Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz z123456789 #22283 üzenetére

    Szia!

    Majd nálam tapasztaltabbak is írnak bizonyára, de leírom, ahogy mi csináltuk. Mi is 6 hetesen hoztuk el - szintén elvitte te volna más és már le volt választva az anyjától - de szerencsére csak pár napig sírt.

    Egy darabig áztatott tápot kapott, de az állatorvos szerint felesleges volt, ahogy tud rágni, rághat tápot. Mi Select Gold Junior-t adunk neki, szintén állatorvosi tanácsra. Most is azt kapja, csak már a felnőttnek valót.

    Az etetés, hű, hogy is volt... 3 hónapos korig 4x kell neki enni adni, 6 hónapos korig 3x, 6-12 hónapos kora közt 2x, majd 1 éves kora után elég 1x.

    Adhatsz neki ezt-azt, de a jó minőségű táp tartalmaz mindent. Igazából csak azért adja az ember, hogy mégse állandóan a száraz tápot rágja. Mi olyan fél évesen kezdtük már jobban keverni a házi koszt / tápot, főleg, mert jött a tél és kellett neki a meleg kaja. Mellette még kapott kutyavitamint kölyökkorában.

    A konzervekben valóban nincs annyi tápérték, de azért vannak jobb minőségűek is.

    A nevelést az elején kezdd, ahogy elhozod és fő a következetesség. Nekünk is mondták, hogy majd 3 hónaposan, majd 4 hónaposan... "fél éves kora előtt úgyse tanul semmit", stb. Én 4 hónaposan vittem először kutyaóvodába, hadd szokja. Mondjuk főleg az oltások hiánya miatt nem akartam addig vinni sehova.

    Kullancs ellen én Ex-Spotot használok, 1 év alatt 1 kullancsot szedett csak be. A nyakörv állítólag folyamatosan mérgezi a kutyát, kényelmetlen, koptatja a szőrét, így azt meg se próbáltam. Meg aztán amilyen kis szeleburdi a beagle-ünk, képes és felakasztja magát, szóval semmilyen nyakörv nincs rajta alapból.

    Talán a leghasznosabb tanács, amivel elláthatlak, hogy ne hallgass senkire, csak az állatorvosra :)

    [ Szerkesztve ]

    Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

Új hozzászólás Aktív témák