Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz Frawly #12530 üzenetére

    na fussunk neki:
    "Aki ezt nem tartja be, mert belegányol, vagy nem biztosít frissítést, és nem fizetett extra, emelet licencdíjat, azt meg eltiltani, és nem licencelni neki az Androidot vagy 5 évig.": az alap android szabad szoftver. nem tudsz megtiltani semmit. kint van a forrása, letöltheted, átírhatod, felrakhatod magadnak. apacs licensze van, ami elég barátságos ilyen szempontból.

    "A Linux disztrókból sem kéne ennyi. Nagyon nagy a fragmentáció, sok az amatőr fork meg flavor, felesleges ennyi, csak szétaprózodnak közöttük a fejlesztők.": ezzel két gondom van:
    - a linux attól lett nagy, hogy mindenki kedvére belebabrálhatott. ha ezt kiveszed belőle, semmi különleges nem marad.
    - az úgynevezett "szétaprózódott" linuxból lényegesen kevesebb van, mint az úgynevezett "egységes" windowsból. van két gyakori csomagformátum, van 3-4 gyakori grafikus felület, oszt jónapot. egy ubuntu származék disztró sokkal kevésbé tér el az ubuntutól, mint egyik windows a másiktól. windowsból van minimum xp, 7, 8, 8.1, 10, ebből több sp, ezen belül mindegyiken több .net verzió. ha csak ennyit nézünk, máris rögtön 2-3x annyi windows van, mint linux.

    az sem igaz, hogy a w10 az rolling disztró lenne, ugyanúgy kiadási ciklusokban jön, mint régen. max. mostanában kicsit gyakrabban jön, nem 3-5 évente. attól látszik rollingnak, hogy sok hibajavítás jön rendszeresen. mert sok hibát hagynak benne.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák