Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
válasz mefistofeles #48649 üzenetére
Nem egészen, de neked semmi dolgod nem lesz vele. Ha eddig is frissítgettél, akkor könnyen lehet, hogy te már most azt a 16.10-et használod, ami holnap hivatalosan is megjelenik. Nincs olyan, hogy utolsó pillanatban kiadott csomagáradat.
[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
lev258
veterán
válasz mefistofeles #48653 üzenetére
Amikor telepítetted, a másik volt az sda, ez meg az sdb. Az UUID a lényeg, az nem változik csak úgy.
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
Ez kiirja hogy milyen eszkozeid vannak, azon milyen particiok es fajrendszerek van es hogy hova van csatolva (ha csatolva van).
sudo lsblk -o NAME,FSTYPE,UUID,MOUNTPOINT
hozzairtam az UUID-ot is, hogy lasd az fstabban eppen melyik mi.
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
lev258
veterán
válasz mefistofeles #48656 üzenetére
De pendrive volt benn, nem?
Bármely meghajtó (beleértve pendrive) kap egy sdX (sda, sdb, ...) azonosítót, amikor csatlakozik. A kapott azonosító viszont nem fix, sorrendtől (érzékelés sorrendjétől) függ. Ezért fontos, hogy manuális fstab szerkesztésnél UUID-t használjon az ember, ne sdX azonosítót.
Amikor telepítettél, valószínűleg a pendrive volt az sda, míg az SSD az sdb.[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz mefistofeles #48658 üzenetére
Most igen, de korábban (telepítésnél) lehetett sdb (vagy simán elérheted, hogy sdc legyen belőle ).
Másképp. Ha Win-en bedugsz két pendrive-ot, lesz E: és F: (vagy F: és G: ) meghajtód. Attól függ, melyik melyik betűjelet kapja, hogy mi volt a csatlakoztatás sorrendje.[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
válasz mefistofeles #48658 üzenetére
Az otodik helyre lett rakva a particio, ezert irja igy ki, en is tudok ilyet csinalni. [link]
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
lev258
veterán
válasz mefistofeles #48661 üzenetére
Próbálom magyarázni, de úgy tűnik, most nem megy.
Ahogy a Windows-os betűjelek, úgy az sdX azonosító is változó, nem statikus. Telepítéskor a pendrive volt az sda, az SSD pedig az sdb. Az fstab csak arról az időről és állapotról őriz egy kommentet, de semmi egyéb (az csak egy megjegyzés, nincs semmi hatása). Ha csak az SSD van csatlakoztatva, akkor értelemszerűen az lesz az sda, a következő csatlakoztatott eszköz az sdb és így tovább.
Csak kíváncsiságból, az fdisk -l (esetleg sudo-val) mit mond?[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz mefistofeles #48664 üzenetére
Azért, mert az egy fix lemez és rá van erőltetve az a betűjel adott esetben. Ezért jó több hordozható eszközön (külső meghajtó, pendrive) szemléltetni. Lásd korábbi példa.
Egyébként Windows alatt a D: általában le van foglalva rendes partíciónak (esetleg DVD-olvasónak) és pendrive nem kaphatja meg. Hasonlóan az A:-hoz, B:-hez (az meg a floppynak van fenntartva). Linuxon nincsenek ilyen megkötések, a sorrendiség számít.[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
válasz mefistofeles #48662 üzenetére
A lenyeg amit lev ir, beolvasasi sorrendtol fugg hogy mi lesz a neve, abc sorrendben sda,sdb,sdc,sdd.. (amugy mas is befolyasolhatja de ez itt lenyegtelen)
Amikor telepitetted a rendszert akkor eppen a telepito volt az sda, ezert a maradek lemez -amire telepitettel- abban a kornyezetben az sdb-t kapta meg (tehat ez eppen a live rendszeren igy volt).
Most amikor a feltelepitett rendszer indiod akkor a sajat lemeze az sda, es utana jon a tobbi.
A te rendszerednel ez most egyaltalan nem gond, mert az fstab es a grub is UUID-ot hasznal azonositasra, ez konstans, akkor jon letre amikor a fajlrenszer is.
sda5:
Az hogy az otodik helyen van a particio jelen esetben semmit nem befolyasol, GPT eseten amugy 128 ilyen hely van szoval akar sdx128 is lehetne. Ez attol fugg hogy particionalaskor melyik helyre lett rakva, alap esetben sorba szoktak rakni de el lehet terni.
Lehet volt ott korabban valami azert lett az otodik a telepiteskorsudo gdisk -l /dev/sda
mit mond? (csak hogy megnezzuk vannak-e ures szektorok)[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
lev258
veterán
válasz mefistofeles #48667 üzenetére
Akkor meg van magyarázva az sda5.
Bár UEFI-ben telepítettél, de a partíciós táblád valamiért MBR lett (nem GPT). Abban viszont csak 4 elsődleges partíció lehet. Mivel a Linux számára nem feltétel, hogy ilyenre települjön, ezért kiterjesztett partíciót szokott létrehozni, melynek első logikai partíciója sda5 (az első 4 le van foglalva az elsődlegesek számára).[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nekem elég zavaros, de olvasom, hogy EFI is bele van kavarva, azt nem ismerem.
Az SSD miatt majd érdemes lesz az fstab-ba beírni a noatime, discard opciókat.
UUID=94c25654-65fa-4a22-k7c5-bgc5445027b3 / ext4 discard,noatime,errors=remount-ro 0 1
Ha hazaérek és gond van, átnézzük, hogy mi nem ok, de az MBR és EFI összehozása elég kínai nekem.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
lev258
veterán
válasz mefistofeles #48673 üzenetére
Szerintem az SSD gyárilag MBR típusú volt, te pedig nem csináltál új partíciós táblát rá. Már mindegy, problémát nem okoz.
qbittorent-nek valószínűleg az a baja, hogy nem auto csatolás van nálad arra a lemezre. Akkor csatolódik, amikor rákattintasz a fájlkezelődben. A qbittorrent meg hamarabb használná, amikor még nincs csatolva. (Az, hogy látod a nevét a lemeznek, még nem jelenti, hogy csatolva is van. Csatolás után a fájlkezelőben rendszerint megjelenik egy kis leválasztás ikon mellette.)[ Szerkesztve ]
-
Aflamin
tag
Üdv!
Ha már mondták elnézést, de HDSentinel itt van. -
nagyúr
A Qbittorrent miatt mégis szerkesztened kell az Fstab-ot, hogy csatolódjon bootnál, így az induló Qbit már használatba tudja venni a beírt meghajtót.
Ebben van példa, kb úgy csináld meg, le is van írva, hogyan csináld, ha valamivel elakadsz, írsz úgyis.
UUID=9658bd-5787-468e-bac2-513258cf3a99 /media/TORRENTEK ext4 noatime,nosuid,nodev,nofail 0 0
UUID=0b29696b-8d0d-4222-8595-9f2v59145952 /media/Data ext4 noatime,nosuid,nodev,nofail 0 0valami hasonló sorokat kapsz fstab-ban, nézd meg pontosan az elérési utat, fontos a pontos beírása!
Ha már az Fstab-ban szerkesztesz, akár beírhatod az SSD miatt a
noatime
és adiscard
opciókat is, így:# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=94b359d7-74f2-43jf-ae6e-77ckd652d5cd / ext4 discard,noatime,errors=remount-ro 0 1(#48677) spammer
Chakra
-t pár hete nagyon nem ajánlotta a Kapitány, majd ha kijön az új iso, akkor lesz érdemes kipróbálni![ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz mefistofeles #48697 üzenetére
Inkább
UUID=1d053a40-0a0b-4e37-9334-6e13ed98ee94 /media/Adat ext4 defaults 0 0
A szóközök is lényegesek.[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz mefistofeles #48699 üzenetére
Egyrészt, mert a /home-ba csatolva okozhat meglepetéseket. Másrészt a /home egybe volt írva nálad az UUID-vel. Harmadrészt a /media alá illik csatolni és az Adat valóban a neve lesz (ezt te adod neki, bármi lehet-Géza is, bár az ékezetek miatt nem ajánlom ), amit majd látsz akár az Asztalon is.
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
válasz mefistofeles #48697 üzenetére
Pls hasznald a programkod gombot.
Hianyzik egy elvalasztas az UUID es a /home kozott:UUID=1d053a40-0a0b-4e37-9334-6e13ed98ee94 /home ext4 defaults 0 0
A masik hogy biztos jol meggondoltad a /home csatloasi pontot? Atmasoltad a jelenlegi userek mappajat es belotted jol a jogosultsagokat? mert ha nem akkor ujrainditas utan nagy gondba lennel.
Amugy ha fstab-ot szerkesztesz egymount -a
paranccsal le tudod tesztelni ez kiirja ha nem tudja csatolni.Ja es fontos az is hogy ahova csatolni akarod az letezzen, tehat ami pl beszeltetek
/media/Adat
akkor a hozd letre azAdat
mappat mielott csatolnad.[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
lev258
veterán
válasz mefistofeles #48702 üzenetére
Pontosan. És elvileg ott fog csücsülni az Asztalon is.
-
lev258
veterán
válasz mefistofeles #48706 üzenetére
Most már a torrent kezelőnek sem lesz baja vele.
A defaults-nak pont ez lenne az értelme. Mi történt ott?
Azt hiszem tévedtem. Azzal a root-nak lesz rá mindenféle joga. gksu nautilus (vagy amilyen fájlkezelő van) és ott be tudod állítani, hogy a mezei felhasználódnak is legyen rá joga. Sima Jobb gomb/Tulajdonságok/Jogosultságok panelen.[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz mefistofeles #48708 üzenetére
Azért kell root jogú fájlkezelő!
gksu nautilus (vagy ami nálad a neve, a gksu ad root jogot hozzá).[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz mefistofeles #48710 üzenetére
?
Pontosan mit csináltál? Mit írtál be, mi történt?Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
lev258
veterán
válasz mefistofeles #48712 üzenetére
Neked most milyen rendszered van? Valami nem oké nálad.
sudo apt-get install nautilus-admin
Ezzel elvileg lesz Megnyitás Rendszergazdaként menüpont a Jobb gombos menüben.[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz mefistofeles #48714 üzenetére
Akkor lehet találtunk egy bug-ot rögtön.
A fentebbi javaslat jó lesz.Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
lev258
veterán
válasz mefistofeles #48717 üzenetére
Hát igen, előfordul. (2-3 hónap múlva kijön majd a 16.04.2, ami neked is jó lesz valószínűleg. Türelem.)
Nagyon ne rendezkedj be.[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz mefistofeles #48719 üzenetére
Hogyan? Vagy a jobb gombos megoldás működött?
-
lev258
veterán
válasz mefistofeles #48721 üzenetére
Oké, csak hogy mi is lássuk a történet végét.
-
spammer
veterán
válasz mefistofeles #48712 üzenetére
"Először, (mivel lövésem se volt, hogy nautilus a fájlkezelőm) mindenhol simán "fájlok" néven szerepel"
Hehe, ékes példája annak, amikor a fejlesztők hülyének nézik a felhasználókat, és az ilyen átnevezésekkel még nagyobb zavart okoznak. A Nautilust Files-ra (vagy Fájlokra) átnevezni, vagy más program nevét leegyszerűsíteni ilyen dedó szinte egyszerűen debilség. De valamiért egyes disztribek fejlesztői nem akarják felfogni.
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
nagyúr
válasz mefistofeles #48723 üzenetére
A qbittorrent valamelyik verziója nálam is csinált különös dolgokat, rakj fel egy régebbi stabil változatot vagy másik klienst.
(#48724) spammer
Eddig csak a Mint-et szidták emiatt a hülye egyszerűsítés miatt, nem is gondoltam volna, hogy az Ubuntu is átveszi ezeket.
(#48725) Penty
GUI-s fájlkezelők helyett lehet egyszerűbb lett volna (még egy kezdő számára is!) a terminálba beírni a megfelelő parancsot a fájl vagy mappa tulajdonjogának megváltoztatásához
Főleg, ha tudja a kezdő, miket kell beírni!
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
-
nagyúr
válasz mefistofeles #48792 üzenetére
Mondasz valamit... de ez nem éppen a topik hibája, a topikgazda hibája inkább lehetne! Annak ellenére, hogy van Haladó és Off topik, plusz pár disztrónak külön topikja, mégis ezt szeretik sokan. Ettől még több visszajelzés alapján utángondolva....
Köszi, hogy jelezted, néha már nekem sem tűnik fel a dolog: ez az Abszolút kezdő Linuxosok topikja! (biztosan kár volt leírnom, de ezután kicsit odafigyelek a profiltisztításra)
(#48793) colomb2
De te mindenütt ott vagy!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz mefistofeles #48798 üzenetére
Nem mondtam, hogy ez hiba!
Tudom, de nekem mégis ez jutott eszembe... Jó, hogy felhoztad szerintem. Elég sok más topikban is járok és, ahol van abban a témában más, specifikusabb topik, ott bizony már irányítják is át a kérdezőt, gyakorlatilag teljes joggal, mert jól elkülönülnek a topikok, itt is, mint máshol és aki már nem abszolút kezdő, az tökéletesen tisztában van azzal, hogy a kérdése off vagy haladó, csak neki itt van kedve mégis feltenni a kérdését. A betévedő valódi abszolút kezdő meg végigolvas 100 hsz-t és elijed, hogy ha ez az abszolút kezdő topik, akkor ő inkább mégsem mer kérdezni!
Ilyen aspektusa is van ám a dolognak, ha kicsit belegondolunk!
Így aztán mindenkinek felhívom a figyelmét, hogy szelektálja a kérdéseit! Ha nem teszi, akkor a TG teszi ezt meg. Azért tartják! Előre is köszi, hogy tiszteletben tartjátok a többi fórumozót azzal, hogy odafigyeltek egy kicsit!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz mefistofeles #48812 üzenetére
Lehet, hogy tovább fog bonyolódni a helyzet, mert így már két videó eszköz lesz a gépben.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
nagyúr
válasz mefistofeles #48817 üzenetére
Szerintem sem árt a figyelemfelkeltés, de már hsz-ben és priviben is ellentétes vélemények vannak. Marad az, hogy a kezdők nem veszik észre, a régiek meg ide írnak mindenfélét...ha nem teszünk rendet végre!
Csak úgy mindenkinek mondom, hogy rengeteg olyan topikot látok, ahol kizárólag a topik témájáról van szó! Mindenk itudja magáról pontosan, hogy kezdő vagy csak lesz*rja és akkor is ide ír, ha mások megőrülnek!
server meg gui nélkül...etc, nem abszolút kezdő kérdés, persze mindenkinek segítünk, de annak mi értelme van, ha az itt feltett kérdésre a Haladó topik gazdája válaszol?
(#48819) colomb2
Rosszul tudod, képpel nem kezdődhet egy Összefoglaló. :-)
de már kivettemAbszolút kezdő topik lesz belőle, aminek van Összefoglalója !
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz mefistofeles #48814 üzenetére
A biosban letiltás nem elég, az nem olyan, mintha ki lenne véve a gépből. Tudom, integrált vga-s alaplapom van és hiába tiltom le, eléggé keresztbe tud tenni a telepítőknek.
ubyegon2: tegyél oda egy kisebb méretű / felbontású képet, amire rálinkeled a nagyot.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz mefistofeles #48823 üzenetére
A helyzet meglehetősen komplikált. Először a telepítő alá kell megfelelő drivert betölteni, amivel van kép. Majd a megfelelő drivert kell betölteni a telepített rendszeren, ahol szintén lehet gond. A HW felismerést szkriptek csinálják, HW azonosítók meg egyebek alapján. Nem kicsit bonyolult a helyzet, anno szívtunk vele a Chakra telepítőjével is. - természetesen nagyrészt csak az én gépemen.
-
nagyúr
válasz mefistofeles #48824 üzenetére
Pedig nagyrész így van. 3 éve meguntam a Win 7-et és elkezdtem nézegetni a Linux disztrókat. Nagyon láma voltam/vagyok hozzá, ezért iszonyú sokat olvasgatnom kellett, hogy sikerüljön megszabadulnom a Wintől. Ettől még örök kezdő maradok.
Könnyen segítek az abszolút kezdők problémáján néha, mert tudom mit él át éppen! Sok esetben a kérdésre adandó válasszal én is tanulok, igaz, ha valamit leírok megoldásként, azt ki is próbálom a saját disztróimon, mielőtt leírom. Máséval nem verjük a csalánt...
(a régi topikosok tudják szerintem, mennyire tudatlan vagyok a Linuxhoz)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz mefistofeles #48830 üzenetére
Nem voltál sokkal másabb ebben, én csak a Moto Defy telóm miatt tartottam meg anno a Win 7-et.
A napi rutinok jönnek legkönnyebben, majd rájössz! Legelső nap én is aggódtam, mert olvastam olyat, hogy nem működik Linuxon a netbankolás, persze kiderült, hogy ez csak egy bizonyos bankra vonatkozott...
Rengetegszer elszúrtam először a telepítéseket, összehoztam a Opensuse meg a Debian /home mappáit...első Debianom telepítése dos ablak szerű volt, és nem ismerte fel a hálókártyámat sem, már azzal elakadt! Azért sem adtam fel! Ha egyszerű lett volna....ki tudja.
Ha megfog a Linux világa, így nokedliként is, akkor élvezed....főleg a wintelenséget!
[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
válasz mefistofeles #48846 üzenetére
télleg... még kell azt a hányadék színt erőltetni???
mennyivel komolyabban néz ki amit beszúrtál...
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz mefistofeles #48848 üzenetére
Az Ubuntu unity alap felületének színe eléggé lányos, nem éppen uniszex.
Ellenben ahogy te használod az már teljesen rendben van, ilyesmi kellene hogy legyen alap telepítéssel is.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz mefistofeles #48868 üzenetére
Ennek az első részét mondjuk az alaplap biosa csinálja, de örülünk!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz mefistofeles #48870 üzenetére
Mert a PCI-os kártyák mindig másodrendűek szoktak lenni az integrált, merg a PCIe/APG mögött.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz mefistofeles #49037 üzenetére
Merevlemezt csak satuval lehet zsugorítani.
Mi történik, ha futtatsz egy fsck.ext4-et?
# fsck.ext4 /dev/sdb1
-
sg22
senior tag
válasz mefistofeles #49038 üzenetére
a helyedben command line-bol csinalnam, ezek a toolok vagy mukodnek vagy nem. googlezz ra, talalsz egy halom leirast
what should I do about this?!
-
törölt tag
válasz mefistofeles #49042 üzenetére
De OK lehet...
Minden esetre az ilyen akciókat érdemesebb vmi live rendszer alól csinálni, pl. praktikusan a kis kedvencem, a GParted Live alól. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz mefistofeles #49042 üzenetére
Bemész a gpartedbe, ott lecsatolod a partíciót a jobb gomobos menüből. Kilépsz belőle, majd kiadod az fsck-s parancsot. Most h. sudo kell-e hozzá, azt majd mondja.
-
Rimuru
veterán
válasz mefistofeles #49046 üzenetére
Normal esetben megtalja magatol, az SSD-re rakd.
Amugy nem az SSD van most is a linux? Mert az jott le hogy ezt is ujratelepitened, de akkor felesleges. Annyit tegyel meg hogy amig win-t telepited huzd ki az SSD-t, veletlen se ganyoljon oda semmit.A jelenlegi rendszeren pedig annyi kell valtoztatni ami a HDD-hez tartozik, tehat ha volt pl automount akkor azt kell kikapcsolni, vagy a megfelelo partiora allitani.
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
King Unique
titán
válasz mefistofeles #49048 üzenetére
Ha notebookról van szó, akkor nyilván nem lehet csak úgy lehúzni, hanem ki kell venni belőle az SSD-t. A HDD meg gondolom caddy-ben van másodlagos meghajtóként. Vagy hogyan is van nálad ez az egész??
Az UEFI boot eleve macerásabb, mint a sima Legacy boot, főleg Windows - Linux dual-boot esetén. Viszont, ha már mindkét rendszer megfelelően fel lett telepítve, akkor a Linux egy
sudo update-grub
parancs után sem teszi be a Windowst a boot listába? Illetve, ha több meghajtó van, akkor egyes gépeken bootolásnál pl. F12-vel lehet eszközt választani. Ha nincs is külön Windows Boot Manager a listában, attól még a HDD-t kiválasztva jó esetben indulnia kéne a Windowsnak is.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz mefistofeles #49048 üzenetére
Egyébként ha már úgy is újratelepítések mennek, akár le is lehet kapcsolni ezt az efi cuccot. -1 probléma.
-
nagyúr
válasz mefistofeles #49051 üzenetére
Meg kéne neki javulnia így! UEFI-t nem ismerve, azt nem tudom, hogy az SSD-n lévő boot partícióból ki kell-e szedni a windowsos boot bejegyzést, de igazából az nem okozhatna gondot.
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
válasz mefistofeles #49054 üzenetére
Az nem lenne baj hogy az SSD-n lefo EFI particiora rakta magat, az mar nagyobb gond hogy letorolted.
Amit elso korben tehetesz (ujratelepites nelkul): windows telepito -> bootloader helyreallitas
Ilyenkor termeszetesen beallitja magat defaultnak, de elvileg bios-ban ki tudod majd valasztani a grubot is.[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest