Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz varsam #84596 üzenetére

    Kérdezz annak utána, h ilyen flexibilis csővel lehet-e gázkazánt bekötni, mert én kicsi esélyt látok rá..

    Mindenesetre én is Vaillant kazánt választottam, végül rábeszlktek a felső kategóirás Vaillant ecoTEC Exclusive VU INT II 216/5-7-re (minőségi holmi, nagyon széles modulációs tartománnyal), illetve ehhez vettem még VR920-as internetmodult, VR70-et a padlókörhöz és a gyári Vaillant Multimatic 700/5 vezérlőt. A radiátorokra pedig Ambisense termofejek kerülnek. Így akár távolról telefonról is vezérelhető lesz minden helység hőmérséklete.
    Emellett a központi vezérlő napelem rendszert is vezérlel, jövőre nézve ez mindenképpen előnyös érv volt számomra.

    De visszatérve a füstcsőre. A komplett fütcső nekem is több mint 100k-ba volt benne. De velem gyári, fém / műanyag idomokat vetetett a szerelőm jah és csak 3 méter összesen kb. :)
    Csak egy példa: 2db 45°-os elem kb. 25k volt.. aztán szükség van tisztítónyílásra is, és ne feledd a tetőkivezetőt. Az is vagy 20k.

    Szóval a gyári kémény nem olcsó mulatság sajnos.

    mod.
    Apropó, Bosch kazánt ne vegyél. Amikor nekiálltam a komplex felújításnak, 4 szerelőnél kérdeztem utána, illetve neten is. Mindenki ekézte az összes típusukat.

    3 szerelő még itt a környéken a Baxi-t istenítette. H ár / érték arányban állítólag baromi jók. Ettől függetlenül én azért kicsi sznob vagyok és maradt a Vaillant. :D

    [ Szerkesztve ]

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák