Hirdetés
Aktív témák
-
atesss
addikt
Tegnap átmentem egy haveromhoz, és mondom neki, hogy anyámnak nézek LCD TV-t.
Erre mondja, hogy apja is nézegetett nemrég, ők is akarnak majd venni nemsokára.
Úgyhogy mostmár 2 TV-t nézek...Nekik az MPEG4 tuner nem kell, mert ugyis van UPC Direct-jük (az új dekóderük asszem már merevlemezes felvevős), max. az ingyen MTV HD (már ami HD, BL meccsek csak kb., sőt most még semmi se) miatt lehetne, de annak nincs sok értelme...
Viszont van egy Core2-es 15,4" Asus laptopjuk, amit nemrég vettek, de csak VGA kimenet van rajta. Hogy miért nem kérdeztek meg engem...
Más infót konrétan nem tudok, csak sejtem, hogy milyen árban-méretben keresnének, szerintem 37"-at. Az apja nézett egy JVC-t, hogy annak milyen szép képe van a többihez képest, szépek / erősek a szinek. Na ez így magában nem sokat jelent szerintem...
Olvasva az előző hsz-eiteket, az is kérdés, nem-e a Budaörsi MM-ban volt
Bár állítólag ezt a képminőséget ő maga nézte, de nem vagyok biztos benne, hogy nem-e csalnak akár az MM-ben...A 37" 1080/24p-t DVI-ról tudó TV-k mennyire támogatják a VGA bemenetről FullHD (lehetőleg 24p, ha létezik ilyen) jelet?
Mert a Sony nem tudja. Ezekután már LG, Samsungban is kételkedem.És igazából anyámnak is jól jönne a VGA-ról 1080p, neki is inkább olyat néznék, de nála bejön még az MPEG-4 tuner, meg az elöbb írt "CAM modul-al UPC kártya müködjön, ne kelljen dekóder" is.
-
bigdigit
addikt
ultra gáz ez a felhősödés.mondtam én,hogy s-pva nem nyerő ebből a szempontból.én úgy vagyok vele inkább kicsit szürküljön a fekete oldalról nézve ha esetleg a wc-ről akarom nézni a tv-ét mint ilyen moslék legyen.
egyébként a fentebbi képeken piros fejű a fasziaz is tipikus.
[ Szerkesztve ]
-
tothl
addikt
Az sx03 szerintem nem lenyeg. S van a modell mogott hatul ugyanugy mint neked, a 40a656osok mind s-pva panelosak, a cloudingrol pedig irnak a regebbi modelleknel is.
Ha 10esre rakod a hattervilagitast lefenykepezhetned a tiedet meg en is az enyemet, es osszehasonlitjuk... -
tothl
addikt
Off Folyt.
A Bluray nem mindenkinek elony, nekem spec nem, hd filmhez nem csak bluray formaban lehet hozzajutni, arrol nem is beszelve, hogy nalunk a kinalat eleg gyer. Tehat ez kilove.
Ami a hardvert illeti, elmeleti tartalek van benne, de csak par szazalek ha szamositani akarjuk. Eleg mas architektura a ketto, az egyik egy picit ebben jobb, a masik picit amabban. Az osszerteket a megjeleno jatekok milyensege adja meg. Alapvetoen hasonlo kategoriaju hardverrol beszelhetunk. A Sony ezzel a hardverrel nem fogja meguszni a generaciovaltast 2-3 ev mulva. Ez biztos. Annyira nem fogjak megtanulni jobban programozni a cuccot, hogy kozelitoleg versenykepes legyen egy akkori technikat magaban foglalo konkurrens konzollal. A mozgaserzekeles nem mindenkinek hianyzik, es az ms kontrollere egy igen jo fogasu megbizhato massziv preciz darab. Jol is nez ki.
Az ingyenes multi elony ez teny, a masik oldalon viszont nem mindenki multizik, es az ms live rendszere azert nagysagrendekkel komolyabb. Az uj rendszer meg plane.
A masik erv, hogy amikor en vettem akkor a ps3 meg csak az ujsagokban letezett.... -
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Mi a különbség az LCD TV meg plazma között? Most szeretnék venni valamilyet, sokat megnéztem MM-ben. Plazma közelről is nézhető, élesebb a képe, mint az lcd-nek. -
tothl
addikt
válasz bigdigit #22952 üzenetére
A felhosodes filmnezes kozben egyaltalan nem lathato, en csatornavaltaskor vettem eszre. HA leveszed 5 korulire a fenyerot akkor gyakorlatilag csatornavaltaskor sem latszik szoval nem akkora a para.
Ja meg allitolag 50 orat jaratni kell a gepet mert jelentosen csokken a felhosodes, en meg csak 5-6 -nal jarok. -
kisJack
aktív tag
Igen, ezért mondtam hogy nem egyértelmű hogy melyik masina jobb.
hdman: én ezért nem tőlük vettem! Amikor telefonon konkrétan rákérdeztem hogy gyári garanciás-e, akkor nem válaszolt egyértelműen igennel, hanem arról kezdett mesélni hogy házhoz jönnek érte és elszállítják, kényelmes stb. A TvStore-nál kapásból rávágták hogy igen, gyári gar és meg is kaptam azt a hologrammos "garlevelet".
-
denes242
aktív tag
válasz bigdigit #22952 üzenetére
ujabb szakerto hozzaszolas
gyengebbek kedveert szabadszemmel ez nyilvan nem igy nez ki, vagy ha igen akkor vissza kell cserelni.szerk: legalabbis en ilyet az enyemen nem lattam. az s-pva panelek gondja amit en is latok az a "black crush" (sotet szurke arnyalatok nagyon erzekenyek a nezesi szogre, par fok is szamithat). a tobbi nem tunt fel nekem, a kontrasztja meg nagyobb mint az s-ips-nek.
[ Szerkesztve ]
P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux
-
ynsane
csendes tag
Sziasztok,
ugyan nem értem a választ de köszi
namost, megvan a tv, a köv. kérdéskör mindenkihez szól aki ért hozzá:
Samsung LE40A536T1FX tip. 40"-os full hd LCD Tv-t kötöttem össze MSI 9600GT-t tartalmazó számítógéppel D-SUB-on keresztül. A Windows asztal maximálisan 1280*1024-es felbontást jelenít meg.
Az egyik kérdésem az lenne, h nem kéne ehelyett 1920*1080-ban mennie?
Vagy ehhez HDMI-n keresztül kéne összekötni, ha igen akkor pedig hogyan tudom a TV hangszóróján megszólaltatni a PC-t?Válaszokat előre is köszönöm.
-
bigdigit
addikt
válasz denes242 #22962 üzenetére
korábban volt írás olyan cloudingról samsungal kapcsolatban,hogy még olyan filmnél ahol fekete csík van a csíkon is látható bevilágítás van
örülj neki,hogy neked esetleg nem látszik.
kurva nagy szakértőnek kell lenni ahhoz,hogy egy lefényképezett ultra gagyi képernyőre azt mondjam ultra szar.mintha hypóba ázott volna a fekete gatyám.csak a még gyengébbek kedvéért kicsit szájbarágtam.
[ Szerkesztve ]
-
denes242
aktív tag
válasz bigdigit #22968 üzenetére
igen, lattad a saturnban, hogy 20-as (jo, 10 a max ) hattervilagitasnal van bevilagitas? hat ez valoban igy van.
szoval aki egy ilyen nem valosaghu (tul exponalt, vagy mi, nem ertek a fenykepezeshez) fenykepre alapozza a "szakvelemenyet" az - most enyhe szot hasznalok - teved.
Ez szimpla FUD, amit itt irkalsz folyamatosan.P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux
-
Scoobyka
addikt
az enyém nem tvstoreos.....enyém digitalplaza-s.....és 100%ig eredeti garral....
tvstore-t nem ismerem,de az a gari papír tuti rossz és nem fogadja el a samu szervíz.
hdman: este lenne értelme fényképet készíteni....ennek így annyi értelme volt,mint eszkimónak jeget árulni.
[ Szerkesztve ]
-
tothl
addikt
Amugy meg b+ ez egy samsung tv normalis garlevellel de szerintem meg garlevel nelkul is meg kene javitaniuk egy bizonyitottan iden novemberben gyartott keszuleket ha az samsung gyartmany tele van a tokom azzal hogy ebben a kurva orszagban semmi nem mukodik ugy ahogy kellene. Meg az osszes gyartoval is, akik itthon ehbert fizetnek valami gagyitekk cegnek hogy intezze a gart mert a torveny eloirja azok meg nem azert nem garozzak le a cuccot mert nem lehet a samuval elintezni, hanem mert nincs kedvuk foglalkozni vele es torveny sem kotelezi oket erre. Ezt en ugy vettem, hogy magyar samu gar, ha nem ervenyes megsem az hamisitas es a rendorsegre tartozik.
Amugy meg ne romoljon el..Dolgoztam en is szervizben. HA ritkan elofordult egzotikus helyen vasarolt keszulek siman legaroztuk. Kar, hogy egyes termekeknel akkora a szurkeimport, hogy a "markaszerviz", jogosan, nem akar ingyen dolgozni. Ugyhogy kapja be a samsung is meg a szabalyozas is.
-
Symbio
senior tag
elvileg gyári a gari, a telefonban nekem is azt mondták. A welapon is ugy van feltüntetve,hogy 2+1 év. De rendes hologrammos samu papirt nem kaptam.
Tehát a garancia náluk van, Te csak erről kaptál egy igazolást
Ezzel csak egy gáz van, ha a cég eltűnik, vele együtt a garanciád is -
Scoobyka
addikt
nem a samut kell hibáztatni.....ő nem tehet róla,hogy ilyen garlevelet kaptál......az eladónál kell reklamálni és nem a samsungot hibáztatni......
...sajnos biztos vagyok benne,hogy nem garizák le....mivel az első 37a656osom panelhibás volt....220volttol rendeltem.....és felhívtam a szervízt,hogy javítsák .....ember kijön megnézte...elkérte a garlvelet odaadtam...azt mondta,hogy ez így nem jó....a bolttal kell egyezkedni....akkor esett le,hogy a 220 sem adott hivatalosat...boltot felhívtam és mivel 8napon belül voltam pénzvisszafizetés.....
majd megvettem a digitalplazanál és ott rendes hivatalos garral küldték ki a 37a656omat....
ezért vagyok biztos,hogy nem javítják,csakis teljesen eredeti garlevéllel.
-
tothl
addikt
válasz Scoobyka #22978 üzenetére
Na magyarul hiaba samsung altal gyartott a papir, hiaba van magyar nyelven is rajta a szoveg, nem ervenyes ? HA jol erzem akkor vagy a samsung magyarorszag kovet el torvenytelenseget, vagy a 220v es a tvstore veri at a vasarlokat es kovet el torvenytelenseget. Valahogy ki kellene okosodni, a samsungtol szerezni egy levelet, hogy ez igy nem ervenyes, es akkor par ezer ugyfel elkuldhetne a bortonbe a csalokat.
-
tothl
addikt
Es a samsungot meg a canont meg akarmelyik anyaceget azert hibaztatom, mert ha en malajziaban veszek toluk egy akarmit akkor az legyen garos kambodzsaban is.
Az nem egy normalis dolog, hogy garos de postazzam at a vilagon. Az egy atlagembernek egy semmi gar, olyan, mintha nem is lenne. Most teszemazt ez a szar bedoglik egy ev mulva, a tvstoreosok nevet valtoztattak bezartak vagy barmi. Akkor annyi marad, hogy ledobom az erkelyen.
Szoval enyhen szolva visszas ez az egesz szabalyzas. Honnan kene nekem tudnom, hogy atvernek ? Rendes garom van, olvasni tudok, azt nem kell tudnom, hogy kiselefant
alaku jel van a 3. oldalon a bal also sarokban, ami csak akkor latszik ha ejfelkor fel labon allva terhessegi teszt -oldatot csoppentunk ra es uv lampaval vilagitjuk.
Ez a hologramos cucc kb. ez a szint. HA magyar gar, es megsem ervenyes, akkor az hamisitas, kulonosen nagy ertekben elkovetett csalas es borton jar erte. Javitsatok ki ha rosszul tudom. -
Scoobyka
addikt
nem tehetsz semmit....mivel a törvény csak 12hónapot ír elő...azt meg be is tartja a bolt....mivel nála marad az eredeti garlevél.....így nála tudod intézni a garanciát(és mivel a többség külföldről jött be ,ezért kiküldik ami miatt akár 1hónapot is kint lehet a tv-d)....azonban ha a bolt befucsol vagy csödött mond(szándékosan,menti a menthetőt vagy jogutod nélkül lehúza a rólot majd más néven újra céget alapít)....akkor bumm így jártál...és semmit nem tehetsz ellene....jogilag legalábbis
ha meg nem akarsz ilyen macerát vagy biztos helyen veszed .....vagy elmész a médiába és meg veszed drágábban,de 100%ig nyugodt leszel.
én ezért kértem vissza a pénzt és vettem meg ott ahol ideadják a garlevelet...így tudom,hogy a bolt ha befucsol akkor sincs para.
és ez nem csak a samsungra igaz,hanem minden márkára....sony,samu,ms,dell....ha nem hivatalos akkor feketeimport....ergó a gyártót nem érdekli mi lett vele.
szerk: a boltnál az a garlevél ami alapján tudja gariztatni...mivel kitről jön be a cucc így gondolom német garlevél...vagy Uk....pontosan enm tudom,de azt nem adják oda neked töbnyire....neked be kell érni az igazolással.
[ Szerkesztve ]
-
tothl
addikt
http://www.tvstore.hu/index.php?item=rolunk
Itt eleg egyertelmuen irjak. Ha nem igy van az csalas.
-
hobizoli
nagyúr
Amikor en aug-ben vettem LCD-t, azert a sok kozott 10m-rol ki lehetett szurni a JVC-t, pedig csak az aruhaz sajat dolgozoi voltak ott, nem volt kulon JVC-s figura. Megnezegettem beallitasokat, hatha ott van a trukk, de minden gyarin volt azon is. Monnyuk nekem nem ert meg 1.5x árat az a szepek kozott is szebb kepminoseg...maradtam egy Samsung LE32A330-nal, csak TV-re jo ez, DVD-zni nem szoktam...igazabol egy-ket nappal korabban meg nem gondoltam volna, hogy uj TV-t kell vennem, csak elozo este befekudt a CRT TV-m, aztan...olimpiat meg nezni kellett vmin
hobizoli
több drón kell ;P
-
sede7
tag
A gondolatmeneteddel egy gond van: a TV-t, amit a kereskedő szürkén vásárolt, jog szerint TE is szürkén vásároltad. Az a ~20eFt, amivel olcsóbban vetted, egy nagy része annak az összegnek, amit a TE kereskedőd megspórolt azon, hogy nem fizetett ki rá minden vámot és adót, amit a fehér úton fizetnie kellett volna.
-
Scoobyka
addikt
nem látom feltüntettve,hogy 2+1év a honlapon...tehát lehet magyar garancia,de csak 12hó...mivel annyi kötelező....és attól méglehet magyar gyári......mivel a samunál lehet vásárolni kevesebb garanciával is készüléket hivatalosan....
teszem azt megveszi és csak 1 év garit kér rá....olcsobban megkapja.......
általánoságban azonban 2+1et adnak és a média,electroworld,fukar odaadja a vásárlónak a garlevelet ami 2+1re jogosítja.
ezért fura,hogy te miért nem olyat kaptál.
sede7: meg a webshoposnak ugyebár nincs is rakárkészlete(az is költésg+személyzet)
a webshopos vásárlás azonban nem szürke vásárlás....ez teljesen jogtiszta....EU-n belül meg elég sok szabály is van netes vásárlásra szerencsére,mert régebben ott verték át az embert ahol tudták....most azért vannak fogyasztót védő szabályok amiket azért betartanak....mondjuk amig lesz kiskapu addig úgy is megtalálják....[ Szerkesztve ]
-
-
tothl
addikt
válasz hobizoli #22988 üzenetére
Nem tudom, amit en neztem jvc-t mind szar volt.
Mondjuk en regota kipeceztem magamnak a gyartot, mikor bejottek a 16:9es 100hz-s mindenfele motion feldolgozas, olyan tvt arultak fel millaert, ami egy hanyas volt. MEgmozdult a szoke gondorhaju csaj feje, es egy nagy osszemosodott kasa lett a hajabol.[ Szerkesztve ]
-
Scoobyka
addikt
ott rajtuk keresztül megy a garancia.....ők inzézzik neked...tehát neked nem a samut kell hívni,ha baja lesz,hanem a 220voltot....ők küldik a futrát ő elviszi a tvt és majd visszakapod ha kész....
ezzel egy gond van csak,ha a bolt becsödöl.....tönkremegy vagy szándékosan jogutod nélkül marad akkor hoppon maradtál....
amúgy a 220volt jó bolt félreértés ne essék....csak én jobban szerettem ha nálam vannak a papírok és nem kell egy másik fél aki bármikor eltünhet akár önhibáján kívül....
Pl:Számítógépház Debrecenben eltünt jogutod nélkül maradt...és új bolt lett helyette...régi gart meg nem minden esetben kezelték tovább....
-
tothl
addikt
nincs mese hdman ezt ugy nez ki beszoptuk...meg az ismerosom is, aki sony fenykepezot vett toluk...
Most torom a fejem, kene valami hivatalos allasfoglalas...
Nem szivesen vinnem vissza, tok origi volt en csomagoltam ki, en teptem le a foliait, en vettem el a szuzesseget, ilyen rovid ido alatt nagyon a szivemhez nott...[ Szerkesztve ]
-
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest