Új hozzászólás Aktív témák

  • Kovács86

    junior tag

    Sziasztok!

    Egy érdekes, más területen (CPU pl.) már ismert, és városi legendák körében népszerű jelenséggel találkoztam: a lebutított csúcs-termék olcsó árkategóriába csökkentett/lerontott paraméterekkel.

    Konkrétan: az ismerős HD (1366x768) felbontású monitorként használt LCD TV-je felajánlotta a W10-nek a FullHD (1920x1080) felbontást.
    A dolog nem ismeretlen"eröltetett felbontás" beállítás, ilyenkor "elvesznek" képpont infók, mert nincs "elég" pixel csak a fizikai 1366x768.

    Korábban is hallottam olyat, hogy (állítólag) vannak típusok, amik fullHd-s panellal vannak szerelve gyártási/"nem-tudni" milyen egyéb okok miatt és a papíron szereplő felbontásnál sokkal jobbat tudnak valójában, és ehhez korábban 5-10+ éve tuning-VGA programokat használva lehetett hozzáférni. Erről tudok is, főleg nevesebb gyártók olcsóbb monitorait használtam is így "gazdaságosítva" saját PC-használatomat. De mint "mondtam", ezzel eddig csak a kimondottan számítógép-monitor kategóriában találkoztam és valamilyen szinten rejtve.

    Most pedig a Windows 10 felajánlotta ezt hétköznapi/kommersz többéves LCD nTV-nél.
    Próbából beállítottam, gondolva (korábbi szakma közeli múltamból), hogy ekkora különbségnek láthatónak kell lenni pl. kis betűméretnél, ahol az "elveszett" pixelek hibája látható.

    Nagy meglepetésemre nem látom a hibát!!!

    Lehetséges, hogy a HD LCD TV FullHd panellal van szerelve???

    Bekapcsoláskor a tv bejelentkező infó-sávja is 1920x1080-t ír ki.
    Emiatt is gondolom, hogy -nekem is meglepő módon- ez lehet a valós felbontás!

    ???

    U.i: esetleg valami panel kód/azonosító a rejtvény megoldásaként ???

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák