Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez véletlen nem kapcsodik ahhoz, hogy az USB-s eszközök elnevezései nem kapcsolódnak az eszközhöz úgy, mint Windows alatt?
Teszem azt ha van két USB - soros port átalakítód, felkapcsolódsz az egyikre, megy a kommunikáció, aztán kihúzod, beteszed helyére a másodikat, majd az elsőt is visszadugod, akkor onnantól kezdve a másodikon fog menni a kommunikáció, mert az kapta meg az első port nevét.
Valamilyen udev szabállyal hozzá lehet kötni az port nevet az eszközhöz, de nem tudom fejből, meg nem is off topic téma.
Mindenesetre arra gondoltam, hogy a kameráid abban a sorrendben kerülnek regisztrálásra, ahogy sikerül nekik feléledniük.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem a név számít. Az USB chipnek van valami sorozatszáma vagy ilyesmi amihez kötődik, hogy hová fog kerülni a rendszerben. Ha az udevnek megmondod hogy ezt vegye figyelembe, akkor ezt figyelni fogja és valszeg nem keverednek össze a kamerák. A Linuxos topicban ha erre rákérdezel, biztos tudja valaki.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz _Dumber_ #4426 üzenetére
Nem kell dist-upgrade, mert a pacman -Syu gyak. ugyanazt csinálja, csak minden alkalommal.
Arch -> Manjaro -> Chakra. Végül is mindegyik rolling, csak más sebességgel rolling, illetve nem minden csomag rolling az összesben, pl. Chakránál a "core" csomagok nem rolling modellben frissülnek, meg azt hiszem a Manjaronál sem.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz lionhearted #4435 üzenetére
Chakránál pl. figyelembe veszik azt is, hogy ha váltottak volna Xorg verziót, akkor nem lehetne Catalyst drivert használni.
Nyilván a Catalystet fejlesztik lassan, de ez nem boldogítana minket végfelhasználókat, ha egy -Syu után csak a terminálba bootolna, mert nem megy a driver az új Xorgal...Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz lionhearted #4438 üzenetére
Hát valóban. Nem hiszem, hogy túl nagy erőfeszítés lenne az ADM driveres csapatától kiadni ugyanazt a drivert, csak az újabb Xorgot támogató formában a Linuxosoknak. Nevezzék bétának vagy valami, de ez a mostani kiadási rendszerük nem jó.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az én véleményem:
-valszeg kell külön szerveres topic, azt támogatom.
-az abszolút kezdő topicot én átnevezném simán csak kezdő Linuxos topicra, az abszolút kezdő talán elriaszt pár kezdőt. Egy abszolút kezdőről feltételezhető, hogy nem hallott még a terminálról és csak valaki feltette neki a gépére az Ubuntut. Az abszolút kezdő és a haladó szint között túl nagy távolság van. Kezdő és haladó topic jobban passzol szerintem.
-3. Linuxos topicot szerintem nem érdemes behozni, mert pl. egy "középhaladó" és haladó között elég nehéz határt húzni. Meg nem is vagyunk annyira sokan, hogy szét kellene bontani a népet 3 Linuxos topicra.
Szóval.
-Kezdő Linux topic
-Haladó Linux topic
-Szerveres Linux topic
-Linux off topic
-Shell script topic.
*A témaösszefoglalók elején lehetne egy fix rész, néhány általános kérdés típussal, hogy mit érdemes az adott topicban és mit valamelyik másikban kérdezni.Uff beszéltem.
ubyegon2: a véleményem szerint elég lenne annyit tenned, hogy beraksz egy 1 soros hsz-t mikor nem odaillő tartalom van, hogy "srácok, ez a kezdő topic, ezzel a témával a másik Linuxos topicba menjetek át, ott könnyebben kaptok segítséget". Nem is kell felhasználónak címezni, csak kitenni és kész.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz bambano #8153 üzenetére
Francot bitpazarlás... Te mondjuk fogsz egy ThinkPadet amin éppen jól fut a Debian és elvagy vele évekig, de attól még vannak gondok. Tearingel a videó, stb. Többségünk nem csak a munkát látja a Linuxon, hanem szeretné ha pl. egy tearing mentes videóért nem kellene Windowst indítania.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz ubyegon2 #8179 üzenetére
Kikapcsolni nem kell őket, csak azért írtam, hogy ne akarja megvárni. Btw. esetenként rá kell ereszteni a gépre a winupdate-et a telepítés után, mert szed le drivereket is. Na ha máshol nincs meg a kellő driver, akkor kénytelen vagy megvárni mire a frissítéskezelő végez.
Ez a dolog is mennyivel kulturáltabban van megoldva Linuxon...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz bambano #8199 üzenetére
Be lehet linkelni ezt a topicot az érintett topikokba, akkor akit érdekel az átjön ide. Ezt a beszélgetést az érintett topikokban folytatni mindössze offolás lenne.
F34R: hehe, de olyanunk nincs is.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz bambano #8247 üzenetére
Pl. egy KDE-s disztró megfelelő driverrel / beállítással tud tearing mentes böngészést és videó lejátszást. Ez a helyzet ráadásul javulni fog, ha rendesen bejön KDE-n a Wayland.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hát, most éppen a Waylandnek és ezen keresztül az asztali környezeteknek tesz keresztbe az nV egy kissé. https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=NVIDIA-Wayland-Discussion
AMD oldalon meg most volt nagy új driver "forradalom", de az meg a GCN1.2-es legújabb hardverekre hozott áldást, az 1.0-ás cuccok támogatása még nincs kész. Pontosabban már bekerült a 4.9-es kernelbe és alapértelmezetten be van kapcsolva, csak éppen a phoronixos srác tesztjei szerint gyalázatos állapotban van, így a régebbi radeonokon meg marad az utolsó Catalyst, majd talán a 4.10-es kernelre rendbe rakja az AMD a driverét.
Az igaz, hogy sok gondom volt főleg pár évvel ezelőtt az AMD driver terén Linuxon, de azokat megoldották. Egy időben még Catalyst felület sem volt, csak a csupasz driver a terminálban.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Most még lehet, de nincs is kész még a Wayland, meg úgy általában a DE-k sem rá. Talán a Gnome3 jár hozzá a legközelebb, de az meg olyan, amilyen.
Az új AMD driver egyébként a GCN1.0-ig támogatja a cuccokat, ami a HD7000-es szériát (amit átneveztek R7-re) jelenti, szóval elég sok kártyát.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
2D-ben jobb teljesítményt nyújt, ugyanakkor 3D-ben a Catalyst a jobb. Tudom, két Chakra telepítésem van a gépen, egyiken a nyílt, másikon a zárt driverekkel felrakva. A másik fontos pont még nekem az, hogy tearingel-e a videó és h. van-e hardveres gyorsítás.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz bambano #8275 üzenetére
A teraing egy hülye dolog. Eddig 3 ThinkPadem volt, volt köztük hibrid grafikás is. Az előző kettőn (T60, T400) nem volt semmi tearing, mindegy milyen disztró volt rajtuk. A mostaniban kicsit újabb belső van már Core i 2.gen procival, na itt már van tearing, pedig full Intel cucc...
lev258: A phoronix is azt mérte korábban, amit mondtam. Van steam mindkét telepítésen, meg szoktam nézni mi hol hogyan fut, van pár Linuxos gamém. Mondjuk eddig ami elindult, az mindkét driverrel játszható eredményt hozott.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez se annyira stimmel, mert pl. a Chakrát nem tenném a haladó szintre, hiába Arch leszármazott.
Apollyon: én többnyire elégedett vagyok a mostani rendszerrel. Ha akarjátok vonjátok össze az Ubuntu leszármazottakat egy topicba, annak még lenne értelme.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Apollyon #11718 üzenetére
Több oka is lehet, de leginkább a rossz tervezés a probléma forrása. Ezért javasoltam külső hangkártyát.
*Még annyit megpróbálhatja, hogy mindent ami a gépre van dugva és kell neki 230, azt ugyanabból az elosztó bólintott járatos, ha most nem úgy van. Jah és ellenőrizd a földelés meglétét, az nagyon fontos!
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz ubyegon2 #11723 üzenetére
Az usb-s hangfalat leginkább kidobni kell. Ha nem akarod kidobni, akkor viszont egy megoldás ha megbontod az usb kábelét és a tápot nem a gépből adod neki, hanem mondjuk egy telefontöltőből.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz bambano #11730 üzenetére
Te erre gondolsz:
Amúgy kb. ennyit ért a film. Volt benne pár látványos jelenet meg az elején nagyot üt a poén, de aztán ennyi. Ezek a filmek arra kellenek, hogy az eredeti trilógia után felnőtt fiatalok új hősöket kapjanak, őket már nem hatja meg különösebben Solo, Leia meg a többiek.
Azt mondjuk megnézném, hogy Luke mekkora lóvét kapott az előző film végén mutatott hihetetlen színészi munkájáért és arcmimikájáért.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
1: ezt én sem értettem, de aztán megnéztem a youtubeon, hogy mi a szitu. Szóval amit régen láttál, az a "Rebel alliance", vagyis lázadók szövetsége volt, még anno többek közt egy gazdag szenátor indította el a saját bolygóján, amihez aztán sok másik is csatlakozott, innen voltak a nagy hajók meg a sok személyzet.
A birodalom legyőzésével újra köztársaság lett, így a szövetségre már nem volt többé szükség. De a Leia vezette kis lázadó csapat megmaradt, hogy a birodalom maradékát valamint később az első rendet eltakarítsa.
Csak hát időközben az első rend meg eltakarította az útból az új köztársaság bolygóit, meg haderejét azzal a halálbolygóval, ami a látható térben láthatóan fény alatti sebességgel repülő valahogy mégis hipertérbeli önirányító napsugárcsomagokat lőtt ki... Érted.
2: Kylo Rém az egy remek választás volt. Így a második filmjére már majdnem komolyan vehető férfi lett belőle. Pubi ribi...
*Milyen szép az, mikor egy totál Star Trek fan tart előadást Star Wars történelemből. Mint amikor egy Linuxos arc magyarázza a Windowsos kollégáinak, hogy mit és hol kell átírni a regeditben.
colomb2: nekik ott van a barátokközt.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Apollyon #11737 üzenetére
A Covenant hibája, hogy lényegi jeleneteket vágtak ki belőle, elég nagy számban. Youtube-on fent vannak, ha azokkal adták volna ki a filmet, minden más lett volna. Hogy irtotta ki David a bolygót, mi volt Shown doktor sorsa, mit tett vele David, stb. stb.
Igaz attól még volt pár igen hülye döntés a filmben (mint pl. mikor lement a faszi a tojások közé David után), de az egésznek lett volna valami értelme.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest