Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
morfondőr
őstag
válasz Atomgeszi #18543 üzenetére
Nálam is RGBCCT van a a gyerekszobákban és én úgy oldottam meg, hogy külön egy rgb szalag és külön egy WW+CW szalag egymás mellett. Csak a +12v szálat ketté kell bontani. Így a fehér kifejezetten jó fényt ad, a színesek meg jók hangulatvilágításnak. Igazából azon is gondolkodtam, hogy minden színnek külön szalag (5 db egymás mellett), de már nem akartam túlbonyolítani.
Ezzel vezérlem:Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Atomgeszi
veterán
Olyan széles valamit nem akarok, meg pepecs az egész annyi mindent egymás mellé...
Hány W lehet a méterenkénti fogyasztása az 5 chip az 1-ben LED-nek?
13.1 métert rámerjek kötni a MiLight vezérlőre, ami max 6A/channel és max output 10A?
A 6A/ channel azt színenként érti vajon?
[link] Bár ahogy nézem 24 Volton többet is elbír.
Érdemes inkább 24V rendszert csináljak ebből?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
macilaci78
nagyúr
válasz Atomgeszi #18553 üzenetére
Tudni kéne a chip típusát, de függ attól is, mit csinál a vezérlő.
Például ha rgb üzemben a dedikált fehér chipek nem mennek, akkor az egy közönséges rgb szalagként üzemel mondjuk 1 A/m teljesítménnyel. Ha viszont a vezérlő odadörrent mindent egyszerre: rgb-ből kevert fehér plusz kb 4500 K fehér, mindez teljes fényerővel, akkor az már lehet 2 A/m, azaz 24 W/m is.Vagy valahol felkutatod a szalag specifikációit, vagy kiméred, rászámolsz még kb 50%-ot a szalag öregedéséből és erre még a 20% tartalék a tápegység hatásfokából.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Atomgeszi
veterán
válasz macilaci78 #18554 üzenetére
A marketing képeken tud menni minden egyszerre és 24W/m írnak rá, megvan közben.
Hát az elég gond.
A plafonra mindenképp kell 13,1 méter, az jó lenne, ha 1 Mi Light vezérlőről menne, mert akkor 1 lenne a plafon zóna gombra.
Ez a táp esetleg? [link] 24V rendszer esetén akkor, ha jól értem fele akkora táp kell, mert P=U*I, tehát kisebb A esetén érem el ugyanazt a teljesítményt?Vagy miért van ezekből 24V meg 12V?
Mivel teljesen új rendszer kell az alapoktól, így nem gond a 24V.Ja mindenképp passzív táp kell, már egyszer befürödtünk ventilátorossal.
Mondjuk az tény, hogy nálunk 100%-on sosem menne..
De ezen kívül lesz még egy 11.4m szakasz, meg egy 7.7 méter szakasz.
Ez így elég sok méter csak egy helyiségben. 1 nagy tápról nem megoldható, de 3 felé elosztva?!Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
macilaci78
nagyúr
válasz Atomgeszi #18555 üzenetére
Az egy vezérlővel megoldható, csak a hiányzó ampereket jelerősítővel pótolod.
Az áramerősség kéri a nagyobb vezeték-keresztmetszetet, a 24 V-os hálózat fele annyi áramerősséggel ad annyi teljesítményt, mint a 12 V-os.
A táp hatásfoka a terheltségétől is függ. Például egy 240 W-os táp 20 W terheléssel hajlamos lehet ciceregni, búgni. Nálad lenne kb 30 méter a 24 W-os szalagból, majdnem 800 W. Erre már lehet, megéri egy PC tápot átalakítani, aminek van több 12 V ága. Persze az ágak egyenként szolgálják ki az adott fogyasztókat.Tápegység, Mi vezérlő, jelerősítő szükség szerint (külön betáppal), szalagok (több ponton betáplálva).
-
korcsi
veterán
Tapasztalat:
12m2 tagolt szoba, 7,5m 24W/m (mérve 12V-on) kínai természetes fehér szalag díszlécbe, fehér falak, tápegység 11V-ra letekerve is atomvillanás, most várom a 10V-os tápot (9-11-ig állítható) hátha barátságosabb szintet lehet beállítani.referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Atomgeszi
veterán
válasz macilaci78 #18556 üzenetére
Szóval vezeték-keresztmetszet szempontjából megéri a 24V rendszer.
Keresgettem most tápokat, de amit gyorsan találtam, annak épp csak 2db 12V ága volt.
[link] Ez a chieftech volt, bár ez is csak 54A szemben a 64.2 A ami kellene.
Mondjuk ebből a PC tápból sem valami gagyibb kéne.. Hát nem tudom.
3 külön direkt led tápegységből kijönne 47700 -ből a 3 rész ellátása.
Használt PC tápom meg nincs, főleg nem ekkora, aztán meg csak úgy átalakítani egy vadiúj tápot. [link] Ez alapján esetleg?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
veterán
válasz macilaci78 #18559 üzenetére
Sajnos én sem. Úgyhogy lehet marad a gyári megoldás.. Az a biztos legalább.
-
tknof1871
őstag
válasz v_viktor #18425 üzenetére
Üdv!
Nem vitatkozok. Csak megosztom amit tanultam.
Rákerestem mi a különbség a hagyományos LED és a Filament LED között. Mik a pro és con érvek.
A Filament LED egyszerűbb felépítésű és kevésbé melegszik. Emellett a Filament-nek rövidebb az élettartama (15 000-40 000 óra) a hagyományos LED-hez (50 000 óra) képest.
Mitől romlik el? Ezek szerint az nem segít rajta hogy kevésbé melegszik. Egy videóban kettévágva egymásmellé tették a két LED típus egy egy példányát. Látványos különbség. A hagyományos LED bonyolultabb, sokkal több fém kell bele ami elvezeti a hőt.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Zeki
nagyúr
Praktikerben vett noname rgb 5 méteres led szalag tápja eldurrant és elfüstölt. A Praktiker adott új tápot, de a gyerekeim bizalma oda, mind leszedte a falról az öntapadós szalagokat. Mondjuk rendesen megijedt mindenki este, mert kiverte a biztosítékot és rendesen büdös lett abban a szobában , majd a lakásban. Jó hogy nem gyújtotta fel.
[ Szerkesztve ]
-
csudri
őstag
Sziasztok!
A konyhánkban led szalaggal oldotta meg az asztalos a világítást (kb. 4,5m). Először olyan kapcsolóval szerelte, amit nem kell kattintani, csak közelíted a kezed és felkapcsol. Néhány hétig jól működött, de egyszer csak megadta magát és nem volt hajlandó normálisan égni, csak épphogy.
Hozott másik szalagot (ránézésre szarabbat, elnézést, nem értek hozzá, ezért használok konyhanyelvet) illetve másik kapcsolót. Végül a régi szalag maradt, mert a kapcsoló (ezúttal nem ilyen közelítős hókusz-pókusz, hanem rendes gombos) cseréje megoldotta a problémát.
Kemény néhány hétre, mert most ugyan az a helyzet, vagy off vagy pedig csak halvány világítás.
A fényerőszabályzás - ha hosszan nyomom - sem tolja fel maxra, ha leveszem a borítást és megpiszkálom a kapcsoló nyákját, akkor néha sikerül teljes fényerőre bírni, de pár másodperc után visszavált halványra.Mi okozhat ilyen problémát? Szar a szalag? Akkor miért tud mégis égni szép fényesen, ha piszkálom? Szar a kapcsoló? De a ki/bekapcsolás működik, csak nem ad elég fényt a szalag? Szar a táp? Na ehhez nem férek hozzá, mert persze elburkolta a felső takaróléc mögé a mester.
Hiába beszéltem vele, hogy megint szar a lámpa, azt mondja ez meghaladja a képességeit. A tápegység elvileg nagyobb, mint ami kellene, a kötések wagozva vannak, tehát azok is elvileg rendben vannak. Találkozott valaki már ilyennel?
-
macilaci78
nagyúr
válasz csudri #18563 üzenetére
Ha ő adta a szalagot, akkor az övé a felelősség. Vagy küld villanyszerelőt, vagy a nevére kéred a villanyszerelőtől a számlát és fizeti.
A takaróléc bontható, valószínűleg csak néhány csavar tartja a korpuszon.4,5 méter még kevés infó. Milyen chipek vannak rajta és hány darab méterenként? Ez megmondja a fogyasztását. Pultvilágításhoz 10-20 W/m szokott az ajánlott lenni, ami azért már jó fényt is ad. Egy ilyen aluprofilba építhető kapcsoló kb 60 W-ot bír, vagyis 5050/60 ledből kb az a 4,5 méter.
A hűtés elégtelensége, vagy a túlterhelés lehet oka a kapcsoló hibájának.
A táp valószínűleg elég, ha hetekig bírta a szalag.Ezért szoktam javasolni, hogy a 230V felől legyen az on/off kapcsoló. Ezt a legyezgetős kapcsolást nem is értem. Kenyér kenésekor fel-le kapcsolgatom a lámpát?
-
csudri
őstag
válasz macilaci78 #18564 üzenetére
Nem fogok vele keménykedni, mert rokon. Tudom...
Este lefotózom a szalagot és a kapcsolót is. A takarólécet nem tudom leszedni, mert szilózva van a plafonhoz, nem szeretném megbontani, de ahogy te is írod és ő is írja, az a része elvileg rendben kellene legyen, mert még túl is van biztosítva.
Annyit jelent a legyezgetős kapcsoló, hogy fizikailag nem kell hozzáérned, ez konyhában ahol mindenféle mocsokkal dolgozol hasznos lehet. Persze nálunk már ki lett cserélve simára.
-
macilaci78
nagyúr
válasz csudri #18565 üzenetére
Nem tudom, a mi konyhánkban a kapcsolók tiszták így 7 év után, pedig 120 centis lámpatesteket egyesével kapcsoljuk és azért főzünk is rendesen.
Én dekorvilágításnak tettem fel másik helyiségbe RGB ledet, a tápegység konnektorjának egy sima fali kapcsolóval adok áramot és a vezérlőn beállított program fut.
Az előszobafal kalaptartójába van még ledcsak marva, egy sima vezérlővel beállítva a fényerő és ott is a 230 V ágon kapcsolom ki-be. Egyelőre taposó kapcsolóval, de a következő festésnél ez is kap majd fali kapcsolót, mert kell.Nekem így vált be, így nem cicereg, vagy zúg a tápegység lekapcsolt fogyasztóval, nincs derengés a szivárgó áram miatt, így ott merem hagyni nyaraláskor a házat, stb. Arra mindig ügyeltem, hogy a kapcsoló a fázist szakítsa meg.
Persze lehet máshogy is csinálni, csak az nagyobb lutri.
-
ttamas85
csendes tag
Üdv!
Visszaolvasva a topikot úgy tűnik, hogy hiába lehet kapni dimmelhető LED-et pl. E14-es foglalattal, eléggé lutri, hogy milyen LED milyen fali szabályzóval működik megfelelően együtt. Valaki korábban a Livolo érintőkapcsolót ajánlotta, ez akkor jó lehet kb. 5x5W-os mennyezeti lámpához?Ami elsőre nem annyira szimpi benne, hogy egyetlen "gomb" van mindenre, bár gondolom megszokható. Ez az Alis modell pl. design szempontjából jobbnak tűnik. Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel az ASEER márkával? Elég sokféle termékük van, de nem tudom, mennyire lehet megbízható?
Köszi előre is!
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Van a konyhába egy munkalapom.
Ezen a videón látom, hogy lehetne fölé egy ilyen szép függeszthető világítást készíteni.
De hogyan kerül a led szalag megtáplálásra, olyan módon mint a videóban, hogy nem látható a tápegység és a vezetéke?
Köszönöm!Szerk: Illetve olyan kérdésem is van, hogy egy led szalagnál meg lehet oldani hogy mozgásra kapcsoljon fel, illetve egy kapcsolóval állandóra is fel lehessen kapcsolni?
[ Szerkesztve ]
20 éve a Prohardveren
-
macilaci78
nagyúr
Ha jobban megnézed azt a profilt, látod, hogy van egy téglalap keresztmetszetű cső a szalag és a függesztő közt. Abban elfér a táp és a vezérlő is.
A végzáró elemet 4 csavar tartja, az alsók a szalagot tartó lemez vonalában vannak.
Ha elég magasan van a profil, felül lehet nyitott is, pl H alakú.Kapcsoló: alternatív kapcsolóként kell bekötni a fali kapcsolót és a mozgásérzékelőt. A másik lehetőség, hogy a relével kapcsoltatod a lámpát, a relének a jelet meg kaphatja akárhonnan.
Lakásfelújítás topik.[ Szerkesztve ]
-
Bibby
addikt
Fel lett szerelve egy sima fehér led szalag.
Azt mi okozhatja, hogy a felkapcsolás a gomb megnyomásától számítva vagy 5 másodperccel később történik meg? A tápegység a ludas?Ελευθερια η θανατος
-
PHM
addikt
válasz macilaci78 #18571 üzenetére
"Ha jobban megnézed azt a profilt, látod, hogy van egy téglalap keresztmetszetű cső a szalag és a függesztő közt. Abban elfér a táp és a vezérlő is."
Ezt nem értem. Azt látom, hogy a felül van hely a profilban, de csövet nem
véltem felfedezni.
+ én nem látok vezetéket, csak a 2 sodronyt.
Márpedig, ha így van, azokon jön a tápfeszültség, ami értelemszerűen
csak 12, esetleg 24V DC lehet. Különben életveszélyes lenne a csupasz sodrony.
Akkor viszont magában a profilban csak a ledszalagok lehetnek szerintem.
Csak így tudom elképzelni.
(#18572) Bibby:
A kapcsoló üzemű tápok némelyike nem azonnal éled fel, bár az 5s kicsit soknak tűnik.
Esetleg nincs alulméretezve a táp?[ Szerkesztve ]
Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
macilaci78
nagyúr
A késleltetés lehet a vezeték hosszától is, de a 4 másodperc azért sok. Munkahelyen a kapcsoló és a táőegység közt van vagy 30-40 méter vezeték, felkapcsolom, odafordulok a szalag felé és még látom felkapcsolódni.
A tápegység hibáját könnyű kiszűrni: iktasd ki a vezérlőt a rendszerből. Ha áram alá kapcsolod a tápot, azonnal világítania kell.
Másik lehetőség a vezérlő: tegyél rá egy megmaradt szalagból pár szegmensnyit, ha ott is késik, akkor lehet, nem hiba, hanem feature.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
Az a hely a téglalap keresztmetszetű cső.
Kötve hiszem, hogy a függesztővezeték egyik szála a +12VDC, a másik a -12VDC, de ha így is lenne, akkor a tápegység elhelyezésének kérdése megoldódott: a fali kapcsoló és a mennyezeti kiállás közt van valahol. Amúgy azért kételkedek, mert maga az alu profil zárná rövidre.
Hamarabb lesz csalás a dologban, pl 3-cellás li-po akku az üregben, ilyen hosszban azért már 11,1 V 50 Ah akku belefér, de valószínűleg csak bedobtak egy 2 Ah-s akkut a videó kedvéért. Olyan ez, mint a vezetékes egeret vezeték nélkül bemutatni a sajtóban...Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
PHM
addikt
válasz macilaci78 #18575 üzenetére
Pedig erősen figyeltem, hogy hol a huncutság.
Amúgy igazad lehet.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Bibby
addikt
válasz macilaci78 #18574 üzenetére
Találtam egy kapcsolási rajzot, így lett bekötve
Tudom, itt rossznak írják, de ez egy konyhai pult világítás, és 4 méter sincs az egész.
A lényeg hogy vezérlő nincs, fali kapcsoló a 220hoz van, aztán egy táp (60 wattos), és sorban a szalag.
Sehol sincsenek több 10 méteres hosszok.Ελευθερια η θανατος
-
macilaci78
nagyúr
Kell a szalag típusa és most már a tápegységé is.
Én használok itthon 5050/60 szalagot, amire az általános mondás, hogy 5 méterenként kell betáplálni, ez kb a 60 W, vagy 5 A.
És van itthon 2835/120 led is, ami már 20 W fölött kér méterenként, erre 2-2,5 méterenkénti betáplálás a javasolt.A vezetékeknek és a szalagoknak is van belső ellenállásuk, minél kisebb a keresztmetszet, annál nagyobb. A fenti kivitelezés azért rossz, mert a szalag körbeér: a vége a betáphoz közel esik, a szalagon keletkező feszültségesés miatt a szalag két vége hosszú szalag esetén már szabad szemmel is jól látható. A szalag elején megvan a 12 V, a végén lehet, 10 V sincs.
Nálad van egy vezeték a kapcsoló és a táp közt (ami munkahelyemen a 30 méter kb) és egy másik vezeték a szalag és a táp közt (ami munkahelyemen 4-6 méter, kb a 10 méteres szalag közepénél van a táp). Mindkettő 1,5 mm^2 keresztmetszetű, de a 230 V-os ágon kisebb a feszültségesés aránya, ezért is van ott a hosszabb vezeték.
Nálad ezeket a keresztmetszeteket, hosszokat sem ismerjük. Legegyszerűbb lenne mérni egy feszültséget a ledszalag betáp pontjainál és a tőle legtávolabbi forrasztási pontokon.És élek a gyanúval, hogy az az 5 másodperc stoperral mérve kevesebb. Ugye, 1 perc hosszát is az határozza meg, hogy a WC-ajtó melyik oldalán töltöd el.
-
Bibby
addikt
válasz macilaci78 #18579 üzenetére
& korcsi
Sikerült megtalálni a szalagot és a transzformátort is.
Led szalag
TranszformátorRosszul is írtam, mert 80 wattos. Lemértem a szalagot összesen 4,4 méter (90+185+165) körüli, és az a bekötési rajz nem pontos volt, mert U alakú konyhaszekrény alján fut, tehát nem ér körbe.
A kapcsoló egy fali kapcsoló a konyha melletti részen, mögötte hogy milyen a vezetékezés azt pontosan nem tudom, de "normál" háromeres villanykábel jön a falból. Erre lett rákötve a transzformátor. A transzformátor csatlakozója le lett vágva, és egy hangszórókábellel lett összekötve és az a szalag végére forrasztva (ez a kábel max 40-50 centi hosszú).
A szalag fénye egyébként szép egyenletes, nincs villódzás és nem is gyengébb a távolabbi végén sem. Semmi panaszom nincs, csak ez a késleltetés, TÉNYLEG 4,5 másodperc körüli, ha akarod csinálok videót. Lekapcsolásnál nincs késedelem.Ελευθερια η θανατος
-
macilaci78
nagyúr
Elvileg nincs semmi gond.
A ledszalagod 2835/60 hidegfehér, a 12 W/m és az 1260 lumen/m is reális. A tápegység sincs a határ fölött ennyi fogyasztóval.A tápegységről nem derül ki, hogy milyen elven működik.
Hangszóróvezeték önmagában nem kizáró ok, de a keresztmetszetéről még mindig nincs infó. Ha belegondolsz, hangszóróvezeték megy a 3 W-os asztali prüttyögőbe és az 1500 W-os mélyládába is, az egyik vékony, mint a befőttesgumi, a másik ujjnyi vastag. De ha a vezeték kevés lenne, akkor az hamarabb adna hibát, mint pár hét.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
korcsi
veterán
válasz macilaci78 #18581 üzenetére
Neki az a baja, hogy lassan kapcsol be.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Bibby
addikt
válasz macilaci78 #18581 üzenetére
Elvileg nincs, én is úgy gondolom hogy nem a legolcsóbb dolgokból lett összegányolva.
Hangszóró kábel alatt ilyen piros feketét értek, de fogalmam sincs milyen átmérőjű igazából. Ha nincs jobb ötlet, megpróbálok majd ezen rövidíteni kicsit, megnézem hoz e változást.
Az az érdekes hogy volt olyan, amikor kb 2 másodperc alatt felkapcsolt, de max 1-2 alkalommal, fogalmam sincs miért. Alapból ez a 4-5 sec kapcsolási késedelem van.Ελευθερια η θανατος
-
macilaci78
nagyúr
Ha tudsz forrasztani, és amúgyis rövidíthető, akkor vágd le az utolsó egy centt és nézd meg a vastagságát. Ha szerencséd van, a benne lévő vékony kábelt használhatod behúzókábelnek is.
Amúgy elég gyökér megoldás volt egy garis tápról levágni a csatlakozót, vehetett volna forrasztható, vagy szerelhető csatit a szalagra forrasztott kábelre és összedugja, vagy vesz sorkapcsos tápegységet.
-
Bibby
addikt
válasz korcsi #18585 üzenetére
Most azt fedeztem fel, hogy a trafón van egy kék led, és az egyszerre (több másodpercre a kapcsolástól) villan fel a led szalaggal. Szóval hajlok rá hogy maga a trafó ilyen, lehet inkább azt szeretné, ha folyamatosan áram alatt lenne? De én nem akarok plusz kapcsolót, a fali bőven jó.
Ελευθερια η θανατος
-
nubreed
veterán
Létezik olyan rgb -s smart bulb (e27 -es foglalatba) ami nem (csak) appal, hanem mondjuk egy hozzáadott távirányítóval is vezérelhető?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy 22nm es nappali ahol 2 helyen lenne külön kapcsolható lámpa.
A kiválasztott csillár 3 E27 es foglalatos.
Ekkora szobába hány lumenes izzókat kéne vásárolnom? Első körben "meleg" fényűre gondoltam.
Olyan LED izzót keresek ami Vintage stílusú és vezérlővel állítható a fényereje, akár telefonról akár egy dedikált külső eszközről. (jó lenne ha nem wifi-s lenne).Van preferált típus a fenti igényekre?
Köszönöm -
Peetta14
tag
Sziasztok!
Help kellene. Kozmetikába kellene 2db E27-es izzó, mely minimum 1000-1200 lumen-t tud és állítható a színhőmérséklete (semleges fehéret kellene kihozni belőle). Mindegy, hogy applikációval vagy távírányítóval irányítható, a lényeg a fényerő és az állítható színhőmérséklet. Kínai rendelés nem játszik most, mert 1-2 héten belül kellene. Ár kevésbé számít most, darabja lehet 15 eFt-ig. Ajánljatok megbízható darabokat. köszi szépen
-
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
válasz Derron #18591 üzenetére
Ez több tényezőtől függ azon felül, amit írtál. Például a foglalatok iránya.
Vintage jelleget a filament izzók adnak első sorban, ott már van 2000 K melegfehér is (Edison izzó, gyertyaláng). Ilyen színhőmérséklettel az elégségesnek tűnő fényáramot 10-15 W/foglalat környékén fogod megtalálni, ez viszont a formavilágot szűkíti le. Lumeneten nézelődj.
Én fali kapcsolót néznék hozzá, ami dimmelhető. Sajnos ez lutri, próbálgatni kell. Viszont amilyen ütemben fejlődnek ma a telefonok és appok, jobban jársz egy fali kapcsolóval.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Peetta14
tag
válasz macilaci78 #18593 üzenetére
-
Willie
őstag
Sziasztok!
A lakáshoz tartozik egy tároló, viszont nincsen benne villany. Magas a belmagassága, ezért a mennyezeti világítás nem opció. Az ajtó fölé, mellé gondoltam egy jól világító elemes vagy akkumulátoros lámpatestet szerelni. Olyat szeretnék, ami nem mozgásérzékelős, hanem az oldalán van egy kapcsoló. Van esetleg ötletetek, hogy hol érdemes ilyet néznem?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Willie #18597 üzenetére
Én az itthoni maradékokból oldottam meg. Kb 120 cm 5050/60 WW szalag búrás profilban, zsinórkapcsoló, 7-8 cellás, 1,2-3,3 Ah NiMh akku. Egy töltéssel 2-4 hónap megvolt a motortárolóban. Az akkut töltöttem a lakásban.
-
Willie
őstag
válasz macilaci78 #18598 üzenetére
Ez nem hangzik rosszul, köszi! :)
-
Draken
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék tőletek.
Nappaliba szeretnék U alakban hangulatvilágítást. Ehhez rendeltem ilyet (13m), megtoldottam egy táppal. Ha jól gondolom, kellene találnom 5 eres toldót/sarokelemet, illetve a legjobb kérdés, hogy mi szükséges még egy mobil appos vezérléshez? Önamgában megoldja ez vagy kell csoport vezérlő is hozzá?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest