Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz #75376384 #56806 üzenetére

    Ez két tök külön téma. Max korreláció van a kettő között mert van ahol épp erősítik v. gyengítik egymást.
    De ettől függetlenül lehet őket kezelni és mindkettőt szabadon utálni akár egyszerre. :D

    Ha lenyúlják a készleteket és nem jutsz hozzá vagy csak aranyáron azt szerintem innen senki nem szereti. Akár fix akár lootboxos cucc. Tök mindegy. Ez az egyik téma. a halmozás.

    A lootbox jellege a másik, azért nem a magán-/tömeges vásárló a hibás hanem a Lego. Én speciel ezt is utálom, mert ha lottózni akarok azt veszek. Itt a figura kell (már amennyire nekem kell így kb. 5db begyűjtése és a saját felhasználású falconok után) és nem az extra szerencsefaktor, hogy jujjjsikerülepontazt! Majd veszek 4-et mire sikerül. (Vagy tapogatok,de ez megint csak egy mellékes ág. Nemsokára meg is szűnik.)
    Szóval a lootboxot ticcsákbe szintén! Vehessük azt amit akarunk!
    (Nem véletlen, hogy már rég kimérték a szerencsejáték jellegét... persze ezért is került be játékokba, ide is. Az EU-ban van már ahol besorolták a szerencsejátékok közé és azt meg tudjuk hogy viszonyul a gyerekekhez... nem mintha a felnőttek túl sikeresek a kontrollálnák a szerencsejátékokat.)

    Szóval lootbox: legyen kuka.
    Nagyüzemi nepperkedés: mehetett eddig is a kukába.

    És akkor a negatív korreláció a kettő között:
    Amit lootboxként (a Lego hibája) nem tudsz fixen megvenni, azt épp a nepperek korrigálják amikor megveszik továbbadásra és kis felárral fixen megveheted a tutit. :D :DDD

    Ez az egyetlen nepper pozitívum amit fel tudok sorolni. Itt egy nagyobb hibát, a Lego lootbox politikáját korrigálják kis felárért cserébe... a normál karaktereknél. (A ritkákat meg persze összehalásszák ugyanúgy és d* drágán lenyúlják a szerencsejátékos készletből is.)

    @pn4hvq
    Ezeknél a szériáknál a LEGO mindegyik figurából ugyanannyit gyárt, vagy tudatosan a vélhetően népszerűbbekből kevesebbet dob piacra?
    Ez tök érdekes kérdés. Marketing szempontból egyes lenne ha ugyanannyi készülne belőlük. Nagyon jól tudják más készleteknél is, hogy a kecséből vagy bármi másból fogyna-e több. :)

    Viszont így, hogy random vásárolhatod meg szerintem erre is más szabályozásnak kellene vonatkoznia. Ilyenkor más termékeknél elvárás az egyenletes eloszlás (pl. egy minden X. nyer csokiszelet...) vagy ha nem egyenletes akkor szerintem ezt tudatni kellene a vevővel. Szerencsejátékos cuccoknál ez utóbbi is biztosan megvan, hogy hány nyerő termék/milyen arányban van jelen. Ez hivatalosan biztos nem az de a fenti alapján a nyerő csokis példa szerint talán az egyenletes gyártás és logisztika talán elvárható lenne.

Új hozzászólás Aktív témák