Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    Sziasztok! Sajnos burkolnom kell, kb 10-11nm-t, padlót. Vettem 30x60-as zalakerámiás gres lapokat, és a boltban átvételkor azt az infót kaptam hogy nehogy feles eltolással rakjam mert nagyon csúnya lesz, a lapok domborúsága ( görbesége ) miatt, inkáb rakjam fésű mintába, kb 1/4 vagy 1/3-ad eltolással. Ebből mi az igaz? Valóban így érdemes rakni? ( azt mondták, ha felesbe rakom akkor a lap közepe ahol a legmagasabb találkozik a másik sor sarkaival amik a legmélyebbek, így csúnya lesz, nem lehet síkba tenni - érdekes a barátomnál ugyanez a lap van és ott nem csúnya felesben, legalábbis nem tűnt fel)
    Más: sajnos nincs csempevágóm csak egy régi flexem, és kipróbáltam a vágást ahogy eddig a csempét vágtam jópárszor. Sajnos ezt a lapot alig viszi és tördeli a zománcozást ekéggé, mert a felszíne a faminta miatt nem sík. Ezt így nem tudom majd elvagdosni.
    Nem tud valaki Keszthely-Marcali vonzáskörzetben bérelhető csempevágót ami a 60-as lapokkal is megbirkózik? Vagy olcsó vágóból milyet szabad-érdemes venni? Vagy jó és ráérő burkolót?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák