Új hozzászólás Aktív témák

  • DrGonzo22

    őstag

    válasz Kanczy #12814 üzenetére

    Malzaharral jóformán kizárólag a tower alatt szoktam állni lvl5-7 fölött, lane-re ki se megyek, és így farmolom be a teljes groupot (néha 1-2 nem lesz az enyém) a dot+null zone kombinációval úgy, hogy a manám is visszatölt a 6 átpattanástól. Ráadásul nem ritkán ugrik fel a dot az ellenfélre, akinek minimum 1/3 hp-ja ugrik. Aki pedig dive-ol, hát sok szerencsét. Ha minimapen látom, hogy jungler gankel egy lanet, akkor flash+dot+ignite+ulti+null zone megy bele az ellenfélbe, aki a lealtatott lane miatt általában köpni-nyelni nem tud, call of the void 80%-ban már nem is kell, mert meghal előtte.

    Nem mondom azt, hogy verhetetlen: 54 win 30 loss 64.3% 8.4/game 5.8/game 7.7/game 186.3/game
    vele a statom, de szerintem egy nagyon nehezen counterelhető mid ap, akivel teljes biztonságban lehet farmolni, és még ölni is tud lane szakaszban. Mid/endgame: szerintem régen rossz, ha egy külön itemet kell venni az ap carry ellen, plusz az se véd sokat, mert Rylai's Crystal Scepter + Liandry's Torment 1/3 vagy 1/2 hp ugrik a feldotolt championról, és mivel le is lesz lassítva a többiek simán ráugorhatnak, tehát jó eséllyel erre el kell használni a cooldown-t, és nem lesz majd semmi az ulti ellen.
    Plusz Malzahar szerintem kitolja az 5v5 fightokban az adott csapat veszélyzónáját is, mert olyan rangeről tud 4 sec-ig lassítani+erősen besebezni, amire egyetlen más champion sem képes (creepről is bármikor felugorhat egy figyelmetlenebb tankra, stb.). Az extra 10% hp alapú sebzést pedig még egy tank is megérzi, főleg az ilyen support alapúak, mint alistar/leona. Arra a tankra, amelyiknek nagyon látványosan lepörög a hp-ja egy dottól is, simán rá is szoktam ultizni relatíve biztonságos helyzetből, az adc néhány lövése, és szinte lereagálhatatlan idő alatt halott egy tank. Persze ez az egész akkor igazán hatékony, ha ez egyben a combat indulását is jelenti, és mondjuk egy garen, nocturne, xin ezzel párhuzamosan rástartol az ellenség adc-re. Ha sok a cc a túloldalon, akkor nem szabad csinálni, mert úgyis megszakítják az ultit, bár ha a többiek is beindulnak, lehet nem is rám fogják kirakni. És akkor még ott van az endgame egyik legjobb ap-s spellje a null zone, azért abban állva 5v5-özni elég komoly hátrány a többieknek, szintén az aoe silence... Szerintem sokkal több haszna van az ilyen fokú aoe-nak, mint egy tipikus egy targetos "vadásznak".

Új hozzászólás Aktív témák