Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz Kátai #97357 üzenetére

    Konkrétabban kellene leírni, hogy egyáltalán milyen ajánlások alapján, s főleg milyen beállítások mellet használod most.
    Tudod mit csinál a Dinamikus kontraszt, illetve a gamma változtatása milyen hatással van a videó jelre?
    Ha olyan opciód van, hogy gamma alacsony vezérlés, akkor már a képmód kiválasztása is rossz.
    S el kellene dönteni, hogy saját ízlés szerint szeretnéd beállítani, vagy azt szeretnéd nézni, amit a tévéd a lehető legpontosabban jelenítse meg a beérkező videó jelet? Ez utóbbit is lehet finom hangolni még ízlésre, de csak ésszel. Az ízlés szerinti beállításban pedig nem hiszem, hogy bárki is tud segíteni, hisz nem is ismerünk, nem tudja senki itt, neked mi tetszik.
    Ezeket nem bántásból írtam, ha konkrét kérdéseket teszel fel, akkor lehet segíteni.
    A Dinamikus kontraszt a videó jel leginkább a sötétebb részeket még sötétebbé, a világosakat még világosabbá teszi. Nem szokott jó eredményt hozni, azért alkalmazzák, hogy lcd hibáit elfedjék.
    A gamma szint határozza meg, hogy mennyi fényt jelenítsen meg a készülék adott szinten. Ezek általában szabványos értékek. Legelterjedtebb a 2,2-es gamma érték. Sötétebb helyiségben megfelelő a 2,4. is. A csúcs fényerősség szint és a fekete szint fényerősségi szintje és a 2,2 -es gamma érték alapján ki lehet számítani minden szintre a szükséges fényerőszintet. Ha ettől kevesebb fényt ad ki a kijelző, akkor sötétebb lesz a kép, ha többet, akkor világos.
    A jó gamma értékkel lesz mélysége a képnek, s dinamikája.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák