Új hozzászólás Aktív témák

  • f4lcon

    őstag

    válasz csemberlen #148772 üzenetére

    értem, hogy nem szabványos, de a telepítésnél nem is volt cél a szabványosság, és nem is biztattam arra senkit, hogy ő maga így telepítse.
    megértem az okokat (pl ásóval átvágom) hogy miért kell 70 centire ásni, meg téglasor fölé, meg homok, meg kiskutya füle. a valóság viszont az, hogy a térkő járdám szegélyköve mellett ~15-20cm mélyen a ckt-re fektetett gégecső nincs útban semminek. a járda a kert kellős közepén fut hosszára, a legközelebbi növény gyökere 5m távolságban van, a talaj szinte teljesen sík és homokos. és mivel tudom hol van, nem fogom ásóval sem elvágni. pillanatnyilag nem látom, hogy milyen erőhatás érhetné úgy, hogy fizikai sérülés keletkezzen benne. a gyepszellőztető nem megy ilyen mélyre, rotációs kapázni nem fogom a gyepet, illesztés-toldás nincs benne sehol menet közben

    persze ha majd eladom a házat, és az új tulajdonost agyonvágja az áram, mert nem tudta, hogy ott van a vezeték a földben, az az egyetlen, ami felmerül problémaként. ezért már most tudom, hogy ha egyszer el is adom, ez lesz az egyik legfontosabb dolog, amit megemlítek.

    [ Szerkesztve ]

    “The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

Új hozzászólás Aktív témák