Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Chaser #67718 üzenetére

    A gerendára merőleges párnafa rendben van, a 100-110 cm köz viszont gond, 40-50 centi lenne az ideális 60 mm vastag párnafa esetén. Ezt egyszerű orvosolni, be kell közéjük rakni még egy sort.
    Ezen a merőleges deszkák ujjnyi közökkel már megint rendben vannak. Azért vannak közök, hogy tudjon tágulni, ha akar és azért csak ujjnyi, hogy a szegezett parkettánál ne kelljen keresni a szeg helyét.

    A száraz fa nem hátrány, sőt! Az már kimozogta magát, lehet mellé tenni az újat sűrítésnek, az egészet lecsavarozni a gerendákhoz a szegezés helyett. A párnafák helyére mehet OSB, szintén csavarozva, esetleg hozzá is ragaszthatod a párnafákhoz. Az OSB-re meg vagy ragasztod, vagy úsztatod a burkolatot.

    A salakkal nem csinálnék semmit, ha nem muszáj. Ha nem nedves, nem férges, nem gombás, akkor jól van úgy. Elég rá egy vastag fólia, rá a granulátum szigetelés egész az OSB-ig. Ezt le sem kell döngölni, felöntöd a párnafákig púposra, majd egy deszkával lehúzod, rábillented az OSB-t és csavarozod. Az OSB és a fal között 2-3 centi hézagot hagyj...
    Azért maradjon a salak, mert a födémnek van egy szerkezete, ami adott súlyra lett méretezed. kiveszed a salakot, amit tippre ötöd akkora tömegű töltőanyaggal helyettesítesz, akkor egyrészt fel fog állni a szoba közepe, másrészt az alattad lévő plafonja szarrá reped. Statikus 10% eltérést javasol a súlyban.

    Tehát:
    hajópadló
    ragasztó
    OSB
    ragasztó és csavar
    párnafa
    granulátumos töltőanyag
    vastag fólia felhajtva a falra akár térdmagasságig, majd levágod a felesleget
    gerenda a salakkal

    A szomszéd falát hőszigetelni nemigen kell szerintem. Ha lakott a lakás, akkor ő is fűt. Ha nem lakják, akkor is tartanak egy 5-10°C-ot télen, különben tönkremenne a bútor, ajtó is...
    A hang egy másik kérdés. Van az, ami az épület szerkezetében keletkezik, kvázi rezonál a fal. Ezt a te oldaladról nem tudod érdemben csillapítani. És van az, ami egyszerűen áthallatszik, ezzel tudsz foglalkozni. Gipszkarton helyett vannak valamilyen akusztikus panelt választanék. Ezzel szerelt termet már hallottam, hogy dolgozik. Táblában is kapható, fa furnéros, lakkozott, megdizájnolod kicsit, mint egy beépített szekrényt, mögé a panelek rácsszerkezetét meg hőszigetelő táblákkal kitöltöd.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák