Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A Linux Mint bemutatása
A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.
Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Véreshurka
senior tag
válasz ubyegon2 #12304 üzenetére
Igen, szokni kell még a linuxos gondolkodást, de most van idő rá... Pár olyan parancsot, meg megoldást ami működött már elmentettem doksiba, hogy később is emlékezzek rá. Igyekszem egyébként megoldani mindent parancssorból, hogy szokjam, de sokszor pl..
(#12305) Frawly: sajnos még midig nem megy az xprop . Valamit biztos én nem csinálok jól, vagy nem értek. Menüből megnyitom a LibreOffice Calc-ot mondjuk, beírom a
xprop | grep COMMAND
parancsot, megjön a célkereszt, rákattintok a futó Calc ablakára, de még mindig üresen jön vissza a terminálMás:
Ha már említettétek, akkor itt is megkérdezném, mert a linux kezsőknek topikban még enm jött válasz, hátha itt lesz: a gép IP címét szeretném megváltoztatni DHCP kiosztásról statikus címre, majd vissza DHCP-re (itt az eredeti kérdésem a linux kezdő topikból).
Illetve nézegetem az egyes parancsok lehetőségeit terminálban a parancs után írt --help segítségével, de sok opció nincs is benne. Ti hogyan kezdtetek el ismerkedni a parancsokkal? Pl. scannelném a hálózatomat, hogy mi milyen címen van, erre az
nmap
parancsot találtam, ezzel kiíratva az értékeket:nmap -sP 192.168.1.0/24
, de parancskiadás előtt szeretem átnézni a --help-et, hogy próbáljam érteni is amit beírok, viszont az -sP opció nem volt benne. És nem csak az nmap ilyen, de most csak ez jutott eszembe.El Psy Kongroo
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Bemutató Sonya néven itt a Linux Mint legújabb verziója
- Bemutató Megjelent a Linux Mint 18 – Sarah
- Bemutató Váltás Windows XP-ről Linux Mintre
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest