Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Victoryus #60409 üzenetére

    Még nem jártam körbe a témát de nálunk ilyesmi (is) tervben van már egy ideje. Annyi módosítással, hogy két cél lenne:
    1. Járműnél inkább a motoroziálást oldanám meg, nem a világítást. Ott a cél a korábban írt méretcsökkentés. Motor+akksi.
    2. A világítást pedig a városban megoldani. Egyszerűbb mert statikus, de valami vezérlés kellene hozzá a fel/le kapcsolgatáson felül is.

    Utóbbihoz vannak próba ledek, most vmi vékony vezetéket kéne szerezni hozzá. Vezérlésre pedig egyelőre ami itthon van alapon micro:bit lenne majd befogva. Ez sem kicsi, de hubnál talán jobb, városnál nem számít, viszont vezérlésben többet tud majd kezelni mint egy sima Lego hub.

    Az 1-re is kipróbálom majd szerintem de oda már nagy talán, pwm-es szervó vezérlésre még talán külön lapka is kell mellé. Függ az áramforrástól is, mert vmi kicsi kellene de motor mellé kell a kapacitás is. A feszültség sem mindegy. Vmi 5-9V közötti és 2db 18650 akksi lenne talán jó de az se kicsi már. Itt majd körbe kell még nézni kicsit...

    Meg kérdés a vezérlő felület is... nagyon customnál az is gond/kevés lehet. Jó lenne Lego hub és felület alatt összehozni, de sok cucc vezérlését szerintem ott már nehéz megoldani. Ami felmerült, hogy 3rd party app lehet olyan amiben össze lehet hozni. Pl. a Scratch támogat elvileg Lego hubot és micro:bit-et is.

Új hozzászólás Aktív témák