Új hozzászólás Aktív témák

  • tothjozsi96

    addikt

    válasz Vesa #33667 üzenetére

    Köszi szépen neked is és a többieknek is a rengeteg segítséget!

    Egy kérdésem volna még.
    A kutya napközben nem ugat, éjjel viszont nagyon beindulnak az ösztönei.
    Tehát napközben reggel illetve délután, amikor viszonylag sokan mennek el a ház előtt, de amúgy nem ugat. Úgy képzeld el hogy 10 hónapos, 6 hónapos kora óta éjjelre nincs bezárva.
    4 hónapja párszor előfordult hogy felébredtem rá éjjel, de 90%-ban elvolt szépen csöndben.

    A kérdésem az felé irányulna hogy mindenképp érdemes volna-e leválasztanom neki az udvart vagy tanítással elérhető egy olyan szint, egy olyan mentális állapot amikor a kutya egy kis megnyugvást nyer, nem ez a jó szó, de remélem érthető vagyok.

    A házunk le van szigetelve, viszont nincs még leszinezve, amit tönkre tett, jelen pillanatban javítható, de hogyha le lenne szinezve, már nem igazán tudnánk megoldani a javítását.

    Most lenne nemesvakolva a ház, de ebből az esetből is arra következtetek hogy nem szabad még ezt megcsináltatni, mert bármelyik pillanatban megtörténhet az amit pár napja mutattam, ugye kikaparta a kutya a szigetelést. Ebbe is az az érdekes hogy 10 hónapos és előtte egyszer sem történt ilyen. Tehát, ja. Így viszont nem merem nemesvakoltatni a házat addig míg nem tudom biztosan hogy a kutya is készen áll arra hogy ne romboljon.

    Van itt ez a b megoldás, hogy lekeríteni az udvart.
    Beszéltem egy Áccsal, ő mondta hogy mennyiért csinálná meg a teraszt, én nem fogadtam el az árajánlatot, ez kb. fél éves sztori. De hogyha le kell keríteni a kutya miatt az udvart, akkor a terasszal egybe kellene megcsináltatnom, úgy lenne formája. A teraszra 500 ezret mondott, szerintem a kerítéssel együtt 800 ezer forintból meglenne. Itt az volna a kérdés hogy ezt mindenképp ajánlott lenne meglépnem, vagy rendszeres oktatással a kutya elérhet egy olyan szintet ahol erre nincs szükség?

    Én úgy gondolom hogy egyik dologból következik egy másik. Jelen pillanatban azt gondolom hogyha nincs megcsinálva a kerítés ami elválasztja a házat a kutyától, akkor ismét szétszedheti a szigetelést, nagyobb esőkor szétugrálja az ajtó körül a falat, a nemesvakolatot ezzel egyből összepiszkolja. Éjjel zavaró tud lenni hogyha előreszalad, zavaró az is hogy rengetegszer az ajtó előtt fekszik és úgy ugat. Ez mind megszűnne, most csúnyán mondom, "egy kutya" miatt. Viszont hozzá kell tennem hogy én sem sz*rom a pénzt, de hát ez nem egy két forintos beruházás. Viszont ha tönkre teszi a szigetelést, az se jó. Magamnak is jót teszek mert nem fogja lerombolni a szigetelést, valószínűleg nyugodtabban el lesz éjjel, de ahogy mondtam eddig ritkán volt csak ilyen mint az utóbbi napokban. De, mégis a kutya miatt történik ez az egész. Tudom, nekem kell tudni hogy anyagilag megéri, vagy hogy mi fér bele.

    Ezért is merül fel bennem a kérdés hogy tanítással mi az ami elérhető és mi az ami ösztönös és nem változtatható. Hogyha be is van tanítva és ne adj isten mint most ősz van, nem tudsz vele annyit foglalkozni mert egyszerűen nem lehet annyit kint lenni, ilyenkor kérdés hogy újból rátör-e az unalom és újra megbontja-e a szigetelést. Én tényleg nagyon szeretem a kutyánkat, de nem tudnám elviselni hogy több helyen szétbombázza a házat, nem tudnék ezzel megbarátkozni hogy ne adj Isten jövő ősszel a házat megint szétkapja mert most épp unatkozik.

Új hozzászólás Aktív témák