Új hozzászólás Aktív témák

  • Victoryus

    addikt

    LOGOUT blog

    Sziasztok!

    Egy htpc-re próbálok linuxot telepíteni. Asrock Q1900-as integrált lap, 4gb rammal, 32GB-os usb3-as pendrivera tettem fel egyelőre a rendszert.
    Amire használni szeretném: fájlmegosztás, transmission, böngészés, film és zenelejátszás.
    Próbálkoztam a legfrissebb Lubuntuval, de a Sambát nem sikerült beállítani. A netes leírások alapján ha felteszem a Sambát akkor a fájlkezelőben meg kéne jelennie a hálózati megosztásnak, de nincs sehol, se a jobb klikk tulajdonságokban... Illetve a beállítások vagy a rendszer menüben is ott kéne lenni a tutoriál szerint, de oda se került bele. Terminálba beírtam a tesztelő parancsot, azt írta fut a samba. Mivel nem tudtam beállítani így hálózatban nem jelent meg a gép.
    Próbáltam LibreElecet is de az meg túl primitív, se böngésző se youtube, csak a kodi. Szóval az nem jó nekem.

    Most egy 4.8.0-ás Sabayonnal küzdök. Ezen is úgy indítottam, hogy a csomagtelepítővel megpróbáltam feltenni a sambát. Pedig elvileg van benne, de sehol nincs se a beállításokban se a fájlkezelőben.
    Le is töltött egy tar.gz fájlt, de azon kívül, hogy kicsomagoltam nem tudok mit kezdeni vele. Ezen legalább sikerült kicsomagolni, a lubuntu semmit nem tudott kezdeni egy hasonlóval. Mivel nem sikerült ez a módszer néztem másik leírást: egy $sudo equo install samba parancsot adtam ki. Ezzel már kb. 1 órája küzd, 10 percenként úgy megfogja az egész rendszert, hogy az egérmutatón kívül minden megfagy. Nem nagyon értem mit szenved ennyit, mert 11MB-ot írt a csomagra a netes oldala, ez a parancs meg valami 500 megát írt de olyan gyorsan továbbment, hogy nem tudtam elolvasni. A másik bajom a sabayonnal, hogy nem látja a fájlkezelő a hálózati merevlemezt. Windwosról \\nas a neve. A Lubuntu legalább ezt látta.
    Miért Sabayon? Ajánlották htpc-re. Nem ragaszkodok hozzá, ha van egyszerűbb is.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

Új hozzászólás Aktív témák