Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    válasz PLaci58 #1990 üzenetére

    Ha jól figyeltem meg, akkor oldalanként 2-2 apró hangsugárzó van benne.

    Az LV4500 kábé két centi vastag (bár alul a hangszóróknál megvan négy is), a plazma meg nem.

    Nagyobb tér > nagyobb hangsugárzó+nagyobb hangdoboz (rezonanciatér) > nagyobb hang... A LED-esek sajnos ilyenek, mivel arra törekedtek, hogy minél vékonyabb "penge" legyen a készülék -- ez a trend. Ennek ez az ára... basszust nem lehet elvárni ekkora pici hangsugárzótól és ilyen vékony hangdoboztól, csoda, hogy így is szól. (nekem 42LV4500 van szerdától, és én is most tanulom).

    Híradóhoz elég a hangja, filmet nézni meg úgyis be kell szerezni egy használható legalább 2.0 rendszert (10-12k HUF).

    A torzítás kivezérléstől is függ -- elképzelhető, hogy a tévécsatorna/lejátszó, amivel hajtod, túl nagy amplitúdót ad, meghaladja a tévé bemeneti szintjét. Ez elvileg valamelyest szabványszerű, gyakorlatilag meg nem... próbálj a magas *és* mély hangokból levenni, és úgy emelni a hangerőt, hogy akkor mi lesz.

    A nagyon lesötétítő dolog az az energiatakarékos üzemben keresendő -- a távkapcs tetején van egy ződ gomb, azzal lehet kapcsolászni. Nekem OFF-on van, így eszik a tévé (beállítgatások után) kábé 50-60W-ot, ami egyáltalán nem sok ekkora méret mellett, lévén a 70 centis CRT-m (5 éves, 50Hz, domború, szal alap cucc) 80-90W környékén fogyasztott, és egy 42"-os modern plazma is 120-130W környékén eszik átlag (az LCD állandó háttérvilágítás mellett nagyjából megegyezően fogyaszt sötét és világos kép mellett is, plazma meg úgy 4x annyit eszik, ha világos a kép, mint amikor sötét)

    A valósághű mozit nemtom, énszerintem a 24p engedélyezése lehet... bár nem értem, hogy mi értelme lenne azt kikapcsolni, de tény, hogy ki lehet a tévékben/lejátszókban.

    A 43-oldalas garijegy nekem nem fénymásolt, normális, nyomdai minőségű.

    -----

    Visszatérve az én problémámra, ha megengeditek:
    Hogyan is van ez a kedvencek csoport? Miképp lehetne kizárni pl. a "B" csoportból a digitális jeleket, hogy az "1" bebillentyűzése esetén csak a csoportban lévő "1" program legyen felajánlva, és a (pl) DVT ne?... Készítettem egy csoportot, amibe belerendeztem az analóg adásokat, ki van választva az a csoport, és ha nyomok egy "1"-et, akkor jön a lista:
    [DTV] 1
    [Radio] 1
    [TV] 1
    ...mire félálomban megtalálom a nyílbillentyűket, hogy lemenjek kettőt a [TV] 1-re, addigra rá is kapcsol a [DTV] 1-re, oszt bejön a nagy b*dös semmi, lévén a digitális egy másik dróton jön... pláne hogy nem is azt akartam. Egyáltalán: miért feltételezi, hogy a DTV adást akarom behozni, mikor a forrásválasztó gombbal (jobb-fölül a TV/RAD feliratú) ki van neki szólva, hogy most analóg tévét nézek?...

    Az is megoldás lenne, ha a DTV adásokat le lehetne rendezni olyan helyre, ahol az analógon nem okoz átfedést (pl. 80as számra), de a DTV lapon csak annyi hely van, ahány adást talált a készülék (jelen esetben 1-23 között), és nem 99, mint az analógnál...

    Kösz az infókat :)

Új hozzászólás Aktív témák