Új hozzászólás Aktív témák

  • pengwin

    addikt

    válasz Frawly #14769 üzenetére

    Az NV wines és linuxos meghajtója ugyan az. Az Unix-szerű rendszerekhez nem fejlesztenek külön meghajtót, csak egy wrapper kerül a windows-os meghajtó köré. Ezért is van csak minimális eltérés az NV kártyák windows-os és linuxos teljesítménye között.
    Az NV megoldása az volt erre az egész "eltöri a kernelt Xorg-ot a VGA driver"-problémára, hogy nyomatják a dkms-t, meg e mellé wayland mögé az eglstreams-et, hogy használhassák tovább a zárt meghajtóikat, és fallback módnak ott tudjon lenni a nouveau.
    Egyébként sem igazán érintette őket az, hogy Fedórán, Arch-on, OpenSUSE Tumbleweeden vagy mondjuk Debian Siden káoszt okoz a zárt meghajtójuk, mert nem ezek a meghajtó célzott felhasználási területe. Ubuntu LTS, CentOS, RHEL, SLES/SLED/OpenSUSE Leap, Debian stable alatt meg nem szokott baj lenni belőle. Mire ezek eljutnak egy kernel vagy Xorg frissítésig, addigra már a zárt meghajtó is támogatja azt, és lehet frissítés előtt telepíteni valamilyen repóból vagy az NV honlapjáról.

    A BFG Tech 8800 GTS 320MB-ot meg nem bántani, tartalék kártyának még mindig jó az! :)

    (#14770) Apollyon
    Én sem értek (még) a hadrver-programozáshoz, de egészen biztos, hogy ki lehet hozni jobb teljesítményt adott kártyából. OpenGL és Vulkan terén elég jól szokott teljesíteni a nouveau így is: ha visszaveszed a zárt meghajtóval az órajelet a nouveau-s szintre, akkor a teljesítményben se lesz nagy különbség, sőt még lehet előnye is lesz a nyílt meghajtónak.

    Üdv, pengwin

Új hozzászólás Aktív témák