Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Remekelek28 #8878 üzenetére

    Te tudod, de legjobb talán először próbára rendelni egyet. Nekem nem vált be a hideg, másnapra mindig ég a szemem tőle. Többszörösen is tesztelve.

    De ez lehet az én problémám, a kompakt fénycsőtől is ez volt. Akkoriban nyílt a Metro áruház, amikor a lakást is vettem. Akciós kompakt fénycsöveket felraktam, milyen jól világít, öröm.

    Persze, akkora kötőhártya-gyulladást kaptam, egy ideig azt sem tudtam, mitől. Amikor rájöttem, mentek vissza az izzók. Később is próbálkoztam párszor, egyértelmű volt a következmény. Sokáig azt hittem, a vibrálást nem bírom (ami egyébként igaz is). A kompakt fénycső pedig hiába megy 30-40 kHz kapcsolófrekvencián, de attól még a hálózati pufferkapacitáson történő spórolás 100 Hz hullámzást is okozhat.

    Viszont a LED-lámpába akkora puffert raktam, hogy emiatt nem vibrálhat. Vagy említhetném a DC12 V-ról hajtott (barkácsolt) asztali LED-próbálkozást, azt sem bírtam sokáig.

    A melegfehér LED már kellemesebb, de talán azt sem jó túlzásba vinni, ha valakinek érzékeny a szeme. Sajnos a LED fénye még sima DC-táplálás esetén is "zajos", spektruma foghíjas.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák