Új hozzászólás Aktív témák

  • Chaser

    titán

    válasz Chaser #69566 üzenetére

    H tarifához még kiegészítés.
    Igényléséhez szükség van a kereskedő/beüzemőlöz is, ő tölti ki a szükséges adatokat az eszközről és szükséges az aláírása hozzá. Továbbá az eszköznek a kötelező paramétereket teljesíteni kell, az ún. fűtési jósági tényező szükséges adat a klímáknál, más néven SCOP. Ez legalább 4-es legyen, A+ besorolású. / jogszabályban úgy láttam 3 van megadva, de a szolgáltatókat úgy néz ki nem érdekli. Viszont alegtöbb modern klíma ezt tudja, és minél jobb ez az érték annál kevesebbet fogyaszt az eszköz. A vezérelt tarifával ellentétben itt nem mi adjuk meg hány A-t igénylünk, hanem a szolgáltató az eszköz alapján adja az általa reálisnak gondoltat. Az eszközök bekötésére is vannak szabályok, B1 és H tarifás eszközök csak fixen bekötve használhatók, tehát bontható konnektoros megoldásnál nem. Ezt ellenőrzik átadáskor és szigorúan is veszik, későbbi ellenőrzés pedig bármikor lehet.
    Fűtési tényezőkről itt van egy jó leírás.
    Amennyiben a nappali hálózatot bővítenénk, vagy igényelnénk B1-et, elmű területén kérjünk hozzá igénylőlapot a kért értékekkel és adjuk be. Maximum 3 munkanapon belül elbíráálják. Amennyiben leokézták, keresnünk kell egy regisztált villanyszerelőt, ő fogja kivitelezni a szükséges megoldásokat amenniyben kellenek bővítéshez, vagy másik B1 órát és/vagy H tarifát is szeretnénk. Ezután az elmű 8 munkanapon belül ellenőrzi a kivitelezést és ideális esetben használhatjuk a bővített hálózatunkat.
    Azt még érdemes tudni, amennyiben a mérő óra lakáson belül volt, onnantól hogy akár csak bővítést kértünk, a hatályos jogszabályok szerint már csak kívül helyezhető el az óra.

    _tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

Új hozzászólás Aktív témák