Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz harry #15600 üzenetére

    Köszi.

    Mai napon szétszedtem az egészet. Annyira nem is szomorú a helyzet, mint gondoltam.
    Az egész ajtó alapvetően műanyag vázú, és ez a fém csak amolyan takaró fedél a tetején - azaz, a mosógép enélkül is funkcionál.
    Egyébként géppel és kézzel kívül belül megcsiszoltam az egészet. Felvittem rá 1 réteg fehér Hammerite festéket. Ezt közvetlenül rozsdára is ajánlják. Viszont akármennyire próbáltam precízen lekenni, qrva szar lett az eredmény.

    Átgondoltam, a Hammerite rétegre mindenképpen szükségem van, mivel ugye a korróziót megfogja, legalábbis a marketing szerint. Mivel, elég egyenetlenül sikerült a festés, ezért meg fogom csiszolni a hétvégén az egészet, de csak annyira, h eltűnjenek a vastagabb rétegek. Majd sprays fehér festékkel lefújom. Ezzel sokkal egyenletesebb felületet fogok kapni.
    Összerakásnál meg tömítőpasztával kifújom körbe és úgy pattintom vissza. Talán akkor a víz nem fog beszivárogni felnyitott ajtónál.

    Jah és a poén.
    Az ajtó belsején lévő mosószer, öblítő tartó rekesz lepattintatható. Gyárilag ki van vágva ott a műanyag váz, és kis L alakú fülekkel oda ül be. Hivatalosan a váz fém burkolat felőli részén két kis gumi dugó hivatott megakadályozni, h a víz ott be tudjon csorogni, majd a váz és a fém tető között, végig le tudjon folyni a zsanér részhez. Igen ám, de ez a két gumi dugó szabadon ficegett az üres térben.
    Úgyhogy, tuti az innen becsorgó víz is szépen korrodálta a zsanér részt.
    Adtam tömítőpasztát a kis üregeknek és a gumi dugóknak, majd szépen benyomtam őket. Most faxa, reméljük ezzel a lépéssel is sikerül konzerválni egy időre.

    Pár kép, hátha más is nekilát. :)
    01, 02, 03, 04, 05

    sanzi89

    Franc sem tudta ezt, amikor vásárolva lett.
    Mind1, fentebb leírtam, a szórófestéket még ráfújom és bízom benne, h az utólagos tömítésekkel, alapos csiszolással, Hammerite-tal pár évig le lesz tudva.

    [ Szerkesztve ]

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák