Új hozzászólás Aktív témák

  • Bobby G.

    senior tag

    válasz Bobby G. #101229 üzenetére

    Nos, köszönhetően a Vodafone rugalmatlanságának, meg annak, hogy hazajött a gyerek az egyetemről és örömmel közölte, hogy "vettetek új TV-t? De jó, akkor lenyúlom a régit a chromecastal", így végre volt lehetőségem este, teljesen sötét szobában kis kipróbálni az 55UN7400-t.

    Na, itt azért már észrevehető, hogy annyira azért nem mélyek a feketék, de szerintem még mindig azon a hatán belül van, hogy az ember nem tudja eldönteni, hogy ez most jó, vagy nem annyira. Szerintem ha nekiállok beállítgatni a színeket, simán ki lehet hozni belőle egy jó értéket. Inkább azt vettem észre, hogy bár természetesen a színek, nem olyan élénkek mint megszoktam. Ez egy kicsit zavart egy idő után, de ha meg belenyúltam a telitettségbe, akkor az arcszínek másztak el. Szerintem ezt lehet korrigálni, de most nem volt kedvem hozzá. Majd megcsinálom.

    HBO GO bejelentkezésnél a fekete háttér (sötét szürke) esetben látni, hogy ilyen felhő szerű bevilágítás van oldalról. Amúgy ez műsor esetében nem zavaró, nem is látni, nem tudom, hogy a háttérvilágítás csökkentésével ez orvosolható-e, vagy nem.

    Még mindig nem sikerült összekötnöm a hangfallal, mert nem találok rá megoldást. RCA kábel estén nem szól, optikai kábelem nincs, fejhallgató kimenet meg a TV-n nincs. :( Van egy HDMI ARC kimenet, de erről én lemaradtam, nem tudom, az jó lenne-e nekem. :F Amúgy a TV saját hangszórója sem rossz, de nem is jó. Addig elmegy amíg nem találom ki a megoldást.

    Kár, hogy a WebOS nincs túlságosan ellátva applikációval. :( Ilyen szempontból az Android biztosan jobb lett volna, de tartottam attól, hogy nem lesz elég stabil. Itt a rendszer szépen-gördülékenyen megy.

    A hangvezérlés nekem nem megy. Illetve elindul, de még véletlenül sem azt találja amit keresek. Valamit be kell állítani esetleg?

    A távirányitója kicsit szokatlan, de kényelmes. Néha sikerül még bénáznom mire eltalálom akit akarok, de így is sokkal gyorsabb mint nyilakkal lépegetni.

    Kipróbáltam Plex-el lejátszani rajta egy régebbi sorozat néhány részét SD (720) minőségben (LOST). Na, itt azért már érezhető, hogy nem szép a kép. A régi 37-esen ez is szép volt 3-3.5 méterről, de itt már elég elmosott. Erre számítottam, és annyira amúgy nem gáz, de így sok filmet le kell cserélnem lassacskán jobb minőségre. Érdekes módon belenéztem az egyik csatornán egy régi Colombo részbe, talán második évad volt, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy nem lett szétmosott paca, pedig arra számítottam.

    Ma itthon vagyok, próbálom még több területen tesztelgetni-állítgatni (csak beígértem az asszonynak, hogy kifestem a fürdőszobát, és most jónak kell lennem... :) ) , de egyenlőre úgy tűnik rendben van.

Új hozzászólás Aktív témák