Új hozzászólás Aktív témák

  • Spirit

    őstag

    válasz M@nH. #4053 üzenetére

    Gratulálok!
    Nekem viszont nem akar összejönni a projekt. Ha nem történik valami "magától", én ebbe már több energiát és pénzt nem ölök. Megvolt az izzó, a táp, vateráról vártam a ballasztot. Megjött, elindítottam, felpukkant a táp, mert mint kiderült, az egyik ballaszt házilag javított volt, de zárlatosan forrasztott ellenállásokkal.
    A másik ballaszttal begyújtottam gond nélkül autóaksiról, csakhogy nincs tápom. Ma elmentem egy bontóba, ahonnan szereztem egy 300W-os kis dögöt, ami elvileg 15A-t tud a 12V-os ágán. A ballaszt gyújtáskor 8A-t eszik, utána 3,2-t. Igenám, de nem indul, a táp letilt.Átalakítottam, közösítettem a 12V-os ágakat, hátha. Természetesen nem indul. Rámértem, 11,79V-ot ad le. Rákötöttem egy 8cm-es házventit, a fesz leesett 11,76V-ra. Ha 2db ventit, akkor már csak 11,72V. Még jó, hogy nem bírja, kiszáradt, és púpos kondikkal, mint kiderült. Természetesen visszavinni nem tudom, mivel a kivezetéseket szétbuheráltam.
    Eddig ott tartok, hogy izzó 5k, ballaszt 2,6k, döglött táp 5k legalább, másik fos táp 2,5k.15e ft, és nem tudom begyújtani. Ha csak nem esik az ölembe egy normális táp, ami 12V-on tud 10A-t megbízhatóan, gyújtáskor esetleg picit többet, ez az izzó már nem fog égni többet, az biztos.

Új hozzászólás Aktív témák