Új hozzászólás Aktív témák

  • msociety

    csendes tag

    válasz kenwood #81981 üzenetére

    "aktualis arfolyamon a rig kitermeli-e a villanyszamlat. Ha igen, akkor megeri banyaszni, ha nem, akkor nem."
    Ez csak abban az esetben igaz, ha az a stratégia, hogy amint megkapod a bányászat után kifizetett ETH-t, akkor átváltod EUR-ra. Viszont ha így csinálod, tehát most is minden héten átváltanád, ahogy megkapod, és hónapokig ez az árfolyam marad, akkor havi pár tízezer Ft profitot termel a bányászgép. Úgy pedig egy nagyon kockázatos befektetésnek tűnik, ami akár évek múlva se térül meg.

    Ahogy említetted, lehet azt is csinálni, hogy a most kibányászott ETH-t akkor váltod át, ha felmegy háromszorosára az árfolyam, csakhát aki így csinálta, az lehet 3000 EUR/ETH árfolyamon is azt várta, hogy ennél is feljebb megy, és nem váltotta át. Persze rengeteg féle stratégia van.
    Személy szerint én sem tartom a legjobb ötletnek arra várni, hogy "majd felmegy 5000 EUR/ETH-ra az árfolyam, és akkor átváltom", de ez csak a magánvéleményem.

    Azért az nagyon látszik, hogy a rezsicsökkentés eltörlésének bejelentése után azonnal tömegével rakták fel az emberek a bányászgépeiket, előtte pedig csak egy-egy új hirdetés volt naponta (pedig már régebb óta alacsony az árfolyam). Ez pedig mindenképp hatással lesz a piacra.

    Ethermine pool statisztikája alapján az európai bányászat 64.7 TH/s összesen, ami a teljes 260 TH/s-nek alig a 25%-a, tehát a világpiacra viszont akkor sem lenne nagy hatással ez az európai energiaválság, ha a kontinensünkön mindenki lekapcsolná a bányászgépét. Akkor is ugyanúgy folytatják tovább a kínaiak és az oroszok.

Új hozzászólás Aktív témák