Hirdetés
- Voin - Jövő hónapban érkezik a belső nézetes hack&slash korai kiadása
- SPRAWL - Konzolokra is megjelent a retró FPS
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Akciófigyelő 2024: PlayStation Black Friday leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- Call of Duty: Black Ops 6
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Assetto Corsa Competizione
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- EA Sports WRC '23
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaaT
nagyúr
válasz kukinyo #16506 üzenetére
400rpm-en használom, sajnos van egy kis motorhangja, légszállítása egy mini ház teljes átszellőztetésére is elég...
az Antec P180mini tetejébe van építve, ezen a fordulaton szélzaj csak a rács miatt van...600rpm-en már komolyabb a szélzaj, valszeg rács nélkül is lenne egy kevés, motorhangot már nem hallani, légszállítás érezhetően megnő...
800-on nem szoktam használni (30dB, 224,61 m3/óra)
több mint 5000ft-os ára nem csekély, bár más 20centis venti sem sokkal olcsóbb újonnan...
Give them hell Ukraine!
-
Don't Panic
senior tag
sziasztok szerintetek?
melyik hatékonyabb ki melyiket venné és miért?Scythe Mugen 2 Rev B. VS ANTEC H2O-620
köszönöm a segitésget
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Kicseréltem végre a tápban a ventit egy 1200-ra, a vga pedig megkapta az L2pro-t...de sajnos bejött amire számítottam, most már üvölt a hdd hangja Meg észrevettem vga terhelés alatt egy periodikusan előjövő cincogást, gondolom vmelyik tekercs csinálja. Remélem nem arra utal, hogy valami el akar halálozni.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
kukinyo
addikt
Szóval akkor van hangja.Pont azért szemeztem az ekkora ventikkel hogy ezek talán halkabbak.Terveztem is egy majdnem 30 cm széles házat amibe simán elférne elől,hátul egy-egy darab.A gép halkítása volt a célom.De most egy kicsit elbizonytalanodtam.
Lehet hogy érdemesebb lenne vennem két ilyet? [link] -
Chaser
legenda
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, srácok, ha veszek egy hd4850 512mb-ot, és rá egy Accelero S1-et, akkor arra kell még venti, vagy elég lehet a hűtőborda? Egy játékra kell csak a vga, Quake Live, viszonyításképp alaplapi vga-val (hd4250) simán játszható a game, 80 fps körül. Tehát gondolom nem nagyon izzasztaná meg a 4850-et. Ha kell rá venti, akkor milyet, és hova tudom bekötni őket? üdv
-
-
cool13
őstag
Nem követlek hidd el! Csak segíteni szeretnék.
Ilyen kártyám volt, ezzel a hűtővel. 1 db Noctua 12cm-es venti volt rajta kötegelővel, 5V-on hajtva. Ramra sünik ragasztva. Mindent vitt, és ha emlékeim nem csalnak 56C volt a gpu hőmérséklete. De ez a hőfok nem tuti. Esetleg visszakeresheted a 4850 topikban, beírtam annak idején.[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz Chaser #16514 üzenetére
Hát, a házamban van most 3 Swif2 1200, és egy BitFenix gxári venti, meg a Matterhorn ventije, ennyi nem elég a ramoknak?
cool13: köszi az infot, még örülök is neki Azért kérdezem a passzív hűtéses dolgot, mert nem tudom, hogy még mennyi szabad molexem van, most 3 van használatban egy még tuti van... Az alaplapon már nincs szabad fan csati :/
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz Chaser #16517 üzenetére
Valószínűleg első körben az lesz, és ha hd4870 lenne a 4850 helyett, akkor is igaz ez ugye? mármint, hogy a vrm a szűk keresztmetszet... Világosítsatok fel egy picit, ezek a bordák, egyebek a vga nyákjára kell, hogy illeszkedjenek, és ezek azok amiknek jól jönne a venti ugye? Ebben az esetben lehet csak jól jönne 1-2 veti, analógiánál maradva 1-2 swif2 megfelelő lenne rá molexről hajtva? üdv
-
cool13
őstag
Ja azt nem mondtam az előbb, a vrm is kapott saját gyártású hűtőbordát.
Nekem volt hogy napokig nem ment rajta a ventilátor, mert elfelejtettem visszadugni. De ezzel nem azt mondom használd nyugodtan. -
cool13
őstag
válasz cool13 #16519 üzenetére
A4 szürkét és a 8 kis feketét kell jól hűteni.. Egy példa a vrm hűtésre
A képen látható még, a ram bordák. Nekem is ilyenek voltak rajta.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Én nem akarom hűteni a feteket az 5670-en, elég rá at l2 pro huzata Szóval ha vkinek kell van eladó 4db rambordám és 8db fet, használva nem voltak. Ahogy elnéztem valami öntapadós hővezető bevonat lehet rajtuk.
-
cool13
őstag
A kis feketékre azt hiszem meg van a gyári bordám. Az amit a hűtőhöz adnak. Azt oda adom ajándékba ha kell. De paszta nem elég, mert ragasztós kell különben nem marad rajta. Egyedül erre a feketékre tudod felcsavarozni ha van megfelelő bordád. Látszik a két lyuk a nyákon. A ramokra és a 4 db szürke cuccra ragasztani lehet. Kapható itt is, és boltban is, megfelelő kétoldalas hővezető ragasztó erre a célra.
-
-
Tothgera30
Ármester
-
Chaser
legenda
válasz Tothgera30 #16527 üzenetére
Azt biztos nem Ha beesne a baj és gariztatni kéne rakom visza a gyári hűtőt és nem szeretném ha a ram borda a chipet is leszakítaná..már hallottam ilyenről
cool13: Valami ragasztó biztos van, csak nem tudom milyen..az S1 ramsünik se potyogtak mondjuk, nyilván hasonló ragacs van azokon is.
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
Olyan házventim van, aminek molex csatlakozója van, ha a sárga és a piros vezetéket megcserélem, akkor 5V-n fog menni a venti?
ilyen csak a cégén nem 3pines csatlakozó van hanem a ventillátor
[ Szerkesztve ]
-
Pharaoh
aktív tag
Csak a kis vezetéket nem tudom kivenni, mert a naggyal együtt van a fém csatlakozóba rakva, így csak együtt tudom mozgatni őket.
-
proci985
MODERÁTOR
-
Tothgera30
Ármester
válasz Chaser #16529 üzenetére
Nem azt mondtam hogy egy kilónyit nyomj a süni alá, hanem egy pici csepp a pasztába keverve. Én alkalmaztam már pár régebbi VGA-nál, aminek már úgy is mindegy, de még egyik sem sérült meg. Volt olyan hogy túl nagy lett a csepp, de körömlakk lemosóval szépen lejön az odaszáradt ragasztónyom. Bár ez ilyen földön túli dolog lehet hogy egy csepp ragasztó leszakít a nyákról egy alkatrészt, ami azért oda van forrasztva. Szóval kevesebb reklámot néz a ragasztókról, és használd nyugodtan, mert mire veszel pár 3M ragasztót, az nem lesz olcsó dolog
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Tothgera30 #16537 üzenetére
3mmel nem is az ára a baj (kb 500-1000forintnyi elég), hanem hogy apróból kell rendelni. meg van egy másik fajta, az is van apróban, azt hiszem azt is ebayról importálja valaki.
egyébként meg nagy a keveredés, pl aquatuningon is thermal tapenek írnak egy termal padot... erre természetesen rendelés után csomagot kézhezkapva jöttem rá (svéd indomo készletszinten aquatuningnak felel meg, gondolom egy a beszerzési háló).
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Tothgera30 #16539 üzenetére
a 300fts sekisui is tökéletesen jó a célra. persze posta itt is lehet a cuccnál drágább, de legalább ezresből megáll max.
boltban én még nem találtamm meg igazából ötletem sincs, hogy milyen bolt árulhatna ilyet.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
scott_free
senior tag
melyik a leghalkabb 120-as és 140-es házventi?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz scott_free #16541 üzenetére
scythe gentle typhoon 500, Scythe Sflex 800/1200 400rpmre szabályozva.
140mm: scythe 140es leszabályozva, thermalright ty140 leszabályozva (300rpm alá megy), noctua 140 leszabályozva, prolimatech vortex széria leszabályozva.
12Vn vannak 600rpmes ventik, olyat lehet érdemes venni.Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Chaser
legenda
válasz Tothgera30 #16537 üzenetére
Ismerek pár boltost, ők meséltek pár érdekes történetet Nem ragasztózok én, épp most állítottam egy kicsit a csavarokon, mert eléggé meleg volt az 5670, de így már ok, 73 fok fölé most már nem megy furmark alatt..persze venti 7V-on hangtalanul
szerk: A swif 1200-nek 5V-on szinte semmi légszállítása nincs 7V-on még csak-csak lehet használni valamire, de 5V-on az semmi, pár centivel előtte nem éreztem levegőt
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
50 fok alá ment kb 1 perc alatt a gpu hőmérséklete furmark kilövése után, jó ez az l2pro Ha minden igaz jön freezer xtreme, na akkor lesz kemény a gép csak férjen be a házba
-
cool13
őstag
De minek xarakodni külön sünikkel, meg hozzá ragasztóval, amikor ITT van ez? Csak egy példa, pont a 4850-hez.
-
Tothgera30
Ármester
válasz Chaser #16544 üzenetére
Én is ismerek párat, ők főleg azt mondják hogy vegyél újat, garisat, náluk.
Az 1200-as Swif2-nek 5V-on is van elég légszállítása, attól hogy nem érzed, ha jól ki van alakítva a légcsatorna a házadban akkor annyi levegőt tol hogy legalább keringeti rajta."A pokol nem hely, hanem állapot"
-
szab.tam
nagyúr
(2 helyre: gány + lég)
valaki a gányban már hiányolta a csöveket...
a nagy gép vga-janak a hűtője marás alatt van, így tétlen vagyok.
a kis gépem rev1-es 300-as zen-je el kezdett hidegen cöcörögni. ráadásul a hővédelem néha leverdeste, ezért egy + ventit kellet betennem a gépbe.
repült. jött helyette a már bevált fanless seasonic x460-am kistesója, az x400. mivel a gt210 passazv hűtőmoddolását meg kelett a tápcseréhez bontanom, jó alkalom kínálkozott a nb + igp bordáinak átvariálásra is.
a vga és a nb is kapott 6-6 bondott bordát. gondoltam itt az ideje visszaállítani a teljesen ventimentes módot.
valamit elszúrtam.
jóval melegebb lett, mint terveztem. ráadásul könnyen elbillent, ekkor a hűtő nem ért a nb-hez, és rögtön 100 fok fölé ment nb és igp hőfok is. borda leszed....eszembe ötlött, hogy van 2 db. szanaszét hajlítgattott, hatalmas conrad csövem. némi thermal pad-del beletuszkoltm a bordába. szépen szedi a hőt. önmagában a cső is sokat hűt, mert akkora. most a végére aggattam 2 bordát, erről nincs kép. rendesen megtört a cső, több helyen, de jól bírja...
az egyik üzemmód az, hogy a jobb oldali résnél,a cpu hűtő előttre teszek egy alacsony fordulatú venti. de a 350 rpm körüli semmi légmozgás a vga-nál már nem érzékelhető.
a ventit beállítottam a gép közepére, kicsit bedöntöttem. 3 hőtermelőt hűt egyszerre. és kidbáltam, illetve nem tettem vissza a bordák jó részét. így kb: nb -15 fok, vga -10, procinak mindegy, előtte van utána van a venti. és mindezt kevesebb bordával, minha a venti a ház oldalánál van.
(aki nem tudja, azt azért megjegyzem, hogy a tető méhsejtrácsból van, így ott szabadon távozik a meleg...)ha a nagy gép készen lesz, akkor akkor ennek a gépnek még 1x nekiugrok, és likvidálom ezt az 1 ventit is. valószínű csövekkel hátra kiviszem a hőt, és ott bordákat aggatok rájuk.
tanulság:
tehát ugyanannyi venti, ugyanazon fordulat, és más hűtési eredmények. ha valmi meleg, nem mindig a ventik számának, fordulatának növelése, vagy irdatlan bordanövelés a megoldás, hanem érdemes kicsit gondolkozni. nem úgy, mint én tettem elsőre...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Chaser
legenda
válasz Tothgera30 #16547 üzenetére
Haver boltosok
Jim-Y: Én asztalon néztem, szinte semmi levegőt nem tolt. 7V-on sincs hangja, úgy már azért tolt. De 12V-on se vettem észre hogy különösebb hangja lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Video konvertálás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5