Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz Dr. Romano #42950 üzenetére
Nemár, micsoda kitérő választ adott... Azt mondta, hogy az ASIC-ok nem fogják az ETN végét jelenti, nem fog leesni az ETN ára. Na de ki az aki e miatt aggódik? A miatt aggódunk, hogy nehéz lesz bányászni, és nem fogja megérni GPU-val, se CPU-val.
Igaz azt is mondja, hogy a Monero-t fogják követni, azaz ők is rajta vannak, hogy anti-ASIC legyen az Electroneum. -
Dr. Romano
veterán
Hát igen. Látszik rajta hogy totál nem érdekli a dolog. Ha monero kiad valamit antiasic megoldást akkor alkalmazzák, de egyébként lesz*rja mivel a mobil (szimulált) minert és a projektet nem befolyásolja, szerinte.
Magyarul, előfordulhat az hogy az asic korszak beköszöntével egy telefon többet fog termelni mint egy vega
[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Dr. Romano
veterán
Viszont jó hír hogy a monero igencsak asic ellenes, hard forkolnak amint helyzet van, ebben a közleményben részletezik.
De olyat is olvastam fórumban hogy már eddig használták a gyártók bányászatra ezeket a gépeket, mert jobban megérte mint eladni csak most a hardfork miatt akarnak a cégek túladni rajta.
[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
válasz leximester #42944 üzenetére
Amíg jó volt az árfolyam addig equihash algóval később Cryptonight alacsonyabb fogyasztással bányásztam ezekkel a régi VGA-kkal. Ép ami jól fizető coin volt.
-
Dexar007
veterán
válasz Dr. Romano #42955 üzenetére
Vajon mi fog tortenni a diffel ha mindenki monerot fog turni?
Give me your cum,bull!
-
Dr. Romano
veterán
válasz Dexar007 #42957 üzenetére
Írták más fórumban hogy a többi cryptonight coin is elvileg követi a monero ellenszerét ha aktuális lesz... hát úgy legyen, majdmeglássuk stb.
De kérdésedre válaszolva, akkor ez lesz
[ Szerkesztve ]
-
andromedae
tag
Sziasztok! Ripple-vel kapcsolatosan tudnatok segiteni?
Van ripple asztali penztarcam amit a rippex programmal hoztam letre, most latom hogy mar nem lehet letolteni a programot es utana mar hasznalni sem lehet.https://rippex.net/carteira-ripple.php#/
http://blog.rippex.net/br/2018/02/gateway-closure/Mit lehet tenni? At lehet rakni valahova az egysegeket vagy buktam a penzt?
-
AAntii
őstag
válasz Dexar007 #42957 üzenetére
Az is egy érdekes kérdés, hogy a monero árfolyama hogyan fog reagálni arra, hogyha az lesz kezdetben legalábbis az egyetlen antiasic cryptonightos coin. Mindenesetre a kezdeményezés tetszik, dekoncentráltság és a morzsagyűjtés alapja az asicok száműzése minél több algónál.
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
Dare2Live
félisten
"Bitmain cuccok: CryptoNight, EthHash
Bitmain EthHash nem csak összel jön? Persze ettől még CryptoNight bányászok vhova menni fognak.
(Itt még amúgy kérdés, hogy NV, Samsung, AMD.... rámozdul e, pl direkte csinál e máshova nemjó bányászkártyát NV V100 alapon. 250Wból megvan 95MH ETHból. Az mostani árak mellett is elég jól termel. Főleg Izlandon.)
Ha jönnek az új NVk 12nmen felső kategória GDDR6al az perf/wattban nagy előrelépést hozhat. Azokkal a mostani szinteken is megérné bányászni. Persze lehet majd Samsung ramost vadászni....
fud: Az a baj, hogy jelenleg a pénz leginkább pénzmosás miatt áramlik coinokba. Ha nincs anonim számla akkor ezt kb elvágják. Hosszú távon persze baromira kéne, felhajthatná az árakat a szabályzás de rövid távon fene tudja, hogy jó lenne ez. Sztem nem.
justmy2cent
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz #65537792 #42965 üzenetére
A GDDR6 biztos.
Samsung Starts Mass Production of 16Gb GDDR6 Memory ICs with 18 Gbps I/O Speed
Hynix
Micron ramps up its GDDR6 graphics memory for crypto miners, gaming, and VREz már nem a tesztpéldányok hanem a ramp up.
Hogy mire rakják a GDDR6ot az más kérdés. De GDDR piaca 90% ban mindig is a VGA+konzol volt, konzolba nem kerül szóval mire másba menne? Hogy ebből májusra vagy júniusra lesz termék az persze x.
más: Specek alapján Samusng megent jobb lesz. Persze a 12-14Gbpes is komoly előrelépés a jelenlegi ~8Gbps után. +1kéréds, hogy hány biten fog csatlakozni.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
mepet
addikt
válasz Dare2Live #42964 üzenetére
"Az a baj, hogy jelenleg a pénz leginkább pénzmosás miatt áramlik coinokba. "
Szerintem nem.Pénzmosás: 399. § (1) Aki más által elkövetett büntetendő cselekményből származó...
Ismerek számos kriptoevangelistát, bányászt, tradert, hodlert. Soha semmelyikük sem mosott pénzt. Ezt a szöveget a jegybank folyósóján hallottad?
Mire ez a "bűnözőzés"? Ki? Hol? Mikor? Mostanában minden héten kiderül valami tízmilliárd forintos lopás a híradóban, még soha sem volt egyetlen ilyennek sem a kriptókhoz.
A már lekapcsolt legnagyott darknet shopok az AplhaBay és a Hansa naponta összesen csinált kb 1millió dollárnyi forgalmat. Ez pl. kb megegyezik a HUOBI napi kereskedési volumenével. Igen, az csak egyetlen nagy váltó a nagyon sokból, míg hasonlóan nagy darknet shop nem volt több. A lekapcsolás óta az illegális kereskedők forgalma jelentősen csökkent.
Én a napi forgalom 0.1-0.5%-át tippelném illegális lóvénak. Szerintem a jelenleg forgalomban lévő HUF-nak is legalább ekkora részét használják pénzmosásra. Sokkal alkalmasabb rá. Főleg készpénz formában, úgy sokkal nyomonkövethetetlenebb, mint a bitcoin.
-
Dare2Live
félisten
Igen te " kriptoevangelistát, bányászt, tradert, hodlert" ismersz. Aki miatt meg ott van a BTC market capja ahol és áttételesen finanszirozza a minereket is az nem a kriptoevangelistát, bányászt, tradert, hodlert kategória.
Számold ki csak jelenlegi árfolyam melett egy év alatt mennyi BTC van kiosztva minereket. Na azt a pénzt nem a kisbüfik rakták össze. És a minereknek kiosztott pénz egy elenéysző töredéke annak ami BTCben forog.
BTC... lenyomozhattalan. Szerinted mért kér minden zsaroló BTCt? Bingó.
-
Tamás9x
őstag
Hagyjátok Dare2 egy troll jósgömböt használ és sok toxikusat fogyaszt.. Mindent bevet a hsz gyűjtés érdekében. Nvidia Találgatós topikba való, mint a többi...
Ő már még le nem gyártott asic-el bányássza az ETH-t meg a ZEC-et ..https://www.youtube.com/@kisstontour
-
dvd_R+
őstag
Szia köszönöm akkor megpróbálom ma ezt megcsinálni, még egy olyan kérdésem lenne hogy lehet e időzíteni a windows indulását követő alkalmazások indulását? Tehát delay-t rá tenni
Mert úgy kellene kinézzen hogy először OverdriveN induljon töltse be a vgak-ra való profilokat
és csak utánna mondjuk windows inditás utan 2perc-re induljon el a start.bat ami elkezd bányászni ugyeMert ha nincs delay nagyjából 1x-re indul el a 2 alkalmazás és ez esetben valószínű még nem tölti be a profilokat de már megy a bányászat..
Van ilyenre lehetőség hogy delay-t tenni egy adott startup -ra?
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
gbela
senior tag
Van egy fura jelenségem amire nem tudok rájönni. Egy kártyával szedek eth-t, 28.6-ot hashel claymore-ban.
Ha gép ujraindul akkor a startupba berakott clarymore indítás esetén csak 24-et hashel. Akár kézzel indítom újra, akár áramkimaradás után magától. Ha bezárom és elindítom újra ugyanazon bat-tal, bármi változtatás nélkül, akkor utána már szépen hozza megint a 28at. De ha automatikusan indul restart után, akkor csak 24. Van a bat-ban egy delay, nem instant indul amikor a gép boot-ol, 10 sec delay van az elején. -
V!ck
senior tag
Srácok!
Nagyon nem értem az alábbi szitut, valaki fel tudna pár szóban homályosítani?
Bányászok nicehash-en, de agyalok hogy mi lenne ha vennék számítási kapacitást.
Tegnap számolgattam, ha jól emlékszem az jött ki, hogy ha bányásztatok ETH-t (mondjuk miningpoolhubos accomra) 1 napon át 1GH-sel, az kerülne 0,0056BTC-be. Whattomine szerint ez alapján a napi betevő meg 0,0057BTC-nek megfelelő ETH.
A kérdésem az lenne, hogy mi ebben a biznisz? Valamit kifelejtek a számolásból?[ Szerkesztve ]
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
senior tag
Beleszámoltad a NiceHash vissza nem térítendő összegét a számítási kapacitás vásárlásakor? 0,0001 BTC
Plusz még valami 3% abból az összegből, amennyit rászánsz.Természetesen az árfolyam spekulációt hagytad ki, hogy az annyiért kibányászott ETH később többet fog érni. Kb. egész piac erről szól. Szerintem.
-
Iginotus
addikt
Ilyen ventilátort:
Delta AFB1212SH, 12v / 0.8A, <3400RPM, 113 CFM, 4 PIN / 4 / 2 000 Ft0.8(/db) amper lehet még alaplapra dugni? 4 dbot?
Másik kérdés 1000w os szerver tápot illik kb 750 wattra leterhelni?
[ Szerkesztve ]
Plug and Pray... :)
-
dvd_R+
őstag
- Profilokat kell kreálni mindegyik kártyához, ami az OverdriveNTool.ini-ben lesz elmentve, itt akár kártyánként egyénre szabhatod.
- Ez után készíts egy OverdriveNTool.bat-ot ott, ahol az exe is van, amiben szépen reset-eled a kártyákat és meghívod a hozzájuk tartozó profilokat. Pl.:
OverdriveNTool.exe -r0 -r1 -r2 -p0Profil_0 -p1Profil_1 -p2Profil_2Ez az OverdriveNTool.bat mehet az auto indításba.
Most akkor ha jól értem -r0 = gpu1, -r1 = gpu2, és így tovább?
Igazából nem értem hogy kellene megcsinálnom..Lényegében a rig úgy néz ki hogy az első gpu-ra ami elvileg a claymore-ba gpu0 az overdriven-be 1 profil
és a 2-6 os vga-ig pedig egy másik profil
tehát összesen 2 profil van overdriven-ben a 6vga-ra
hogy kellene akkor kinézzen a bat fájlom?Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Janou
őstag
válasz dvd_R+ #42982 üzenetére
OverdriveNTool.exe -r1 -p1″gpu1″ -r2 -p2″gpu2″ -r3 -p3″gpu3″ -r4 -p4″gpu4″ -r5 -p5″gpu5″ -r6 -p6″gpu6″
Ez létrehoz egy kötegelt szkriptet, amely futtatja a OverdriveNtool.exe fájlt, és beállítja az egyes GPU-k (-p) értékeket egy előre definiált profilra ("profileName")
-r1 -> visszaállítja a GPU 1 alapértelmezett beállításait, fontos, hogy mindig újratöltse a GPU-t, mielőtt új órabeállításokat tesztelne
-p1 "gpu1" -> beállítja a GPU 1 értékeket a "gpu1" -
dvd_R+
őstag
Szóval akkor így kellene kinézzen ?
OverdriveNTool.exe -r1 -p1"gpu1" -p1Profile_0 -r2 -p2"gpu2" -p2Profile_1 -r3 -p3"gpu3" -p3Profile_1 -r4 -p4"gpu4" -p4Profile_1 -r5 -p5"gpu5" -p5Profile_1 -r6 -p6"gpu6" -p6Profile_1
ugye összesen 2 profile-m van overdriveN-ben profile0 az van betöltve a gpu1-re profile1 pedig van betöltve a 2es vga-tól a 6os ig
[ Szerkesztve ]
-
dvd_R+
őstag
válasz dvd_R+ #42984 üzenetére
Közben megvan .. nekem ez igy nem működött mert 1-re volt elnevezve a profile_0 ..
De mostmár megvan
GPU1 nél így kell kinézzen -r1 -p1"overdriven profil név amit adtam" tehát -r1 -p1"GPU1"
GPU2-6 ig pedig így: -r2 -p2"gpu2-6" -r3 -p3"gpu2-6" és így tovább ugye?Szerk: igen így működik
[ Szerkesztve ]
-
dvd_R+
őstag
Még egy kérdés, a folyamatok között a feladatkezelőben egy úgy nevezet "keresés(2)" nevű folyamat fut amit ha kibontok egy keresés és egy runtime broker folyamatból áll kell ez nekem ? mert ha jól látom ez a windows serach service lesz.. leállíthatom ezt a services nél ?
-
dvd_R+
őstag
Rendben köszönöm a gyors infot. kikapcsoltam és volt gép rr is de ugyan úgy ott van a keresés a folyamatok között csak kisebb lett a mérete 200mb-vel
Illetve van itt még egy dolog, Remote controll-t hogyan oldjam meg? több gép is van/lesz és nem itt ahol én vagyok hanem erre megfelelő helyen, ott nincs se monitor se egér, ezért kellett az automatikus inditas ha gép rr lenne vagy bármi illetve a sok windowsos hülyeség windows defender ami miatt dobalja legalabb is nekem a hash ratet illetve windows update kikapcsolása,
De azt hogy hogyan tudom a gépeket majd monitorozni vagy inkább remote-ni az lenne a fő kérdés Teamviewer-el meglehet oldani ? csak mert ugye ha gép restart van mindig új jelszót add a csatlakozáshoz és azt meg honnan tudnám ha nem vagyok ott ? vagy ha megveszem akkor vannak erre opciók ?
illetve mennyire terheli a gépet? van e esetleg másik program ami jobban ajánlott erre a célre ?Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
-
Yany
addikt
-
Janou
őstag
Sziasztok
Nem tudom másnál is előfordul-e ez a jelenség de nálam ha mph-ra bányászok véletlenszerűen kilép a Claymore. Érdekes módon ha Nanora bányászok ugyanazzal a Claymore-al megy rendesen. Másnál is van ilyen?
-
Wackond
tag
Jóreggelt
na hát mára sikerült ismét megborítani a nyugodt életemet. Adott 3db GTX970 ami ZEC-et lapátol, tartanám is a triót ebben az állapotban, legalább az áramköltségüket kitermelik a jelen gyalázatos árfolyamok mellett.
Került viszont melléjük egy RX580, ezt és csak ezt szeretném beállítani ETH-ra. Na akkor ezt most hogyan is?
keresem a bajt... -
Kkitti78
kezdő
Sziasztok. Kis helpike kellene.
2x is így jártam, többet nem akarok.
Kalkulátorba beírva az értékeket megmutatta mit kell bányászni. OK ráálltam arra DE csak a tört része jött be belőle mint amit a kalkulátor mutatott. 1/7 része egész pontosan.
Másodszor nem volt ilyen rossz a helyzet. ott csak 50%-al volt kevesebb a kalkuláltnál.
Átvert a POOL vagy mi? (ETH az 50% GoByte az 1/7-ed)Kezdő vagyok nem pedig szőke, vagy mégis? XD ..de vörös a hajszínem, így van még remény ;)
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Dell Alienware AW3418HW Monitor, 21:9, IPS, 144Hz, 34 col
- 64GB KODAK memóriakártya MicroSDXC V30 U3 Class 10 új bontatlan
- Lenovo x240 üzleti notebook, i5 / 8GB / SSD / 3G gyári magyar bill, JÓ AKKU!!!, töltő, táska OLCSÓN!
- iPad 8th A2270 2020 Wi-Fi 32GB Silver Gray
- LG 34GK950G-B 34" UltraWide QHD (3440x1440) ívelt IPS Gamer monitor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest