Hirdetés
Aktív témák
-
veterán
a képek amit csináltam, nem túl világos szobában készültek, vaku nélkül, hogy ne zavarjon be a tvn megcsillanó fény, állványom nincs, így kézből löttem ezért kicsit homályos is.Amúgy szabadszemmel jobb a képe . Nekem tetszik . A Hellboy képvilága egyenesen durván kool volt full hdban 2-2,5 méterröl ...
-
kugyu21
senior tag
A remény hal meg utoljára.
Én még nem temetném.
Tudomásom szerint tölünk nyugatabbra is átállás zajlik, ott az mpeg2-ről váltanak mpeg4-re, ezért szerintem ott is igény lesz az ilyen és hasonló eszközökre.[link]
És mivel, valamilyen oknál fogva, ott normálisabban történnek a dolgok.... hátha.
Ezt az eszközt sajnos nem sikerült kipróbálni, hogy nálunk mire lehet menni vele, mert bár a cég honlapján fenn van, állítólag nem tudják beszerezni (akkor meg minek rakják fel).
De ezek szerint létezik ilyen és én reménykedem, hogy hamarosan tömegesen lesznek társai. -
kugyu21
senior tag
válasz asadasad22 #25806 üzenetére
Az én olvasatomban az eddig mpeg2 képes vevőt teszi alkalmassá az mpeg4 vételére, viszont én nagyon nem értek hozzá.
Az ittnoni használhatóságában pedig 2 dolog miatt nem vagyok biztos, ezért jó lenne megerősítést kapni. Az egyik, hogy a magyar oldalon egy adott típusú STB kiegészítéseként ajánlották (az angol nyelvűn nincs ilyen megszorítás), így tetszőleges eszközhőz,akár tv-hez nem biztos hogy megfelelő.
A másik pedig, hogy az AH egy nyilatkozatában azt mondta, hogy csak az általuk bevizsgált típusok vételét javasolták, pl az egyik, STB szoftverét a gyártó direkt a MindigTV-hez igazította. Lehet, hogy az mpeg4-en kívül valami specko dolog is van a magyar sugárzásban? ÉN NEM ÉRTEK HOZZÁ, ezért nem mondom, hogy azonnal menj és vegyél ilyet, mert ez tuti. .....bár jó lenne ha valaki kipróbálná mielött én is veszek.Sacaboy!
Neked van valami tapasztalatod ezzel az eszközzel illetve ezzel a céggel (dvbshop.net)?[ Szerkesztve ]
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Samsung 40A656 tulajokhoz lenne kérdésem.
Létezik ebben is valamilyen olyan mód, mint a Sonykban a zoom? Tehát a normál tv adásokat lehet úgy nézni, hogy belezoomol az adásba és valamennyit levág a tetejéből-aljából, de kitölti a teljes képernyőt? Vagy csak a hagyományos, két oldalt fekete csíkos megoldás létezik?
less qq more pewpew!
-
CosmoBacsika
tag
Egy erdekes megfigyeles.
Tegnap voltam a savoya parkban ujonnan nyilt Euronicsben. Pont egymas mellé volt rakva egy 5000es meg egy 3000 es LG. A kulonbseg ugye h az egyik fullhd a masik meg nem.
Eurosport HD ment rajtuk. Nahmost amire kivancsi voltam h ilyen jel eseten van e kulonbseg fullhd és hd ready kép között. Akarhogyan neztem, akarmilyen messze vagy kozel mentem, az egvilagon SEMMI kulonbseget sem lattam. de meg a legaprobbat sem.
Nyilvan ha fullHD jel lett volna ott lett volna kulonbseg. De igy tenyleg semmit sem lattam. Sem mozgasban, sem felbontasban, vagy akarmiben.
erdekes....
-
Malachi
addikt
válasz CosmoBacsika #25810 üzenetére
Nagyon jó, hogy ezt leírtad, csak alátámasztja azt a meggyőződésemet, hogy átlagos (értsd PS3 és blueray mentes) felhasználásra de akár HD tv adás vételére is tökéletesen felesleges a Full HD cucc. Mondjuk 32"-on biztosan. Nagy böhöm házimozinak csak olyan vennék, de a nappaliba egyelőre elég lesz a HD ready is a NatGeo meg Eurosport HD mellé.
-
Scoobyka
addikt
válasz CosmoBacsika #25810 üzenetére
csakhogy a eurosport felskálázott jel és nem valós 1080as jel.....
jegeltem magam egy időre,mert nem birom a sok okoskodást....pláne az ilyen,hogy hd-ready van olyan jó,mint a fullhds készülék (ha tehetitek tegyétek egymás mellé sötét szóbában)...miközbben nem csak a felbontásban jobb a fullhd,de mind1.....mindenki azt vesz amit akar...
[ Szerkesztve ]
-
CosmoBacsika
tag
válasz Scoobyka #25813 üzenetére
Pont ezt irtam, hogy az eurosport nyilvan nem valos FULLHD jel. Ezt irtam is h azzal minden bizonnyal azert lehetne latni a kulonbseget.
De kajak mond mar meg h miert jobb? Ezen nyuglodok mar egy ideje h fullhd vagy nem. legalabb 10 percig neztem a ket tevet, SEMMI kulonseget nem lattam ezzel a jellel. sem 10 centirol, sem 2 meterrol. akkor meg miert jobb?
-
Scoobyka
addikt
válasz CosmoBacsika #25814 üzenetére
nézd meg egy sötét szobában a kettőt.....
utcsó post egy ideig..
-
-
őstag
Sziasztok!
Szeretnék a közeljövőben venni 37"-es Full HD LCD-t, max 250-e Ft-ig.
Tudnátok valameilyen típust ajánlani?
Én ezt néztem ki: Samsung LE37A615Várom a javaslataitokat!
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv:
Zoli -
djpoti
aktív tag
-
hattorihanzo
aktív tag
Ma reggel azt hittem, beszart a dvb tunerem, sokszor azt írta, nincs jel, kihúztam a ci-t, visszadugtam, aztán megint és már volt adás. Aztán megint nem volt
Aztán hazajöttem, és minden csatorna jött, igen a hd-k is és a filmek is
Most ott tartunk, hogy hd-k, gyerekek, stb jönnek( amik eddig kódoltak voltak), a hbo-k meg a cinemaxok nem, de a filmbox, a hd is jönnek!
Ki érti ezt a t-home-t? Valamit kötözgetnek, csak el ne b...szódjon a tv-m. -
mn72
csendes tag
Sziasztok!
Sony W és E 4000 szériás LCD tulajok véleménye érdekelne az állítólagos
deinterlacer problémáról,amiből a 1080i felbontású hd adás
oldalirányú akadozó megjelenítése adódik..
[ Szerkesztve ]
-
thakl
csendes tag
Neten szeretnék TV-t rendelni. Ha valami garanciális problémám van tényleg az intézi a szállítást a szervizbe és vissza akitől vettem a készüléket?
-
thakl
csendes tag
Köszönöm a választ . Mire kell figyelnem neten rendelésnél, hogy ne érjen később meglepetés garanciális ügyekben ?
[ Szerkesztve ]
-
FeZoo
csendes tag
Hali
Nekem "nagy" gondom van.Milyen tv-t vegyek?
Nekem ez a Samu szimpi:LE37A615A3F
Állítólag az edigitalban 185k
Valaki erősítsen meg,hogy igen Ő az igazi -
Capella
senior tag
Jó hír a T-Kábel digitális csatornák használóinak.
Ismét kódmentes az összes adás kb. egy hétig szoftverfrissítés miatt.
A DVB-C vevős tévékkel fogható minden, az 576/25Hz SD és a 1080/25Hz HD adások is.
Van viszont néhány adó, ami mégis kódolt valahogy, vagy nem látszik. Ilyenek mint HBO, HBO HD, HBO2, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax2, Playboy TV nem mennek, csak a fekete képernyő látszik, no meg az infók. De gyakorlatilag az összes többi simán nézhető. Közte olyanok mint Filmbox HD, Eurosport HD, History HD, Voom HD, NatGeo HD is.A W4500 teljes keresése csak 112 szolgáltatást talált, a rádiókat be sem hangolta. A gyorskeresés viszont 117 szolgáltatást, amiből 3 a rádió.
A képminőséget így jobbnak látom, mint ha boxon keresztül jött. Már ami jött korábban.
Kérdés, hogy volna-e képminőség romlás ehhez képest, ha a normál kódolt időszakban CA modul és Conax kártya használat lenne. Igaz ez engem nemigen érint.A Sony tévék szokásos EPG hibája természetesen itt is jelentkezik, a magyar karaktereket hibásan jeleníti meg. Ennyiből jobb lenne a box.
A cég szerint a korábban ugyancsak tapasztalt DVB-T hasonló EPG hibája az Antenna Hungária nem megfelelő paraméterű jele miatt van.
Ez persze inkább kamunak tűnik, és a szokásos hárítás. Már csak az a kérdés, hogy az AH és a T-Kábel tud-e jobban magyarul, vagy a Sony.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz headhunter #25828 üzenetére
Köszi a válaszodat.
Miért ezt a típust ajánlottad? Mivel jobb mint a Samsung LE37A615 ?Üdv:
Zoli -
Body80
csendes tag
Jaaaj hagyjátok már ezt a deinterfaceres sületlenséget, ez az egész egy parasztvakítás. Nekem w4000esem van, és még sosem találkoztam vele (pedig néztem már rajta pár ful hd-s anyagot), és mások sem. A tesztekben is azt lehet olvasni, hogy az 50 akárhány colos tévéknél jelentkezett a probléma, de azoknál is megoldódott. Aki emiatt tántorodik el a sony tévé megvételétől, annak azt tudom tanácsolni, hogy ne foglalkozzon ezzel. Én a saját szememnek jobban hiszek, mint a nemtudoménmilyen teszteknek...
-
radi8tor
MODERÁTOR
Tudtok valamit mondani a Samsung LE-52A756 FullHD LCD TV-ről?
Egy ismerősöm ilyet nézett ki magának / szeretne venni. Van jobb választás az 52"-os kategóriában ilyen árban? (40"-ban úgy néztem a Samsung árai a legjobbak)⭐ Stella
-
hamiska
csendes tag
LG 32le2r-zj lcd-re szeretnék FW frissítést ha van.
Honnan és hogyan tudom rá küldeni a tv-re -
Capella
senior tag
válasz radi8tor #25837 üzenetére
Tényleg, bigdigit is mondta, hogy jobb a minőség box nélkül.
Nem mintha nem hittem volna, csak más látni saját szemmel. No meg tapasztalat fórum, nem árt megerősíteni.
Boxról persze scarton csatlakozik, ezért is rosszabb, azon túl, hogy a box elektronikája rosszabb lehet, mint a tv.
Valószínűleg megpróbálkozom az IPTV-vel is nemsoká, vagy az lesz, persze más jelentkező problémákkal.
Ha meg kábel marad, akkor tényleg megfontolandó egy CA modul, mert ezek a boxok elég gyatrák. Akkor meg normális EPG nem lenne nálam.Itt előkerült megint a W4000 HD deinterlace. Szintén, ki mit tapasztalt.
Én magam is láttam egy helyen, kiszúrtam a többihez képest, hogy időnként darabosan jelenít meg, röcög.
Aki nem hiszi, járjon utána, az ő dolga. Mondták egyesek, hogy nem éri meg az árkülönbözetet a W4500. Kinek hogy.
A Z4500 és az X4500 egy árban volt nemrég, persze még jóval drágábban, és 200 Hz Motionflow kontra Bravia 2 Pro. Na ez tényleg nem ér annyi pluszt szerintem sem. Ettől még lesz aki megveszi. -
bolha23
aktív tag
Szeretné ha mutatnál egyet az AV fórumoson kívül. Az általam egyetlen hitelesnek tartott HDTV Test oldalon egy szót sem írnak erről, és itthon sem látom 1080i jelnél. A tulajdonosoknak kell hinni, nem az itt láttam-ott láttam embereknek. Elő lehet csalogatni hasonló tüneteket, a megoldás annyi, hogy minden képjavító szarságot ki kell kapcsolni, és akkor semmi gond nem lesz, tökéletesen folyamatos lesz a mozgás.
-
Cyrin
addikt
válasz bolha23 #25847 üzenetére
Azért ne csináljunk a bolhából elefántot
Én nem vagyok a Sony ellen, sőt.
Olvasd el referenciaoldalad tesztjét alaposabban:
"Video mode deinterlacing Average; limited jaggies reduction
Film mode deinterlacing Poor; Failed 3:2/ 2:2 cadences in 480i/ 576i""Video Processing
The video processing qualities of Sony’s Bravia Engine have always left us a bit underwhelmed, and unfortunately the KDL40W4500 fared no better in this regard. While standard-def upscaling was above average, video mode deinterlacing remained mediocre with almost no smoothening of jagged edges in the rotating wheel, bouncing bars and waving flag tests.
Film mode deinterlacing was similarly poor on the Sony KDL40W4500 LCD HDTV. Even with [Film Mode] engaged, the Sony KDL40W4500 took quite a long time to detect (and, once detected, struggled to keep a lock on) 3:2 cadence over 480i. Perhaps more relevant for UK and European users, the Sony KDL40W4500 failed to detect and process 2:2 cadence over 576i. The only consolation was that the KDL40W4500 was able to deinterlace correctly film-based 1080i content with [Film Mode] engaged."
-
bolha23
aktív tag
-
Csabee.
nagyúr
Hello, nem nagyon volt kedvem, se időm végigböngészni a topicot, manapság árulnak már HD tv-ket 100.000ft- alatt is... de gondolom ez csak amolyan parasztvakítás féle lehlet!
A kérdésem az lenne hogy van egy komplett elég erős házimozi rendszer és a hangfalak B&W az erősítő dvd lejátszó videó tv az mind-mind Sony márkájú! Namár most! eljött az idő lassan hogy a régi tv-t kicseréljem egy új FULL HD-s készülékre!
Kérdésem az lenne hogy márkába akkor Sony-nak kéne megmaradnia? Nekem még a Samsung ami nagyon tetszik, csak kompatibilis lesz a tv a dvd-vel meg az erősítővel?Milyen árban vannak a jó (tényleg jóó) FULL HD tv-k! amit érdemes megvenni! (nem az akciós 120.000es "FULL HD" ra gondolok itt)
Üdv: Csabee.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest