Új hozzászólás Aktív témák

  • tomee987

    tag

    Sziasztok!

    Leírnám a jelenlegi tapasztalatomat hátha valaki járt már így. Van egy kb. fél éves LG 43LK5100PLA garanciális készülékem.
    DVB-C kábeles adást nézek vele (UPC) CI+ modullal. A karantén időszak alatt vettem észre, hogy a HD csatornákon sokszor elég gyakran törik, pixelesedik a kép. Megnéztem a jelszintet, jelerősséget, rendben 98-100%, bithiba arány 0. Csináltam gyári beállítások visszaállítását, kivettem a CI+ modult visszatettem. A hiba fennáll, csak a HD csatornákon. Mivel karantén alatt kódolatlanok voltak a csatornák gondoltam egyet és kivettem a CI+ modult a TV-ből. A HD csatornákon a hiba azonnal megszűnt. Visszadugtam a CI+-t a TV-be azonnal jelentkezett a hiba.
    Írtam az LG supportnak, válaszoltak, hogy lehet TV hiba, de először kérjek egy új CI+ modult a szolgáltatótól. Így is volt, kijött a UPC-s, megnézte a jelszinteket tökéletesek és adott egy másik fajta CI+ modult, amivel akkor minden rendben volt. Aztán június 2-ától visszakerült a kódolás a HD csatornákra is, tehát az új CI+ modul elkezdett működni a TV-ben. Onnantól kezdve újra jelentkezik a HD csatornákon a képtörés, pixelesedés van mikor elég zavaróan, folyamatosan. Van amikor 5-10 percben csak 2-3 alkalommal.
    Tegnap szereztem egy Samsung TV-t, rákötöttem ugyanarra a kábel végpontra és beleraktam ugyanazt a CI+ modult. A Samsung TV-n tökéletesen jöttek a HD csatornák 1 órán keresztül nézve. Visszaraktam az LG TV-be a CI+ modult és a koax végpontot, azonnal megjelent a pixelesedés, képtörés a HD csatornákon.

    Tapasztalt már valaki ilyet, hogy CI+ modul használat ezt okozza a TV-vel? TV hiba lehet esetleg?

Új hozzászólás Aktív témák