Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
batmanéhes
tag
válasz R3ĐßuŁŁ #8837 üzenetére
félre ne értsétek, de ez sok esetben már tisztán a pénzről szól, pontosabban a végtelen lehetőségekről.
érted, mennyivel bonyolultabb egy fél méteres hegyet megépíteni, mint ugyanazt a felületet egy 8x8 kis vignetteben? semennyivel. vagy egy méteres fehér épületet...
nem tudom hogy fejezzem ki okosan, de a méret semmit nem növel már az adott megoldás értékén. persze nem is csökkent, és ha valahol szép megoldások vannak, akkor az mérettől függetlenül elismerésre méltó. de az ilyen fél szobányi dzsungel 50 ugyanolyan 10-20 ezer pénzes fával, meg egyféle kialakítású felületek... remélem értitek mire gondolok.
-
batmanéhes
tag
minimalista... ő is az elemtartót használja váznak. persze ez is szép pénz, 2 l + szervó moci, sbrick, halszálkák, sok rugó, kusztom gumi... de szép, letisztult.
-
batmanéhes
tag
fiam kérésére egy általa épített fegyver imígyen közhírré téve: íme.
-
batmanéhes
tag
kis real life kényszerprojekt, mikor az ember szembesül azzal, hogy a friss küllők akármiért is nem ugyanolyan hosszúak, és emiatt (amatőrként) nem lehet a menet vége alapján egyenletesre építeni a kerekeket. ilyenkor jól jön a "hivatalos" szerszám, a küllőfeszesség mérő. ebben a kialakításban a 2,0-1,8-2,34mm dt küllőkkel meglepően jól működött, lehet hogy 2,0 küllőknél ennyire nem reagálna jól.
-
batmanéhes
tag
egy rövid update merevtengelyes járgány ügyében:
ez most csak egy gyors teszt volt, mert hirtelen nem triviális a nagy motor beillesztése. amint látható a létraváz jobb és bal fele nincs rendesen összekötve, és a kormányzás tolórúdja (most megint) nincs tökéletes paralelogrammában a keresztlengőkarral.
mindenesetre egy kezeteken meg lehet számolni, hány ilyen felfüggesztésű moc van, pedig ez a valódi, kocsikon is használt rendszer (nem pedig a rugókkal csaldogálás meg ilyen pszeudó kialakítások. lásd land rover, g merci, régebbi unimogok, land cruiser és egyéb toyok... a mostanában mocoknál divatos unimog központi forgópontos megoldás az csak az újabb unimogokon van. de ott sem hosszanti linkekkel van stabilizálva, hanem keresztlengőkarral, mint a 8110-en vagy ezen.
[ Szerkesztve ]
-
batmanéhes
tag
válasz batmanéhes #9261 üzenetére
bocs, ezt még berakom, mert számomra is meglepőek a platform képességei. az látható, hogy a merevtengely és egy egyszerű központi difizár már önmagában mennyivel potensebb egy független felfüggesztésnél. és itt mindkét tengely difije nyitva van. ez amúgy gyenge 1,2v akksik - m moci - csigakerék - 40 fogas kombó.
-
batmanéhes
tag
nemtom ez megvolt-e, így elnézve van ott péz.
-
batmanéhes
tag
válasz r.levente75 #9280 üzenetére
nem tudni mire gondolsz, 1 xl motor hajtja mind a 4 hátsó kereket, tengelyenként 1 difivel.
tegyük hozzá, hogy amolyan "kreatívan vágott" anyag, első kerék be-beszorul pölö.
-
batmanéhes
tag
válasz batmanéhes #9284 üzenetére
kárpótlásul itt egy nagyon ötletes kamion, a fickó white shapes-hez hasonlóan inspiráló + reverse building készen van.
-
batmanéhes
tag
válasz r.levente75 #9287 üzenetére
melyik modellről beszélünk?
-
batmanéhes
tag
válasz r.levente75 #9289 üzenetére
most akkor mégis egy konkrét szetből indulnánk ki? a 9398-ról beszélünk?
szerintem attól nem lesz számottevően gyorsabb, ha belepakolsz még 2 L mocit. márcsak azért sem, mert az elemtartó meg az ir maximálja az átfolyó áramot. esetleg lipo-s elemtartó és sbrick valamivel több kakaót enged.
ettől függetlenül ha sebességet szeretnél, ismerkedj inkább az rc motorral, nagyjából ez az egyetlen megoldás. csak hát 16 pénz darabja, és ugyanúgy illik hozzá a 20+ pénzes lipo box meg a 20 pénzes sbrick.
a vidin látható sebességen túl már annyira nagyok a súrlódások, hogy kenés nélkül egyszerűen elfogynak a tengelyeid.
[ Szerkesztve ]
-
batmanéhes
tag
válasz Freddy76 #9339 üzenetére
hát igen. nálunk annyiban más, hogy a kicsi már 3 évesen technicet kapott, azt a 6 éves rakta össze neki, aztán amikor ő lesz 6, akkor leltár alapján megkapja újra. működik, amikor a nagyobbik kicsi volt még összerakni, akkor én raktam össze neki, aztán ő is megkapta később leltár alapján a kupacot... szóval mindenki összerakja végül egyszer ugyanazt, ami szerintem nekik nagyon fontos. nekem már inkább csak melós... meg persze ők srácok.
-
batmanéhes
tag
vannak benne érdekesek.
[ Szerkesztve ]
-
batmanéhes
tag
érdekes alapkutatások mechanikus számológéphez.
nálunk is érik amúgy egy válogatás, csak kicsit karcosabb a helyzet a mennyiség miatt. még gyűjtöm az erőt.
-
batmanéhes
tag
-
[ Szerkesztve ]
-
batmanéhes
tag
válasz tvamos #10115 üzenetére
egyrészt brickset / bricklink "friction"-ként hivatkozza őket, de lássuk (nf = nem frict):
egy + pici pinből a kék meg szürke meg gondolom minden más (?) nf
másfeles pin nf
kettes pinből old gray és tan nf, fekete f
1 tengelyes kettes pinből a kék f, az old gray és fekete nf
1 tengelyes hármas pin f
2 tengelyes hármas pin f
bushos hármas pin (képeden bal oldalt) f
hármas pin old gray és tan nf, kék és fekete faz ilyen speckók jellemzően f-ek, nem tudom melyik érdekel.
rendes felbontásban látszik, a frictionök-ön ott vannak azok a kis bordák a végeken.
@xedos: oké bocs, hogy a kontextus világos legyen: szerintem hiba volt beáldozni az egyik szignatúra részt csak hogy nyitogatni tudd. most, hogy megnéztem pár képet még rosszabb érzés. eleve nem értem mi a rákot keres ott az a fekete csukló, holott szürke kéne legyen.
[ Szerkesztve ]
-
batmanéhes
tag
hianyolva volt tan a bajor. https://www.carthrottle.com/post/7-amazing-lego-car-creations-that-need-your-support/
-
batmanéhes
tag
hááát, ezek valahogy nagyon ami központúak...
eddig értelmes a szép kutatóhajó, de a többi... azért ha már évforduló van, lehetne kicsit dolgozni ezeken, na.
tegyük hozzá, hogy láthatóan a kutatóhajónál se tudják, hogy ez most akkor model team vagy technic.
[ Szerkesztve ]
-
batmanéhes
tag
válasz unclefucka #10199 üzenetére
nem értem. a linkelt "IRL" elrendezés simán megoldható, egy mittomén 4-es tengely kell csak. tehát szürke - vajszínű - 4-es tengely - vajszínű - szürke - tádá.
nekem a rendes öthengeresből azonban úgy rémlik, hogy abban pl nincs egyszerre mozgó két henger.
nyilván részletkérdés. ennél sokkal nagyob baj a kamionnál, hogy erőlteti a srác folyton ez a fék dolgot, amitől ebben is, meg a land roverben is úgy áll az első kerék, mintha beszart volna.
@Pötyi: szerintem ezzel a dupla kereszttel kicsúszik a dugattyú alul, mert normális helyed nincs elforgatni és lejjebb kell telepítened a főtengelyt. pláne, hogy ugye dupla a hossz, amin mozog. van egy ilyen csepp alakú még, ami tudja a fél studnyi eltolást, de az is elég böszme.
[ Szerkesztve ]
-
batmanéhes
tag
a dupla keresztes alkatrésznek, ami a fentebbi képen van, pont egy stud a tengelyek közti távolsága. a motorhoz való L alkatrésznek viszont csak fél. ha azt rakod bele, a dugattyúd 2 stud össz távolságot kell megtegyen, nem pedig 1-et. lehet, hogy menni fog, de csak nagyon harcosan, mert a felső végpont adott. de nem téma, engem legalábbis nem kell meggyőzni.
-
batmanéhes
tag
nyilván telefonra senki nem fogja elrakni. aki csengeti a lóvét az viszi, semmi meglepő. ha jól értem azt megmondja, hogy aktuálisan van-e legalább 1 készleten az adott boltban. akkor már jó esélyekkel indul az ember, ha meg az alatt az 1-2 óra alatt elviszik mire odaér, akkor tényleg ez van, bukó.
-
batmanéhes
tag
válasz Lanash #10383 üzenetére
a 8881 az elég nagy. kisebb a 88000, az csak AAA méretű. abban asszem annyi plusz van, hogy magától kikapcsol egy idő után, ha úgy felejted. viszont majdnem feleakkora, mint a 8881. persze full technicbe a lukak hiánya miatt trükkösebb beépíteni, pár klasszik technic alkatrész kell hozzá.
itt érdekes kérdés lehet, hogy nehéz tölthető ni-mh-val tolod (mindkét box esetén 1,2 x 6 = 7,2v az 1,5 x 6 = 9v elem helyett), vagy nem tölthető elemmel, amiből a lítium kémiájú sokkal könnyebb. és csúnya ára van egyszeri használatra persze.
érdekességképp: ahogy olvastam az sbrick valami 10-20v-ig bármit elbír, de ezt ne vedd készpénznek.
sbricknél a bt 4 low power követelmény, esetleg ellenőrizd a telód.
ha nagyon sok a lóvé, akkor a legjobb a 8878 lipo tölthető akksi box, ami tud még trükköket, csak 20e péz...
a szervó az oké. az M motor elég kicsi és szerény, ha leggyorsabbat akarsz, akkor 5292 rc motor, ez 16e használtan. az XL moci elég lassú (áttétel kell), én talán 1 v. 2 L mocit raknék be vhogy.
én most vettem egy rc-t, elég komoly a nyomaték, és könnyebb, mint gondoltam.
itt lehet mazsolázni, de a lényeget leírtam. figyelj még a kábelekre, elég gáz, ha egy hosszabbító hiányzik.
[ Szerkesztve ]
-
batmanéhes
tag
az a babakocsi a space ülésből... nem láttam még.
-
batmanéhes
tag
válasz Napfénysüti #10429 üzenetére
+ itt technic.
ha lehetne kapni se esne nehezemre a döntés ez meg a fehér cargo plane közt. utóbbi most lett stoppolva karira a nagyobbik srácnak.
2017-ből valszeg hajó + konténeres + telehandler lesz potenciál...
[ Szerkesztve ]
-
batmanéhes
tag
válasz unclefucka #10471 üzenetére
ez így nem igaz (pin, tengely, antenna stb), de legalábbis valami szám a legtöbbön rajta van.
a sarieles book letölthető. nyilván nem szép, de gyak minden ilyen idea book letölthető.
-
batmanéhes
tag
-
batmanéhes
tag
rc rep
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Robotporszívók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest