Új hozzászólás Aktív témák

  • KrAt

    veterán

    Újabb kérdés:

    Vízóra elszámolás van, és kijött, hogy "nincs meg" 36 m3 víz.. Azaz az nem lett leolvasva (igazából itt kb 3 éve nem olvastak rendesen vizet, azóta lehet, hogy locsoltak a hálózatról, nem tudom...) Mondom akkor nézzük, mit mutat a vízóra:

    Elmentem itthonról 1,5 órára, előtte lefotóztam a vízórát, majd mikor hazajöttem, akkor is lefotóztam, és meglepve tapasztaltam, hogy ~0,9 liter eltérés van a két állapot között.. :Y

    Elkezdtem nézegetni, és azt figyeltem, hogy az óra (szélsőséges esetben) 1 decit "ingázik", de alapvetően folyamatosan mozog a középső csillag oda-vissza.. Kertes házról beszélünk, az utca után a kerítés mögött van közvetlen a vízórám.

    Most nézem folyamatosan, hol az utcára megy ki egy kis víz, hol az utcáról jön be egy kicsi..

    Ez alapvetően normális jelenség a nyomáskülönbség miatt? Mert most végeztem egy gyors számítást, ha 1,5 óra alatt elment 1 liter víz, akkor az 1 nap alatt 16 liter, ami 1 hónap alatt 480 liter, ami 1 év alatt is csak 5760 liter, és messze nincs 1 éve nyitva a vízóra előtti vízcsap, hogy ennyi csak úgy elfolyhasson.. Előtte tuti zárva volt, tehát akkor nagy valószínűséggel nem mehetett el..

    Kezdjek el félni, hol megy el a víz, vagy ez az 1 literrel túlmutató óra ez simán lehet az óra "csalása"? :U

    szerk: most kint voltam, megint megnéztem, a legutolsó állapot szerint most 0,2 deci ment el 1 óra alatt.. Ez most azért van, mert vaklárma volt, vagy mert megfagyott a víz, ahol szivárog? :U :(

    szerk2: most elzártam a házon belüli főelzárót, megszűnt az ingázás. Viszont van egy kerti csap, aminek van egy leeresztős föld alatti csapja (asszem három állású csapnak hívják) és azt megnyitva elkezdett pörögni az óra, azaz az ereszt lefele, próbáltam ráhúzni egy kicsit, hogy erősebben zárjon, aztán most meglátjuk, mit mutat..

    Remélem csak az eresztett, és az ingázás normális jelenség..

    Bocsi mindenkitől, csak fosok, hogy szivárog a víz, vagy sem.. :B

    szerk3: elzárva a házban a vizet, nincs ingázás, és a középcső csillag kb 10 perc alatt meg se moccant.. Akkor asszem csak vaklárma volt.. :)

    De ez az ingázás az óránál normális? :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák