Új hozzászólás Aktív témák

  • Yodamest

    addikt

    válasz forguet #65263 üzenetére

    Nah reagálnék:

    "2014--ben és 2015-ben a gyerekek születése előtt stabilan goldban voltam,"

    Ebben semmi meglepő nincsen, két oka is van, amiért most nem vagy gold:
    1. Bevezetésre került azóta az "iron divízió", korábban ugye a bronz volt a legalja, de ezt lefelé bővítették. Ennek az a következménye, hogy minden eggyel lejjebb tolódott, tehát gyak. a silver az új gold.
    2. Ezt a hatást tovább erőíti, hogy az általános játékszínvonal is az évekkel egyre inkább növekszik. Sok történetet hallani, hogy a játék megjelenése utáni években valaki mondjuk simán platos volt, most meg örül, ha a silver 2 megvan neki. Ma már a kezdők is jobban kiigazodnak a játékon, illetve sokan vannak akik már 10 éve játszanak és low eloban vannak még mindig, de ezzel együtt van egy egész jó játéktudásuk.

    "Elképesztő amúgy h mekkora különbség van a játékosok játéktudása között"

    Ez is egy érdekes téma, alapvetően azt gondolná az ember, hogy az egy divízióban játszó játékosok hasonló tudással is rendelkeznek, de ez silverben egyáltalán nem így van. A silver div. kb olyan mint egy nagy olvasztótégely: sokszor egészen elképesztően rossz játékosok vannak itt, de olyan szinten ami már szürreális, 0-8-0-ban van az adott lénen pár perc leforgása alatt. Ez olyan, mintha CS:go-ban valaki úgy zárná a mérkőzést, hogy nem ölt meg senkit egyszer sem, nem rakott bombát egyszer sem, konkrétan csak elindult és instant agyonlőtték minden körben. Fura ez, mert ilyenkor egy egyébként normális silveres játékos, aki tud veszíteni, de úgy hogy közben csinál is valamit a meccsen, teljes joggal van felháborodva.

    Magamból kiindulva, pl. én azért ilyen szélsőségesen rossz statot soha nem hozok, soha nem vagyok a csapat vasmacskája, ami lehúzza a többieket a mélybe. Ha ki is kapunk és nem megy jól a játék, mert persze van ilyen, akkor is azért voltak érdemeim a meccsen, volt lagalább pár jó megmozdulás és akkor sem az, hogy 2 percenként ahogy kiérek lénre már halok is.

    A legrosszabb az, amikor valaki fel sem ismeri, hogy mennyire rosszul játszik és még 0-8-0-nál is csak azt hajtogatja, hogy "hát azért mert a jungler nem jött a 2. percben gankelni pedig írtam neki" - ez annyira de annyira tipik. Aki nem ismeri fel, mit csinált rosszul és mikor hibzott az saját magától veszi el a fejlődés lehetőségét. Vannak helyzetek amikre NINCS kifogás, amikor nincs olyan érvelés ami megállná a helyét. Amikor a toposunk 0-12-1-ben van, egész egyszerűen oda nem kell védőügyvéd, ott az egy menthetetlen helyzet, ott az illető nem mondhatja, hogy "de ezért, de azért", azt nem lehet megmagyarázni, sokan mégis próbálják, na ez az igazi baj. Amikor az ADC 2-14-3-ban van, nem mondhatja, hogy "háde a support", nem, arra nincs magyarázat. Ha tudom, hogy fogyatékos a support, mert mondjuk 3-4 halál után már világossá válik, akkor eleve nem teremtek olyan helyzeteket, hogy ki legyek szolgáltatva az ő döntéseinek, nem megyek be, nem támadok, inkább passzív maradok. Az nem a support hibája, ha te 15X meghaltál a meccsen, a vereség lehet az ő sara, de a halálaidért csak te felelsz.

    Amikor rosszak a csapattársaim, nálam az nem abban látszódik meg, hogy 0-15-ben vagyok, mert az akkor az én hibám lenne, az én rossz döntéseim. Olyankor van az, hogy mondjuk 2-5-6 a statom és hasonlók, mert ebben ennyi volt, nyert harcok nélkül nyilván nehéz assistokat és killeket szerezni, de a halálozások száma az csak rajtad múlik. Fú ez hosszúra nyúlt, de tényleg nagy hiba az sokaknál, hogy nem veszik észre magukat, magyarázzák a lehetetlent, de a tények tények, egy rossz stat az rossz stat (ezalatt a farmot is értem) és többnyire elég jól tükrözi a mutatott játékot is. Még a végére egy példa: szerintem mindenki látott már ilyen 1-12-3-as ADC-t a 20. percben 40 farmmal szapulni a supportot meg a junglert, hogy az ő hibájuk minden. Erre nincs mentség, még ha 1-5-3-ban lenne ÉS 130 farmmal, azt mondanám, legalább próbálja tartani a lépést, de amikor valaki ennyire elengedi arra nincs mentség, arról csak ő tehet. A farm egyébként sokat elárul önmagában is a játéktudásról, akár a vesztes oldalon is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák