Hirdetés
Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
válasz denes242 #21347 üzenetére
LCD hajlamos a legkevésbé a beégésre.
a kép tartalma 24 Hz-el változik, de ha a TV is ezt követné,
akkor az emberi szemnek/agynak még inkább szaggatottnak tűnne a mozgás,
mint így, hogy az adott képkocka még 4x frissül.
mint azt már korábban kitárgyaltuk, a mozifilm sem 24 Hz,
csak 24 képkocka percenként, de egy kockát többször is megismétel.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
denes242
aktív tag
ad 1.) olvasd mar el te is azt a rohadt cikket, ott van, hogy beegNE az lcd ha nem valtananak polaritast minden frissitesnel - tesztabrakkal bemutatva, amik valoban villognak a monitorodon (pedig allokepek nyilvan).
ad 2.) a tobbi amit itt mondasz hablatyolasnak tunik, de talan tudsz adni egy - hihetonek tuno - linket ahol ezt igy leirjak, hatha valami nagy igazsag, es en gondolom rosszul.
P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux
-
Mukk
tag
hali
hasonlatos kérdésem/kérésem lenne mint jó pár erre előforduló fórumozónak
LCD TV-t vennék a következő paraméterekkel: kb 37", 100Hz (ez maga a dinamikus háttérvilágítás? ha nem az is jó lenne), UPC-m van, egyelőre analóg nyilván, esetleges éveken belüli digitális adást tudja fogni (ehhez mi kell?, mind1, hogy kábel vagy tányér lesz?), full hd nem kell (1366xamiittszokottjönni elég), legyen szép képe (tv, házimozi)
adjatok légyszi tippeket! esetleg van olyan kereső, ahol mindezek alapján lehet szűrni?
köszi!
[ Szerkesztve ]
Mukk
-
Mukk
tag
a fentihez: lehet akár ledes is, de gondolom, az még drága...
Mukk
-
DigitXT
nagyúr
akkor az emberi szemnek/agynak még inkább szaggatottnak tűnne a mozgás
Álljon meg a fáklyásmenet: a moziban nem ezért frissül háromszor minden egyes kép, hanem azért, mert a váltáskor (értelemszerűen) ki kell takarni a vetítőben éppen áthúzott képkockát (nem digitális moziról beszélünk), viszont a 24Hz-es villogás iszonyat zavaró lenne. Amúgy még ez a 72 Hz is érezhető azért, főleg világosabb jeleneteknél, de még épp elviselhető (általában). Szóval a "mozgás szaggatotságának érzését" nem kellen keverni a szem "villogásérzékenységével". (Nem jut eszembe a szakkifejezés, este van.) Ah, megvan (innen már beugrott): fúziós frekvencia. -
bwoay
nagyúr
válasz denes242 #21353 üzenetére
nem látom, hol ütközik mindez azzal, amit az imént írtam arról,
hogy az LCD hajlamos a legkevésbé a beégésre!ja értem, beégNE, HA maga a technológia alapjaiban nem zárná ki a lehetőségét.
ez tetszik igazad van, HA nem így működne, akkor valóban beégNEmost viszont mutatnék valamit, ami tényleg beégett:
"The visual effect of motion blur is self-explanatory and it is fairly intuitive to realise that a slow pixel response-time will cause this problem. What is less obvious, but at least as important in causing motion-blur, is the 'sample-and-hold' effect: an image held on the screen for the duration of a frame-time blurs on the retina as the eye tracks the (average) motion from one frame to the next. By comparison, as the electron beam sweeps the surface of a cathode ray tube, it lights any given part of the screen only for a miniscule fraction of the frame time. It's a bit like comparing film or video footage shot with low- and high-shutter speeds. Motion-blur originating from sample-and-hold in the display can become less of an issue as the frame (refresh) rate is increased... provided that the source material (film, video, or game) contains that many unique frames. For LCD TV there is significant interest in the industry in strobing (flickering!) the backlight deliberately so as to reduce sample-and-hold motion-blur!"trivia: honnan származik az idézet?
igen, onnan[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Gézengúz
addikt
5-ös Samukhoz új firmware...
-
denes242
aktív tag
ha az invertalas nem sikerul tokeletesen (mert rossz az elektronika), akkor beeg az lcd is. mondjuk ez valoban nem normalis esemeny.
amit ide masoltal az derek - en eddig ezt a hdtv blur-t ketszer irtam be, legutobb tegnap. azonban ennek tovabbra sincs semmi koze az 5:5 pulldownhoz. gy.k. ott nem azert van a 120 Hz, hogy ne legyen blur, mert villogtatasrol nincs szo (eltekintve az inverzio valtas minimalis villogasatol).
