesebb van. Aki nagyon jól döntött, az kiszállt tavaly november/december környékén. Ez az emberek töredéke. (most a daytraderekről ne beszéljünk) A nagy farmok megint másképp működnek/gondolkodnak.
    A kereslet-kínálat kis ország dologra: Szerinted mi történik egy globalizált világban akkor a kis országban az árral, ha a nagy országokban sokkal olcsóbban lehet venni kártyát? Hol fognak vásárolni az emberek, amíg a hazájukban nem csökken az ár?

    "Fogalmam sincs miért szélsőséges racionálás amit írtam, de tényleg."
    Nincs ezzel gond, pár hónap múlva majd lesz.

    Itt én megállnék, már túl sokszor láttam ezeket a "vitákat", az időnek pedig valahogy mindig nagyobb a meggyőző ereje, mint nekem. :D

    [ Szerkesztve ]

    "Everything is high risk, if you are a pussy."

Új hozzászólás Aktív témák