Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
grkalimari
csendes tag
Helló,
Van valakinek LG 55SM8200PLA tv-je?
Úgy volt, hogy ilyet vennék, de ma nézegettem és elbizonytalanodtam. Ami nem tetszett, hogy pl. mikor szöveg megy a hírműsor alatt, akkor az a samsungon szép fehér az lg-n meg szürkés volt és a havas tájnál is láttam a különbséget. Szóval samusung-on láttam fehéret, de lg-n inkább szürkés volt az a fehér. Srác próbálgatta állítgatni, de nem lett jobb. Ez valóban ilyen, vagy csak a srác nem értett hozzá mit kéne állítani? -
blakey
titán
válasz grkalimari #97051 üzenetére
Nem kéne, hogy szürke legyen a fehér. Valószínűleg valami be volt kapcsolva. A fényerővel és a világos színekkel nem kéne, hogy bármilyen gond legyen.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
zoleeno1
veterán
Sziasztok,
Pár napja vásároltam egy LG 55UK6950PLB-t, sikerült szerintem mindent kiismerni rajta, elégedett vagyok ezen az áron (best buy volt, telekomtól hűség hosszabbítással 79.200-ért elhoztam), DE!
Gyárilag 05.10.10-es szoftverrel érkezett, ezt frissítettem a gyártói oldalon elérhető 05.10.40-re.
A 10.10-es alatt gond nélkül ment a screen share egy win 10-es laptoppal, de a frissítés óta nem működik...
A laptop látja, csatlakozáskor megjelenik a tv-n, az eszköz képernyőmegosztást kér, de pár másodperc múlva jön az üzenet, hogy sikertelen csatlakozás... Factory reset megvolt a tv-n, a probléma maradt sajnos.
SmartShare és Emby is gond nélkül megy, uhd is fut szaggatásmentesen.Ötlet?
Ami igazából kéne, hogy a laptopon lévő képeket úgy tudjam a tv-n nézni, hogy én lapozom folyamatosan, gombnyomásra, nem pedig diavetítésként menjen magától. Erre van valami jó progi, vagy megoldás?
Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu
-
zoli62
addikt
Akinek ilyen [link] tv-je van, meg tudja mondani, hogy az ívelt talp két vége között mennyi a távolság? Telekomtól rendelném, üzletben nem láttam pontosan ugyanilyen átmérőjű tévét. Egyébként milyen ez a tévé?
-
SPF
senior tag
LG tv-hez (sm8200) van ajánlott pendrive márka? Max. mekkorát kezel?
-
gago1975
őstag
válasz zoli62 #97054 üzenetére
Mindegy mekkora a képátmérő, a talp mindegyik méretnél a és b pont között 84cm, mélység 22cm.
Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
gago1975
őstag
Szia.
Unlimited, külső HDD-t is függetlenül, hogy 2,5 vagy 3,5-es nagyságú, bármekkora TB-ig tud kezelni. A lényeg, hogy NTFS (alapértelmezett)-re formázd meg.
Én 3db Seagate expansion (2-3-4TB)-t használok a Tv-be egyszerre bedugva.
Gond egy szál se.[ Szerkesztve ]
Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
Forestjo
senior tag
válasz grkalimari #97051 üzenetére
Nekem 49"-os 7390-es van, de a fehér az nagyon fehér, ha azt akarom gyönyörűen be lehet állítani. A fekete az nyilván nem oled, de az ips nem is lesz olyan.
Ha úgy élsz, ahogy eddig, ha azt teszed, amit eddig, akkor ugyanoda jutsz, ahol most vagy.
-
Forestjo
senior tag
válasz zaskar #97030 üzenetére
Én a fent írt tv-t 115-ért vettem a novemberi akcióban. Szerintem 50" körül már nem érdemes full HD-t venni, kell a 4K.
Én főleg Samsung vagy LG között nézelődtem, mert mindkettővel jó tapasztalatom volt. A Sony drágább.Ha úgy élsz, ahogy eddig, ha azt teszed, amit eddig, akkor ugyanoda jutsz, ahol most vagy.
-
Sefter
veterán
Sziasztok!
Rendeltm egy 49sm9000-es tv-t, de még nem mentem érte...
Első sorban játékra, meg filmre kell és félek az ips-től a HDR tartalom miatt. Van valakinek ilyen tv-je? Hogy van megelégedve vele?Psn ID: sefter_hun
-
Forestjo
senior tag
válasz Sefter #97061 üzenetére
Én nem tudom, de nekem is LG van, egy 7390-es típus, de annak is gyönyörű a képe. Az is direkt ledes ips, a betekintési szög szinte végtelen, majdnem hátulról is látni 😁. A fekete az nyilván nem egy oled, de kit érdekel, nagyon szépen be lehet állítani.
Ha úgy élsz, ahogy eddig, ha azt teszed, amit eddig, akkor ugyanoda jutsz, ahol most vagy.
-
Rixman
tag
Sziasztok!
70UM7450-nel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Sajnos egyik MM-ban sem láttam kitéve cak az 50-est. Kb. 5 méterről néznénk, kanapéról. Kanapé széléről nézve vajon már torzulnának a színek a VA panel miatt? Vagy inkább a 65-ös IPS lenne jobb választás? Előre is köszi!
A női mell a bizonyíték arra, hogy a férfiak igenis tudnak egyszerre két dologra koncentrálni.
-
tupacamaru
veterán
LG 65UM7100PLA SMART UHD 4K TV 175k, Árukeresőn 215k-tól.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
djentleman
csendes tag
válasz Sefter #97061 üzenetére
Szia,
nekem a nagytesó van, 55sm9010pla.
Kifejezetten monitornak használom és játékra kerestem 120hz, direct led tv-t és bevált.
1080p 120 hz-en használom kompetitív játékokhoz, 4k 60hz single player játékokban.
A feketéje elmegy, 2018-as nano lg-t cseréltem erre és a feketében érzek fejlődést. OLED mellé azért ne tedd ...[ Szerkesztve ]
-
petszol
tag
Sziasztok.
LG 32LH530V típusú tv rakoncátlankodik.
Az usb csatiba egy 10 ledes karácsonyi fényfüzér lett csatlakoztatva rövid időre.
Azóta a külső hdd-t és pendrivert nem olvassa megfelelően.
Azt írja ki,hogy az usb sebessége nem megfelelő.
Lehet ezzel kezdeni valamit?
Firmware frissítést,hogy kell csinálni rajta?
A honlapon lévő leírás szerint nem sikerült megcsinálni.Üdv: Petszol
-
gyeniko
őstag
Kedves Fórumtársak, tanácsot szeretnék kérni: kb. 7 éve vettem az utolsó LG TV-met, azóta - a konkrét igények miatt - kizárólag VA paneles készülékeim voltak. Most egy olyan helyre keresek TV-t, amelyben mindig világos van, fontos a széles betekintési szög, az internet elérés, a gyors processzor. 48-50" méret az ideális, mert esetenként 2 m-en belülről (néha 3,5 m-ről) nézzük. Falra lesz szerelve.
Mely modell(ek) az(ok), amely(ek) kb. 180 e Ft körüli/alatti áron a legjobbak a fenti igényekre?Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
blakey
titán
válasz gyeniko #97068 üzenetére
Szerintem az első valamirevaló IPS paneles TV a jelenlegi kínálatból az a 49SM8600-as, egy picit több 180e-nél de az már valamennyire "életképes" típus.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Mert nekem az "gyenge", más ajánlhatja. Ismerem gyeniko-t, tudom, hogy mit tekint jónak vagy rossznak, SM8200-as még 60Hz-es és egy picit gyengébb TV.
-
Sefter
veterán
válasz djentleman #97066 üzenetére
Köszi!
Végül 2 tv maradt a rostámon egy sony, meg ez. A sony-t már sehol nem lehet kapni (va panel lett volna), így bepróbálom ezt
csak az bosszant, hogy nem fér el az 55-ös , pedig olcsóbb lenne...[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
ooloo
őstag
Szép estét !
Az első 4K-s tévémet venném ....
Amire kell : Esti - sötét , vagy gyengén világított szobában - Tv adások , és merevlemezről UHD tartalom megjelenítésére . Néha használnám monitorként is játékokhoz . A képátló kb 50 col , az ár max 300 e ft .További kellemes estét!
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
gyeniko
őstag
válasz blakey #97071 üzenetére
Köszi, blakey!
Megnézegettem az árakat, a kínálatot, teszteket. Első meglepetés, hogy az LG TV-k semennyivel sem olcsóbbak, mint a Samsungok (alma-alma), pedig néhány más topikban olvasható egyes hozzászólások (lesajnáló, leértékelő kommentek) alapján erre számítottam.
Töröm a fejem, kell-e a háttér TV-zéshez (a futópadon/ellipszis járón/szoba biciklin/fekpadon, stb. lihegve) 120 Hz?
Most egy Samu 50NU7440 van itt, ez is 60 Hz és oldalról / alulról nagyon fakul. Van olyan eszköz a szobában, amelyről oldalról 45 fokos szögben látjuk a képernyőt, így elég csúful néz ki.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
blakey
titán
válasz gyeniko #97076 üzenetére
Első meglepetés, hogy az LG TV-k semennyivel sem olcsóbbak, mint a Samsungok (alma-alma), - nem olcsóbbak de ha eltekintünk a panelbéli különségektől akkor bizonyos szempontból jelenleg jobbak. 90%-ban VA paneles LCD-im voltak, aztán valahogy IPS paneles TV-kre kényszerültem, mert az adott, méretben minden más sz@rabb volt, így alakult ki, hogy 1,5 évvel ezelőtt egymás mellett tudtam tesztelni a Sony W75C-met és egy LG SJ810V-t, sokat nem vártam tőle de meglepetés fogadott, mégpedig pozitív, használat közben nem is volt olyan egyértelmű, hogy gyengébb a kontraszt, a feketeszint sem volt olyan rossz, olyannyira, hogy szinte azonos volt mindkét TV-n, mindkettő normálisan beállítva és egyikenél sem bukott be a fekete vagy égetett a fehér, és a homogénítás meg parádés volt a Sonyhoz képest. Mondjuk először jó IPS-t nálad láttam a 60LM620 személyében.
-
Sefter
veterán
Ha elfér, nézd majd meg a kinézett tv 55”-os verzióját is, mert árban lehet jobban jársz...
Saját példám, de sajnos nálam nem fér el nagyobb
49sm9000 (290e ft) -> 55sm9010 (270e ft)
sony 49xf9005 (370e ft) -> 55xf9005 (260e ft)
samsungnál pedig jobb panelt kapnak 55”-tól, pl 49q60 gyengébb panelt kap mint az 55q60..Psn ID: sefter_hun
-
gyeniko
őstag
válasz blakey #97077 üzenetére
"Mondjuk először jó IPS-t nálad láttam a 60LM620 személyében."
Basszus, tényleg nagy hatással lehetett rád, ha ennyi év után is így emlékszel a modell pontos nevére!
Persze, abban a helyiségben sem volt soha teljesen sötét, Te sem sötétben láttad. Szó mi szó, valaki jól járt vele, amikor 3 évesen megvásárolta tőlem 150.000 Ft-ért, az új lista ár kevesebb, mint harmadáért!
Megírom majd, hogy hogyan zárult a vajúdás.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
blakey
titán
válasz gyeniko #97079 üzenetére
Nagy hatással nem volt csak addig nem láttam értékelhető IPS-t és mostanság is kevés ami jó. Bár volt korábban egy LW659-em, ami elég jó volt de akkor nálad eléggé használhatónak túnt az a készülék.
Általában nagyon jó memóriával rendelkezem és szinte mindenre emlékszem (főleg ami érdekel is)ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ooloo
őstag
válasz Sefter #97078 üzenetére
Egyenlőre ezt néztem meg .... [katt] Így , a "kirakatban" szép képed ad , de tartok a sötétben jelentkező gyatra fekete színtől . Manapság minden filmben vannak "sötét" jelenetek . Pl. Alien filmek ( kedvenceim ) . A pazar kínálat bizonytalanná teszi az embert .... mennyire egyszerű lenne a választás , ha 2 készülék közül kellene választani .
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
Gabesz87
veterán
Van egy 49UH6207 TV-nk, és mostanság azt vettem észre, hogy néha vibrál az egész kép. Nincsenek foltok, csíkok, az egész kép vibrál. Megpróbálok majd egy videót csinálni róla. Forrástól független szerintem, bár filmezésnél (médialejátszóról erősítőn keresztül) szerencsére nem tapasztaltuk még. Sokat megy a Youtube a TV-n, ott szoktam észrevenni, de ha azt bezárom, akkor az IPTV megy a TV-n, és az is vibrál. Szóval nem a forrás, kábel, hanem maga a TV a ludas szerintem. Elég idegesítő. Ilyenkor ki- és bekapcs után általában jó szokott lenni. Na meg a másik, hogy sokszor olyan tetü lassú a TV, hogy bekapcsolás után fél-1 percet kell várni, mire megjelenik végre a menü (alkalmazás lista) egyáltalán. Nyilván ez nem egy sok száz ezres TV, de 4 magos procitól nem ezt várnám.
-
Vinczuska
csendes tag
Sziasztok!
Van egy lg UF850 -es tévém, kihangosítva nézem a netflixet de csak DD 2.0 jön elő.
Lehet e valahogy előcsalogatni a DD 5.1 et?
Thomson dpl570h erősítőm van és optikai kábellel van összekötve!
Ti látjátok a beállításoknál, hogy éppen milyen hang van hozzá mert én csak a nyelveket látom? -
DrBubo77
veterán
válasz junior19 #97085 üzenetére
Néztem a linked, elég jónak tűnik.
De az nagyon rontja a használhatóságát, hogy egybefolyik az egész, nincs semmi tagolás. A szövegben szereplő linkeknél is nehéz kibogozni, hogy az hova vonatkozik, az előtte lévőre vagy az utána lévőre.[ Szerkesztve ]
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
-
junior19
senior tag
válasz DrBubo77 #97087 üzenetére
Mindig új bekezdést kezdtem a következő témához, s említve is van, ha éppen mást kezdünk el állítgatni. Én most újra elolvastam, számomra egyértelmű minden benne, s próbáltam is úgy írni, ahogyan csinálni kell, tehát a sorrend is fontos. Nem lehet a színbeállítással kezdeni, majd a kontrasztot állítani!!! Ha egy bekezdést olvasol el, s a linken található videót is nézed közben, akkor szerintem érthető. A linkeket is próbáltam úgy elhelyezni, hogy amikor szükség van rá, akkor szerepeljen a leírásban is.
Természetesen ha valami nem tiszta, akkor szívesen válaszolok konkrét kérdésre is.codec project
-
gyeniko
őstag
válasz gyeniko #97076 üzenetére
Elakadtam... A kondi szobába kerülne a TV a Samu 50NU7440 helyére. Azt 123 e Ft-ért vettem szuper-mega-giga akcióban (MM), az utódjáért sem adnék szívesen 180 e Ft-nál többet. Mindenképpen IPS panel kell, a korábban leírtak miatt. Érdekes, hogy a 60 Hz-es NU7440 mozgás megjelenítése egyáltalán nem rossz, de ehhez képest milyen lehet egy 60 Hz-es LG mozgás megjelenítése? Volt már több LG TV-m (ma is van még 19, de mindegyik 100/120 Hz-es volt. Gyakorlatilag már csak a 49SM8200 maradt, amelynek IPS paneles, mert az UM sorozat 50" méretben VA paneles. Az Euronics 175 e Ft-ért árulja az SM8200-at, megér annyit?
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
blakey
titán
válasz gyeniko #97093 üzenetére
Az Euronics 175 e Ft-ért árulja az SM8200-at, megér annyit? - egy próbát megér.
-
junior19
senior tag
válasz dobolan #97092 üzenetére
Itt egy REC-709 színtér diagram, ami a hd anyagok szabványos színterét mutatja.
A képen a négyzetek jelölik a szabványban rögzített pontokat, a körök a mért értékek, de ez most nem lényeg. Az látható, hogy nem jeleníti meg 100%-an a színteret. A telítettség a középponttól távolodva növekszik, az árnyalatot pedig a szaggatott vonalaktól való eltérés mutatja. Ha egy 100%-os pirosat adunk a kijelzőre, az akkor lesz helyesen megjelenítve, ha a kép jobb oldalán látható utolsó négyzetbe kerül a mért érték.
Ez ugyanaz a kép, csak a sötét vonalú háromszög a DCI-P3-as színteret mutatja, ami most a hdr anyagoknál használatos, illetve a mozik is ezt a színteret használják. Ha kiszélesítjük, vagy bővítjük a színteret, akkor ez fog bekövetkezni. Még mindig a négyzetek a szabványban rögzített értékek. Azt láthatjuk ilyenkor, hogy a színterünk ugyan megnő, de az adott videóanyag továbbra is az eredeti színtérkódolást használja, mert azon nem változtattunk. Maradva az előző példánál, a 100%-os piros megjelenítésekor nem a legszélső piros pont környéki piros fog megjelenni a kijelzőn, hanem a színtér szélén látható négyzetnek megfelelő. Látható hogy ez igaz lesz minden színre, s minden színtelítettségi értékre is. A zöld és a bíbornak ráadásul az árnyalata is megváltozik. Ebben az esetben a színes körök a videóanyag értékei adott színekre, a négyzetek pedig ahogyan a tévé megjeleníti az adott színt. A különbség jól látható. Persze ha nem azt szeretnénk látni, ami a videó anyagban van, akkor lehet kísérletezni.
Ezért érdemes az automata opciót választani, mert akkor mindig az adott videó anyag színterének megfelelő színtérben fogja jó esetben megjeleníteni a színeket a tévé. Ez is csak elmélet, mert találkoztam olyan Oled tévével, amiben nem jól működött. Automata opciónál a nagyobb (DCI-P3) színtérben jelenítette meg, ha jól emlékszem ott a szélest kellett választani, akkor volt helyes a REC 709-es videó anyaghoz.
Hogy adott készüléknél mit csinál a széles és a bővített opció, azt méréssel lehetne megállapítani. Az biztos, hogy amelyik láthatóan színesebb képet csinál egy hd anyagon, az biztosan nem jó, mert többet mutat, mint kellene.
codec project
-
junior19
senior tag
válasz hackeeeee #97097 üzenetére
Igen, ha az automatikus opció megfelelően működik, akkor mindig az adott videó anyag(sd, hd) színterének megfelelő színtérben jeleníti meg a tévé. Ha nem tapasztalod azt, hogy automatikus módban színesebb a kép, mint kellene, vagy bármely másik opcióban, akkor megfelelően működik, s érdemes úgy használni.
codec project
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Politika
- NBA és kosárlabda topic
- Horgász topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest