Új hozzászólás Aktív témák

  • direwolf

    őstag

    Üdv mindenkinek. Régebben készítettem egy táblázatot 50LB650 beállításokhoz. Így fél éves tapasztalattal most újra beszúrom, segítségképpen azoknak akik egy kiindulási alapot keresnek. A tesztelők is hasonló eredményre jutnak a színkalibráló műszerekkel, úgyhogy nagy gond nem lehet :)
    Néhány alapgondolat:
    Én a meleg színárnyalatokat kedvelem, de a tesztek alapján úgy tűnik ez a színhelyes irány is.
    Az LG TV-k menüje úgy épül fel, hogy az egyes bemenetekre és azok elnevezéseire külön-külön beállítások menthetők. Tehát egy HDMI1 PC-re nevezve más beállításokat tartalmazhat, mint ugyan ez a HDMI1 mondjuk Játékkonzolra nevezve. És hogy még egyszerűbb legyen az élet, az elnevezések különböző menüstruktúrájúak is (ez elég agyrém, nem értem mi szükség rá) Így a táblázatban ahol sárga N/A felirat van, ott vagy nem létezik az a menü, vagy nem állítható.
    A beállításaim nem az esztelen feketehajszolásra mennek, inkább a részletgazdagságot és a színhűséget preferálom. (egyébként Panasonic plazmám volt előtte, és szerintem nincs nagy probléma a fekete szinttel)
    Nagyon fontos, hogy az LG-nél valaki úgy gondolja, hogy a PC-vel összedugva RGB4:4:4 jellel hajtva az alacsony hdmi fekete szint egyenlő a kikapcsolhatatlan és nagyon durván vezérelt backlight dimmingel. :((( Szeretnék elbeszélgetni egyszer ezzel a mérnökkel ;] Sajnos emiatt magas szintet kell beállítani PC és játékkonzol esetén. Settopbox nem fullRGB jelet ad, ott maradhatott alacsony.
    Nem használok sem antennát, sem CI kártyát, így ezekhez nem tudok hozzászólni, de gondolom nagy különbség nincs, legfeljebb az SD jelek miatt érdemes a szuperfelbontással kísérletezni.

    kép

    [ Szerkesztve ]

    "I've seen things you people wouldn't believe"

Új hozzászólás Aktív témák