Új hozzászólás Aktív témák

  • techie_guy

    tag

    válasz szazbolha #32924 üzenetére

    Poolon keresztüli bányászatra mondod, hogy macerás? De miért? :)
    Persze át kell váltani a coint, illetve kiküldeni valahova, de ezt azért macerának nem nevezném. Sőt az esetek többségében jobban is jársz, nem is kicsit. Aki BTC-t kap közvetlenül a bányászatért (bérbányászat), nem részesül az altcoinok árfolyam emelkedésből származó plusz bevételből.

    Konkrét példával:
    A BTC az utóbbi egy hétben kvázi stagnált. Tehát akit egy hete BTC-ben kifizettek, annak a pénze maradt ugyanannyi. Míg ha pl. flypool-on ZEC-et bányásztál és hagytad erre az egy hétre ZEC-ben az exchange-en a coinodat, majd tegnap este 500-520 dolláron átváltottad mint én, lett 1,5x annyi pénzed..

    A whattomine tök jó összehasonlításra, de az extra volatilis kriptovilágban sosem az aktuális árfolyam számít, hanem a bányászott coinok mennyisége. A Nicehash esetéről nem is beszélve, ami bármikor bármelyik bérszolgáltatással ugyanúgy előfordulhat.. "Macerát" egyetlen esetben látok, ha nagyon megy fel a BTC, akkor viszonylag hamar át kell raknod, hogy a BTC árfolyam emelkedéséből részesülj, de egy-egy ilyen BTC roham le is cseng pár nap alatt, utána megint az altok emelkedése következik, amiből csakis a poolon keresztüli "közvetlen" bányszattal részesülsz.

Új hozzászólás Aktív témák