Új hozzászólás Aktív témák

  • oz82

    senior tag

    Sziasztok!

    Egy olyan problémával fordulok hozzátok, hogy:
    -Van egy ilyen alaplapom: 939N68PV-GLAN van benne egy X2 4200 Athlon

    Vettem bele egy Arctic Cooling Arctic F12 PWM - 120mm ventit cpu hűtő gyanánt.
    Ráfabrikáltam (gyorskötözővel :U ) a CPU hűtőbordára (konkrétan egy phenom II é) és rákötöttem az alaplap 4 tűs CPU csatlakozójára. (A Biosban C'n'q Enabled és a CPU quet fan enabled és slow on -több állítási lehetőség sajna nincs). A hűtő stabilan 1050 körül forog holott az alaplapnak vezérelni kellene tudnia (a hűtő 300-1350 ig forog).

    Szerintetek az alaplappal (legfrissebb bios van fenn) van valami és nem kezeli rendesen, vagy a venti Pwm-je rossz (bár ezt nem hiszem).

    HA alaplapi gond akkor kellene nekem olyan progi amivel 64bites win7 alatt tudom szabályozni a cpu ventit, és olyan progi is amivel ki tudom váltani az alaplapi C'n'q is!
    (Mert alul akarom feszelni a procit, alapcsonyabb órajellel együtt és ezt a bekapcsolt C'n'q nem tudja (mindíg visszarakja a gyári értékre az alapfeszt)

    [ Szerkesztve ]

    Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!

Új hozzászólás Aktív témák