Es az altalad ide masolt szoveg is ezt irja: "Motion-blur originating from sample-and-hold in the display can become less of an issue as the frame (refresh) rate is increased... provided that the source material (film, video, or game) contains that many unique frames" - na ez az ami a 24 fps-es forrasra vegkep nem igaz (ez a 100Hz meg hasonlo funkciokra utal).[ Szerkesztve ]
P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux
-
-
denes242
aktív tag
mindenesetre szerintem leszogezhetjuk, hogy a 24 fps 120 Hz-re valo felkonvertalasanak semmi koze az ilyen-olyan blur-hoz. ha villogtatnak kozben a hattervilagitast, akkor esetleg lehetne, de nem villogtatjak.
a vetitogepnel eseteben meg elottem DigitXT (remelem jol irom a nevet) mar emlitette miert nem 24 Hz-en adjak, szinten teljesen mas okbol, mint amit te mondtal.[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
válasz denes242 #21359 üzenetére
pont azért ismétli meg 5x ugyanazt,
mert a 24p-s anyagban nincs annyi különböző kép,
hogy kitegyen belőle mondjuk 60-at vagy 120-at egy mp alatt.
azt többszörözi meg, ami van, ilyen egyszerűmagyarán minél több különböző képet tartalmazó jelet kap a TV egy mp alatt,
annál kevésbé lesz jelentősége a hold time-ból adódó elmosódásnak
a framerate növelésével. de ha a forrásanyag csak 24-et küld,
akkor max annyit lehet tenni, hogy ugyanazokat ismétli,
így mondjuk harmadolódik, negyedelődik az idő,
amíg folyamatosan kint látod a képet a kijelzőn,
és nem "ég be" az agyba.
még egy link itt van, elég, ha az első két kommentet elolvasod, aztán mára kicsináltál, megyek aludni.(viszont kimondottan jóleső érzés volt kicsit kimozdítani a topicot a
"láttam egy TV-t, szar volt a képe, olyat ne vegyetek" színvonaltól)[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
denes242
aktív tag
nincs igazad, mert folyamatosan kint latod a kepet, ugyanugy "beeg". ugyanis a 120Hz frissitesbol nem erzekelheto semmi, nem valtozik a kep csak 24 Hz-cel, nincs semmi gyakoribb villogas sem , tehat nem csokkenti a hdtv blur-t. HA a hattervilagitast villogtatnak, akkor igen, de nem teszik.
[ Szerkesztve ]
-
denes242
aktív tag
figyelj, hdtv blur van, a leiras stimmel. nem ez a vita targya.
hanem az, hogy azt allitottad : "a kép tartalma 24 Hz-el változik, de ha a TV is ezt követné, akkor az emberi szemnek/agynak még inkább szaggatottnak tűnne a mozgás, mint így, hogy az adott képkocka még 4x frissül. "na ez nem igaz, mert az 5:5 pulldowntol ugyanolyan szagattotanak tunik.
Az 5-szori frissitesbol semmit nem vesz eszre az ember, mert nem jar semmi villanassal, vagy barmivel ami akar tudat alatt eszlelheto lenne. Sokkal logikusabb ok, hogy az lcd kristaly serulne ha 1/24-ed masodpercig ugynazt az aramot kapja, ezert 120Hz-cel invertaljak.na en mar tobbszor nem fogom leirni ugyanazt, aki akarta megertette, aki nem annak ugyis hiaba magyarazok. es meg egyszer mondom, hdtv blur van, az altalad linkelt szoveg igaz, de semmi koze az 5:5 pulldownhoz.
-
DigitXT
nagyúr
Kicsit félreérthetően fogalmazol ma...
Amúgy én nem keverem: rossz nép vagyok?Szerk, hogy ON is legyen: anyós(jelölték)nek
mit javasoljak (előreláthatólag) szombaton?
Azt néztem, hogy Samut "inkább ne", mert a
csillógó káva biztos nem lenne bejövős, tehát
mondjuk a Philips?És ha igen, akkor miért nem?
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
válasz DigitXT #21369 üzenetére
azt mindjárt gondoltam, hogy te nem kevered, úgyhogy nem vagy rossz nép,
inkább rosszindulatú nép, mert ide azért már kellett némi félreértési szándék isfényes kávát manapság nem könnyű megkerülni,
én is utáltam, de most már legalább látom, hogy a por is lecsúszik róla...
rá, a szép fényes talpra
van valami jó szálcsiszolt alu kávás Sony, az nem lenne jó a kedves mamának?[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
bwoay
nagyúr
válasz denes242 #21368 üzenetére
hogy szaggatottnak tűnik, azt egy pillanatra sem vonom kétségbe,
de nagyon erősen kétlem, hogy ugyanolyan szaggatott lenne,
mint a 16.67 ms időtartamig folyamatosan látható frame-ek sora.egyébként tényleg nagyon sokszor leírtad már ugyanazt.
olyan sokszor, hogy szemmel láthatólag el is hitted,
ami az igazat megvallva engem tulajdonképpen nem is zavar[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
bigdigit
addikt
válasz Joe_Badgo #21317 üzenetére
9603: Fluoreszcens izzó 9703:Széles színtartományú fluoreszcens izzó
9603:8 bites panel 9703:10bites panel
9603:Ambilight Spectra 2 9703:Ambilight Spectra 3ennyi a különbség a 9603 és 9703 közötti philips tv-ékben.
megmondom őszintén azért jelentős.nem az erényeket soroltam fel hanem csak a különbségeket.[ Szerkesztve ]
-
metre1
tag
Ha Mo-i helyzetet nézzük akkor milyen tunerrel érdemes venni LCD-TV-t? MPEG-4 nem kell?
Samsung Syncmaster 740N, Gigabyte EP-35-DS3, Q9505, GSKILL 2*2GB DDR2 1000MHz, Galaxy GF9800GT, WD 320GB Caviar, Razer Diamondback egér és alátét
-
Digitalis
senior tag
válasz bigdigit #21372 üzenetére
Nézegettem a 47pfl9703 menüjét, és eldugva van egy eco energiatakarékos funkció. ( legjobb kép vs legjobb teljesítmény ) Sima TV adás mellé társítottam a energia hatékony módot, valamivel lágyabb de, teljesen jó így is a kép. IA 200x watt helyett csak 100x watt az étvágya a 47"9703-nak, ahol van a menüben az a fogyasztásmérő skála.
SmartAPC 1000 is egy leddel kevesebbet mutat terhelésnek igy. Érdekes. A stdby-t 0.15W fogyasztással bír, szerintem már nem is érdemes itt kilőni. (Nem is értem miért nem reklámozza ezt a Philips)Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
bigdigit
addikt
válasz metre1 #21373 üzenetére
attól függ tervezed-e venni a dec.1-én induló földi digitális adást illetve még ott van a tarsolyban még egy lehetőség hátha idővel a kábelszolgáltatók lehetővé teszik a CI kártyahelyre dugható dekódert.ebben ez esetben külön box nélkül is foghatóak lennének a kábel digitális adásai.
egyes tesztek szerint a boxok sokkal szerényebb képet tudnak csak nyújtani minőségben a tv beépített tunerjához képest.egyes helyeken már most is vanak időleges sikerek mert a tv mpeg4-es dekódere tudta fogni a digitális adásokat.de ez szolgáltató függő.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalis
senior tag
válasz bigdigit #21372 üzenetére
Hiába "csak" 8 bites és "csak" normál color a panelja van a 9603-nak, a Perfectpixel és a 17bit process ott is büntet. hát még ha a Wide Color Gamut- panellal társítják (S-IPS 9703)
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
??????
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulok a topikhoz (remélem jóhoz):
A pc-m (geforce 6600) hagyományos 1,5m-es vga kábellel csatlakozik az lg 42lf75-ös lcd tvhez, a kép ok, a gép felismeri a tv-t.
Az eszközök áthelyezése miatt, vettem egy 6m-es vga toldót és most csak mint hagyományos analóg crt tvt ismeri fel. Pródálkoztam driver frissítéssel, mindenféle kábel cserével, de most megállt a tudományom.Kérlek titeket, ha valaki tud, segítsen.
-
metre1
tag
válasz bigdigit #21376 üzenetére
Mondjuk egy analóg tuneres LCD-TV-t elégséges a kábelTV-hez?
Nézem egy DVB-T eszközt:
Thomson ANT537 DVB-T szobaantenna részletes leírása
analóg és digitális (DVB-T) jelek vételére is alkalmas beltéri antenna, alacsony zajszintű, szélessávú erősítő mely optimalizálja a kép és hangminőséget, két kihúzható teleszkóp antenna, erősítés: VHF/UHF /FM 42 dB, kimeneti impedancia: 75 Ohm frekvencia
7 590 Ft
Ezen nem látom, hogy képes-e MPEG4 dekódoláshoz.DVB-T - mi ez?
http://www.dvbtinform.hu/miez.php?gclid=CIut2KTfhZcCFRdatAodM2SJ9Q
"Magyarországon az MPEG-4 szabvány kerül bevezetésre..."Akkor kell vagy nem a DVB-T (Mpeg4)?
Samsung Syncmaster 740N, Gigabyte EP-35-DS3, Q9505, GSKILL 2*2GB DDR2 1000MHz, Galaxy GF9800GT, WD 320GB Caviar, Razer Diamondback egér és alátét
-
Digitalis
senior tag
válasz bigdigit #21378 üzenetére
Ez,
"Kissé" szélesebb spektrumu, mivel true color, és jobban szelektált illetve elosztott ez tény.Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
metre1
tag
digitalko webáruházról mi a vélemény? Hol érdemes szétnézni még?
[ Szerkesztve ]
-
gyiku
nagyúr
hol tudnek ma venni 3m hdmi-hdmi kabelt emberi aron? kacsaaudio ma zarva van.
metre: [link] mind2 tevem toluk van, korrektek.
[ Szerkesztve ]
hüllő
-
dabadab
titán
A Kacsa rettenetesen lehuzos ceg tud lenni, hatalmas kamu dumaval (par eve naluk lattam aranyozott optikai kabelt, azota nem tertem magamhoz a sokktol ) (Mondjuk az is baromira vicces, hogy vannak naluk rettento draga, rettento exkluziv HDMI kabelek, amik csak eppen arra nem jok, hogy atvigyek a jelet, de kulonben nagyon jok )
Altalaban erdemes megkerdezni a sarki szamitogepboltot es ott megvenni, Kolink, Roline v vmi hasonlo jo csengesu markanev alatt ugy 3000 penz tajan kaphato.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
denes242
aktív tag
nagyon erősen kétlem, hogy ugyanolyan szaggatott lenne,
mint a 16.67 ms időtartamig folyamatosan látható frame-ek sora.eddig azt idezgetted, hogy a nagyobb kepfrissitesi frekvenciatol (azt irtak valtozo keptartalom mellett, de szerinted ugy latszik mindegy ) kevesbe lesz elmosodas. Ha van elmosodas szerintem kevesbe szaggatott - tehat akkor mi van ?!
-
bigdigit
addikt
volt korábban vakami MAC--re vonatkozó kérdés.
tegnap egy vevő nálam tesztelte a dolgot.
MAC-el tökéletesen együtt tudott működni a 42pes001 philips tv.ment az 1:1 mapping is. -
metre1
tag
Összeszemezgettem pár LCD-TV-t:
Philips 37PFL3403D
149900 Ft
HD ready
24 000:1LG 37LG2000
151000 Ft
HD ready
15000:1LG 37LG3000
149900 Ft
HD ready
15000:1LG 37LG3500
164.990
HD ready
15000:1
Tuner: MPEG4LG 37LG5000
169990 Ft
FULL HD-s
50.000:1LG 42 LG3000
173990 Ft
HD ready
15000:1Ezek közül melyik a legjobb ár/érték arányban? PC-s játékhoz (TV-re) melyiket érdemes venni? Kicsit bő lett a lista de szeretném kivesézni, hogy melyiket miért lenne érdemes választani.
-
bwoay
nagyúr
válasz denes242 #21390 üzenetére
a változó képtartalmat a mozgásinterpoláció szolgáltatja.
ez eddig tiszta, igaz? anélkül nyilván nem olyan finomak az átmenetek,
és az emberei szemnek kevésbé folyamatosnak fog tűnni a mozgás.
DE az, hogy 16.67 ms-ig, vagy annak a feléig látod kint folyamatosan a képet,
marhára nem mindegy. Illetve szerinted az,
de miközben én idézgetek (tehát mások tollából is láthatod,
amint ugyanezt írják), te csak a magadét fújod,
és egyedül azzal tudod alátámasztani, hogy te ezt már 100x leírtad
Mi lenne, ha egyszer végiggondolnád, miért csökkentik a panel válaszidejét.
Ha 16 ms és 8 ms (reakcióidő) között észrevehető a különbség emberi szemmel,
akkor gondolod, hogy a hold time-re ez már nem igaz?
Szerinted ott már mindegy, hogy 16 ms-ig folyamatosan kint van,
vagy kétszer pakolja ki fele ennyi ideig?
Szerintem itt még különösebb magyarázkodásba sem kell belemenni.
Az elmosódásnak meg a szaggatásnak pedig érdekes kapcsolatot találtál ki.
Az egész metódusnak az a lényege,
hogy csökkentse az elmosódást, ami az alacsony framerate-ből,
és az annak köszönhető hold time-ból adódik.
"Ha van elmosodas szerintem kevesbe szaggatott"
Pedig szó nincs ilyen fordított arányosságról,
ugyanúgy szaggat, csak még életlen is a kép.
Nem tudom, hány linket mutattam már, hányszor idéztem be azt,
hogy amiatt "ég" be a kép az ember szemébe,
mert az LCD nem vibrál, kirakja a képet, és kint is tartja a következő kockáig.
Az agyunkat ez némileg megtéveszti, és folyamatos mozgóképek helyett
némiképpen állóképek sorozatát látjuk
(ez természetesen rendkívül sarkított és túlzott megfogalmazás,
de talán érzékletes). Azzal, hogy beiktatnak plusz képkockát,
tehát a framerate növelésével megfelezik a tartási időt, javítanak a dolgon.
Teljesen folyamatos akkor sem lesz, nem lehet, mert nincs meg annyi fázis,
arra a mozgásinterpoláció szolgál,
ami viszont pont emiatt öli ki a mozgóképből azt a jellegzetes mozifilm hatást.
A képek többszörözése tehát csak
a hold time-ból adódó hátrányokat képes kiküszöbölni,
erre viszont a 3:2 pulldown is jó, csak az kevésbé egyenletes,
viszont nem is igényel 120 Hz-es kijelzőt.
Az 5:5 meg arra szolgál, hogy minden képkockát ugyanannyiszor,
ugyanannyi ideig lásson az ember.[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
lajszer
tag
Sziasztok!
PlazmaTV vásárláson töröm a fejem és egyszerűen képtelen vagyok dönteni, ezért tanács kéne
Szerintetek megéri egy 1080p-s (full HD) tv-t venni (1920*1080) vagy elég lenne egy kisebb felbonású mondjuk 1300akármennyi
Egyáltalán mi a jobb a i vagy p?Lécci magyarázzátok el!
-
denes242
aktív tag
Szerinted ott már mindegy, hogy 16 ms-ig folyamatosan kint van,
vagy kétszer pakolja ki fele ennyi ideig?24Hz-nel nem 16 ms, hanem 41.
Igen mindegy. Ugyanugy 41 ms-ig latod a kepet (semmi villanas), ugyanugy "beeg" a szembe.
Akkor nem egne be, ha 1.) nem 41ms-enkent valtozna a keptartalom hanem sokkal gyakrabban - ha bekapcsolja a manus a 100Hz mozgasinterpolaciot akkor ez van, de 5:5 pulldown-nal alapbol nincs mozgasinterpolacio, merpedig most errol beszelunk
2.) akkor sem egne be, ha 120 Hz-cel villogna a hattervilagitas, olyan hatast keltve mint a plazma vagy crt TV - de nem villog, ilyet csak a draga ledes tevek tudnak.Tehat mivel 41 ms-ig ugyanazt latod (semmi komoly villanas), ugyanugy beeg a szemedbe a kep.
Ami a forrasokat illeti, ugyanzok mint neked, csak te olyan kovetkezteteseket vonsz le belole amit egyszeruen nem irnak (nem irjak, hogy azonos keptartalom mellett a nagyobb framerate barmire jo lenne, csak azt irjak a gyorsabban valtozo keptartalomnak van ertelme).
szerk: 16 ms helyett 41 ms a helyes 24Hz-nel
[ Szerkesztve ]
-
KisApám
addikt
Sziasztok!!!!
Itt az ideje, hogy egy 26 colos LCD TV-t vegyek a laptopomhoz (ASUS G2S, 8600M GT 256 MB GDDR3 RAM).
MELYIKET ÉRDEMES VENNI?
Samsung
Panasonic
Sharp
LGMelyik TÍPSUT???
Köszönöm előre is a NAGY SEGÍTSÉGET!
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
denes242
aktív tag
Aktív témák
Állásajánlatok