Hirdetés
Aktív témák
-
-
atesss
addikt
Nos körbenéztem, és kiírtam az Edigital-nál milyen DVB-T MPEG-4-es LG TV-k vannak:
Elöször pár kevésbé lényeges dologra kérdeznék rá:
- A 7000-s sorozatnál: 2.0 (Jpeg,MP3,DivX HD) - ez tényleg le tud USB-s vinyóról / pendrive-ról játszani HD filmet ? Mondjuk csak DivX-et, de már az se lenne rossz !
- Mindre: Beépített kártyaolvasó - nincs - Ez gondolom nem a CI slotra vonatkozik, meg annak mindegyik DVB-T tuneresben kell lennie, nem?
- Mindre: Rejtett hangsugárzók 2×10W - mit okozhat az a gyakorlatban ha rejtett, meg eleve milyen az LG 3000-4000-7000 sorozat beépített hangszórója ?
- Mindre: SRS TruSurround XT (gépre volt korábban egy ilyen WMP pluginem, de rengeteget kellett állítgatni, hogy használható eredményt adjon, TV-nél ez elég macerás lenne szerintem)
- Mr. Mark Levinson úr álltal beállítva ??
- Mindre: Smart Energy Saving Plus - Intelligens Szenzor
- Mindre: AV Mode II (Cinema,Sport,Game)
- TruMotion 100Hz - milyen a 100Hz megvalósítása az LG-nek az LH4000 és LH7000 sorozatban ?Itt a teljes lista, amit kigyűjtöttem ár szerint, hátha segít másnak is, hogy igy egyben ki van: Edigital LG DVB-T MPEG-4 tuneres TV-k, március 14. :
LG 32LH4000 LCD televízió - 180e
[link]
50Hz, USB 2.0 (Jpeg,MP3), Beépített kártyaolvasó - nincs
Rejtett hangsugárzók 2×10W
SRS TruSurround XT, "Mr. Mark Levinson úr álltal beállítva"
Smart Energy Saving Plus - Intelligens Szenzor
AV Mode II (Cinema,Sport,Game)LG 42PQ3000 plazma televízió - 190e
[link]
1024×768 HD Ready ?? , 600 Hz ??, USB 2.0 (Jpeg,MP3)LG 32LH7000 LCD televízió - 200e
[link]
USB 2.0 (Jpeg,MP3,DivX HD), Bluetooth 2.0 (jpeg,mp3,wireless fülhallgató) , TruMotion 100HzLG 37LH3000 LCD televízió - 200e
[link]
50-60Hz, Beépített kártyaolvasó - nincsLG 37LH4000 LCD televízió - 220e
[link]
TruMotion 100Hz, USB 2.0 (Jpeg,MP3), Clear Voice II, Picture WizardLG 42LH3000 LCD televízió - 220e
[link]
Clear Voice II, Picture Wizzard, Frekvencia 50-60HzLG 37LH7000 LCD televízió - 250e
[link]
TruMotion 100Hz, USB 2.0 (Jpeg,MP3,DivX HD), Bluetooth 2.0 (jpeg,mp3,wireless fülhallgató)
Kontrasztarány:80000:1, Válaszidő:2,4msLG 42LH4000 LCD televízió - 250e
[link]
USB 2.0 (Jpeg,MP3), TruMotion 100Hz
Kontraszt:50000:1
Válaszidő:5ms
Többablakos üzemmód - nincsLG 42LH7000 LCD televízió - 275e
[link]
TruMotion 100Hz, USB 2.0 (Jpeg,MP3,DivX HD), Bluetooth 2.0 (jpeg,mp3,wireless fülhallgató)
Kontrasztarány:80000:1
Válaszidő:2,4msLG 47LH3000 LCD televízió - 300e
[link]
Frekvencia 50-60Hz,
Kontrasztarány:50000:1
Válaszidő:5msLG 47LH4000 LCD televízió - 330e
[link]
TruMotion 100Hz, USB 2.0 (Jpeg,MP3)
Kontraszt:50000:1
Válaszidő:5msLG 47LH7000 LCD televízió - 380e
[link]
TruMotion 100Hz
USB 2.0 (Jpeg,MP3,DivX HD), Bluetooth 2.0 (jpeg,mp3,wireless fülhallgató)
Kontrasztarány:80000:1
Válaszidő:2,4msA kimásolt tulajdonságok így kicsit kaotikusak lettek, azt másoltam ki, ami épp "érdekes volt", de már nincs kedvem átjavítgatni.
Szerintem csak az LH4000 és az LH7000 sorozaton érdemes gondolkodni, ezek a 32LH4000 kivételével (tényleg nem tudja ? ) mind tudják már a 100HZ-et is.
A panel minősége milyen ezeknek ?[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
Tudnál mondani konkrét tipusokat ?
Meg esetleg boltot is ?
A Philips érdekelne leginkább !
A neved alapján felrémlett egy, utána is néztem: Sharp 37DH65
De ezzel valami gond volt annó, talán a 24p-t nem tudja, vagy mi lehetett ?
Ez tudja az összes álltalam felsorolt dolgot szerinted ?
A 37DH66-al volt egy menüakadásos gond, de azt megoldották már mint most rákerestem, meg eleve az adás hibája volt (azt mondjuk nem értem hogyan...).Symbio
"Csak azt a 2-4 csatornát akarod nézni, hogy ez a szempont A CI slotnak meg csak akkor van értelme, ha van DVB-C is, mert mit akarsz abba beledugdosni? "
Nem azért mondtam, hogy érdekelne a dolog (legalábbis a jelenlegi kinálatra, de mostmár a DVB-T "normális" jövőjében sem bízok annyira... ) , csak az ára miatt emeltem ki, hogy a modulfogadósak korábban vagy 10e ft-al is drágábbak voltak.
Amúgy találtam is korábbi árat: Ugyanez a dekóder 2008.10.15-n 50000 volt: [link][ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz Alex91 #28355 üzenetére
Ja ez rémlik is tényleg, hogy korábban volt is Philips itt (bár elég horror áron), csak akkor az ED keresője az MPEG-4-re miért nem találta meg őket ?!
Hogy próbáljak keresni szerinted ?MOD: megvan, a 35 Philips LCD TV közül már elég egyszerű megnézni a H-s végűeket, nézem is, de úgytűnik árban ez is hasonló , úgytünik egy modell van, ami érdekelhet:
Philips 37PFL7603H - 250e
[link][ Szerkesztve ]
-
zolimaster
csendes tag
erről a tvről valakinek tapasztalat? Samsung LE-40A557P
Hogy hívják a villamosszék kistesóját??? Elektromos kisülés :)
-
atesss
addikt
válasz Symbio #28357 üzenetére
Köszi, megnézem mindjárt jobban ez a Philipset, viszont a dekóderről lenne még egy kérdésem:
"A CI slotnak meg csak akkor van értelme, ha van DVB-C is"
Ez alatt mit értesz ?
Mégis van olyan DVB-C szolgáltató itthon, akinek az adását a saját dekódere nélkül, a TV CI slotjába (persze az átalakítóval) dugva tudod nézni ?[ Szerkesztve ]
-
sbb
csendes tag
Hello
Egy kis segítséget kérnék.
LCD tv vásárlás előtt állok.
A tv csak PS3–al lenne használva.
Az lenne a kérdésem , hogy a tv-nek milyen paraméterit kell nézni, hogy a játékkonzollal tökéletesen lehessen játszani? (pl 100Hz stb. )
Köszi -
atesss
addikt
válasz Symbio #28360 üzenetére
A francba, hogy pont UPC területen vagyunk (mármint anyám, de amúgy én is).
UPC kábelnél ez biztosan nem megy ? (Volt aki próbálta, vagy nem is próbálta senki ?)Viszont felmerült még pár probléma:
A Sharp LC-37DH65E (ami ha jól olvastam csak a talpban különbözik a DH66-tól ? ) nem tudja VGA-ról a FullHD jelet
Elöször az SG fórumon olvastam, de utána itt is: [link]
További gond is van vele: A Sharp oldala alapján [link] nincs benne DVB-C tuner.
És ez mit jelent: "S-Video/Video (Cinch) / Y/PB(CB)/PR(CR) VGA adapteren át" ?
Nincs rajta a csatlakozó hátul, és valami adapter kell (adnak hozzá egyáltalán) ?Úgyhogy hiába van 200e alatt, asszem ez a Sharp kilőve.
Így úgytünik maradt (esetleg más méretben lehetnek ugyanezek) az LG 37LH7000 (220e) [link] és az 37LH7000 (250e) [link] , meg a Philips 37PFL7603H (250e) [link]
Ezek biztosan tudják VGA-ról a FullHD jelet ?
Ez alapján [link] egy Philips nem tudja, lehet ez sem tudja ?
Itt a fórumon nem találtam semmit sem erről a Philipsről...
És (mondjuk ennek egyszerübben utánanézhetek én is) van bennük DVB-C tuner ?
Analóg adás milyen lehet rajtuk ?
Képminőségben milyenek egymáshoz képest ?[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Üdv!
Ma szereztem végre HDMI kábelt, és kipróbáltam a TV-n a gépem. Nem kicsit lepődtem meg. Bármely játék, még 1360x768-as felbontáson is lenyűgözően szép.
Egy 80 centis Samsung LCD-ről van szó. Azonban valami(ke)t nem értek. A TV elvileg csak HDready, rá is van nyomva. Azonban, a maximális beállítható felbontás, mindenhol 1920x1080, és a driverben is ez van a TV információnál. Az első bekapcsolásnál is, rögtön 1680x1050-be ugrott, a monitorom natívja ugyanis ez.Erre mi a magyarázat? Érdekelne, hogy én vagyok a hülye, a TV cseles, vagy most akkor, mi, merre, hány méter
Amúgy arra jutottam, hogy gyűjtök kis kp-t, eladom a monitorom, és benevezek egy sajátra(ez ugyanis családi). Mondom, még az 1360 körüli felbontás is fantasztikus.
Tudom, a típus lehet, hogy érdekelne, vagy segítene... De sajnos fogalmam nincs. Külföldről lett szerezve, sehol sem láttam még hófehér LCD-t, és pontosan ugyanilyen dizájnt sem. Majd előbányászom a dobozt, hátha
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
runner 125
nagyúr
100hz pont nem lényeg, mivel a konzolok 60hz-en futnak.
Legyen HD ready, illetve legyen rajta hdmi. (ma már ezek alap dolgok..)
Samsung-ban -biztos másban is- vannak előre beállított kép módok; játék/film...Előnyös lehet akár ezen funkció is.
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
hoffman_
nagyúr
válasz hoffman_ #28363 üzenetére
LE32R86WD - ez a típusa, mint kiderítettem.
DE... A Samu oldalán(a magyaron és globálon sem) nem találtam, még csak hasonlót sem...Ő az(itt is csak HDready)
Nem csúnya
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz hoffman_ #28363 üzenetére
"a maximális beállítható felbontás, mindenhol 1920x1080"
Persze, hogy annyi, eleg csunya lenne, ha a TV nem fogadna az 1080i/p jelet.
Az mar mas kerdes, hogy a panel csak 1366x768-as, majd atmeretezi. A PC-s monitorokkal ellenetetben ugyanis LCD TV-knel elsosorban nem az a fontos, hogy minden egyes pixelt pontosan megjelenitsen, hanem az, hogy ismerje az elterjedt videoszabvanyokat.DRM is theft
-
hoffman_
nagyúr
válasz dabadab #28367 üzenetére
Elég laikus vagyok
De akkor miért van mégis, igen komoly - szemmel erősen látható - változás, az 1366x768 és az 1680x1050 beállítása között? (például Crysis, vagy Oblivion alatt)
Ha jól vettem le amit írsz, akkor a TV-nek végső soron mindegy, hogy milyen a jel, a "túlméretes" felbontást is átméretezi az általa megjeleníthető maximumra, jelen esetben 1366x768-ra. De mégis 1680x1050, az 1680x1050. És 1366x768, az 1366x768. Az 1920-at nem állítottam be sehol, már kihajthatatlan a konfigommal, az általam elvárt minőségben.
És hogy tüntetem el azt a ~ 1 centis keretet, ami a megjelenített kép körül van? Végülis néztem, és picit sem zavaró. Az átlóhoz képest elenyésző, de ha lehet, mégis eltűntetném.
Mellesleg nagyon-nagyon szép képe van. Láttam több FullHD-t is, családban is van, havernál Bravia és azt hittem, hogy a HDready annál sokkal vacakabb képminőségre. DVD-nél az is, de PC-nél eszméletlen. Szóval mégsem? Ennek a minősége a gépemről hajtva megközelíti azokat a TV-ket. (DVI van a VGA-n, onnan gyári ATi átalakító, és HDMI kábel)
[ Szerkesztve ]
-
Boha
aktív tag
hell
van 1 bizonyos Philips 32PFL3403D-m s az oldalán van 1 USB s avval kapcsolatba kérdeznék hogy milyen típusra formázzam a pendrive-ot hogy beolvassa( NTFS, FAT,...), és hogy milyen formátumokat fog támogatni ???
előre is thx
OBORZIL
-
Versus82
aktív tag
tudnátok segíteni hogy hol tudom megnézni a samsung 40a556/557/558 képét a 40a656-al együtt? hogy láthassam mi a különbség a real 24p miatt blu-raynél.
''In stand up position I think I'll kill You...''-CroCop ........ Üt, rúg, hazabattyog....
-
Sub-S
senior tag
válasz hoffman_ #28368 üzenetére
"És hogy tüntetem el azt a ~ 1 centis keretet, ami a megjelenített kép körül van? Végülis néztem, és picit sem zavaró. Az átlóhoz képest elenyésző, de ha lehet, mégis eltűntetném."
Ha jól gondolom ATI kártyád van, a CCC-ben (Catalyst Control Center) a megjelenítőnél (pl. DTV(DVI)) a Scaling Options menüpontnál az Underscan-Overscan csúszkát tedd 0%-ra.
-
opcsi
csendes tag
Mit gondoltok a Hitachi L42VP01C típusáról?
100 Hz, Full HD, 42"-os... -
runner 125
nagyúr
-
Boha
aktív tag
-
Symbio
senior tag
Egyenlőre ennyit az mpeg4 digitális tuner fontosságáról HD forrásnak nulla.
-
Art_Moony
csendes tag
Sziasztok.Olyan kérdésem lenne, hogy van 1 Sam A656-osom ,öszze van kötve a géppel.,hogy tudok rajta 24p lejátszani kép szétesés vagy hang-kép elcsúszás nélkül?Valamilyen prg,vagy plugin , codec driver beállitás ?Mediaplayer Classicot 1.2.972.0 használok.Segítségeteket köszönöm.
-
atesss
addikt
válasz denes242 #28378 üzenetére
Na most akkor ezt jó lenne megtudni, hogy mi is van ezzel, mert nekem ez egy elég fontos szempont.
Ha nem tudja másik sem, akkor az is lehet a Sharp LC-37DH65E (avagy DH66) lesz, mert az mégiscsak jóval olcsóbb...
Bár azzal a DVB-C modul hiánya miatt biztosan lehetetlen a STB kiváltása.LG-kre konkrétan melyikre mondták ezt ?
Engem az LH7000 és LH4000 sorozat érdekelne (abból is főleg a 37"), de erre még a google-ben sem találok magyar találatot az Edigitalon meg valami másik bolton (ahol valami 600e Ft-os árat írnak ) kívül.
LG7500 sorozat elvileg hasonló lehet, megpróbálok arról ilyen infót nézni.
Vagy lehet a manualban benne van ez, nézzem meg az LG oldaláról ?Viszont a Philipsen nincs is VGA bemenet, úgyhogy az kilőve.
Legalább azon nem kell gondolkodni, hogy tudja-e róla az 1080p-t.
De azért ezt akkor sem értem, 2009-ben egy 37" 250e-s LCD TV-n miért nincs VGA bemenet ?Elírtam a #28362-ben az első LG tipusát, helyesen:
Igy úgytünik maradt (esetleg más méretben lehetnek ugyanezek) az LG 37LH4000 (220e) [link] és az 37LH7000 (250e) [link][ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz Symbio #28381 üzenetére
"Ha meg olyan a kártya, hogy csak VGA kimenet van rajta, az nem is fogja bírni ezt a felbontást "
És ha egy laptopról van szó, amin 150e alatt (sőt sokszor még sokkal drágábban se, pl. üzleti subnotik) még manapság sem szokás DVI-t használni ?MOD: #28382 -re:
Csak átfutottam a cikket, de a Duna TV nem HD-ben jön be továbbra is ?
Mondjuk hogy mi ott a valóban HD anyag, az már más kérdés.[ Szerkesztve ]
-
-
atesss
addikt
válasz Symbio #28386 üzenetére
Hmm na ilyenről még nem hallottam, de akkor megpróbálok itt rákeresni, konkrétan mivel volt gond. Furcsának tünik, hogy ha a proci elbírja, akkor mit nem bír ezen a VGA.
Bár ha az Intelnek a driverén múlik, akkor könnyen lehet ez...
Alapvetően Intel GMA 950-el lenne használva, de ha én vennék egy subnotit késöbb, akkor lehet pl. GMA X3100 vagy X4500 HD is akár VGA kimenettel.Duna: hát pedig asszem pont itt a fórumon egy Duna-s emberke nagyon bizonygatta még tavaly év vége felé, hogy lesz ám itt HD anyag. Hát úgylátszik mégse lett.
anrab szerintem meg nem, mert a HDMI-ben nincs benne az analóg jel, nem olyan, mint a DVI-I, hanem olyan ebből a szempontból, mint a DVI-D ( [link] )
[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
Gondolkodnék én, ha lenne benne DVB-T MPEG-4 tuner.
De ez D végű, így csak MPEG-2-es van benne.
#28346 - itt vannak az elvárásaim alapvetően.
De ezen legalább már van VGA csatlakozó.
Most már csak a VGA-t kéne az MPEG-4 tunerrel összeházasítani Philipséknél...MOD:
Tényleg, denes242 Samsungjáról jut eszembe, nem lehet itthon kapni MPEG-4 tuneres Samsungot hivatalos gyári garanciával ?
Az elvárások alapvetően a #28346 -ben, de elöször az érdekelne milyen Samsung van egyáltalán itthon MPEG-4-es.[ Szerkesztve ]
-
hattorihanzo
aktív tag
válasz atesss #28388 üzenetére
x3100-es egy erős procival ( nekem T8100 ) elegendő bármelyik 1080p lejátszásához. Igaz, hogy semmiféle egyéb képjavító algoritmust nem tudsz bekapcsolni ( pl. élesítés stb ), akkor már szaggat. De szerintem már csak 4500-öst kapsz, az pedig hd-hez már elég erős, játékhoz továbbra is gyenge, de nem is a célja.
-
zolimaster
csendes tag
Hogy 100hz-es ez a philips tv ha a leírásában max 60hz-et ír amit linkeltél??
Hogy hívják a villamosszék kistesóját??? Elektromos kisülés :)
-
anrab
addikt
válasz zolimaster #28393 üzenetére
számítógépnél minden tv 60hz-n megy!
-
atesss
addikt
válasz hattorihanzo #28391 üzenetére
Hmm elég nagy szar ez az Intel integrált VGA úgytünik.
"szerintem már csak 4500-öst kapsz" hát ha pl. használtan vennék egy üzleti subnotit, akkor kb. akármivel. De amúgy új is egy csomó még X3100-al van. (sajnos)Na viszont jó is hogy itt vagy, meg akartalak kérdezni, hogy hogyan is ment ez a T-Kábel STB kiváltása a TV-be rakott CI modullal ?
Mennyibe került az adapterkártya ?
A STB bérleti díját (ha van ilyen) fizetned kell így is ?
De főleg az érdekelne, szerinted müködhet ez UPC Kábelnél is ?
Meg a fentebb írt 37LG4000 és 37LG7000 LCDkkel ? -
atesss
addikt
Ez már egy fokkal jobb.
De egy emészthetőbb nyelv jól jönne.Most már csak olyan boltot kell találni itthon, ahol ezt a 37PFL7403H-t lehet kapni Philips garanciával. Sajnos esélyes, hogy ilyen nem lesz, de azért utánanézek, köszi.
Ja és VGA-ról 1080p-t tudja ez, mert ez még a fő kérdés ?
Igazából a fentebb írt két LG-hez képest kéne megnézni mit tud.
A 100Hz mennyire jó a Philipsnél ?
Pixel Plus 3 HD és HD Natural Motion mit jelent a gyakorlatban ?De MPEG-4-es Samsung-ra továbbra is várok javaslatot !
[ Szerkesztve ]
-
mn72
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a tv met monitorként is használni és tanács kellene,hogy milyen
kábellel érhető el a legjobb felbontás!Esetleg képet is tehetnétek fel róla!
Mennyibe kerülnek kb ezek a cuccok és hol érdemes beszerezni?Köszönöm!
-
hattorihanzo
aktív tag
válasz atesss #28396 üzenetére
Hmm elég nagy szar ez az Intel integrált VGA úgytünik.
Hát senki sem mondta, hogy a világ legjobbja, de relatív a dolog, mint mondtam, játékhoz gyenge, power pointhoz sok, hd-vel elboldogul. Én is elviselnék jobbat, de olcsón megúsztam a dokkolóval a dolgot.
A CL valóban működött, már lemondták a szüleim az előfizetést, így analógot nézek. A modul bolttól függően 14-től, upc-hez cryptowork ( jól mondom? ) kell.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest