Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Roland8622 #24082 üzenetére

    "melóhelyen kipróbálom: van Win8.1/10/11 / PC és laptop is"

    Mármint leginkább akkor van ennek értelme, ha adott a megfelelő hozzáférés, ellenben ha pl. egy rendszergazda által korlátozva van az ottani Windowsoknál az USB-s tárolóeszközök kezelése, vagy akár BIOS / UEFI szinten tiltva egyes funkciók, akkor nem meglepő ha nem működik megfelelően az eszköz.

    "win11 laptop - mivel az összes port 3.0-ás, így nem pörgött fel"

    Ha még felpörögne a 2,5"-os külső merevlemez, csak a Windows 11 nem ismerné fel valami miatt, akkor lehetne az utóbbi okát fejtegetni, tesztelni azon asztali PC-ken és laptopokon másik OS - akár pendrive-ról bootolt live rendszer - alatt, stb. Ellenben ha tényleg fel sem pörög USB 3.0 portokhoz csatlakoztatva és nem azért mert esetleg BIOS / UEFI szinten lett letiltva valami, akkor ott lehet akár érintkezési probléma is, meg ha a kábel többszöri újracsatlakoztatás után is változatlan a helyzet, nem véletlenül volt javasolva előzőleg, hogy a gyárilag mellékelt mellett másik rövid USB-kábellel is célszerű lenne kipróbálni az eszközt.
    + Ilyenkor kérdés az is, hogy azon PC-k és USB 3.0 portok esetében más USB-s tárolóeszközök - másik külső HDD / SSD, pendrive - működnek-e, mert ha azok sem, akkor az pláne abnormális.

    "win8.1 PC - működik a hátlapi usb 3.0-ás port

    Ez megint érdekes, mert ha esetleg valami miatt alapból nem működne az eszköz USB 3.0 porton, akkor nyilván a Windows 8.1-es PC-n sem. Vagyis újfent felmerül a kérdés, hogy a többi PC-nél nincs-e esetleg érintkezési probléma a kábel csatlakozója és a port aljzata között, ezért is lenne érdemes másik USB-kábellel is kipróbálni az eszközt.

    Ha másik USB-kábellel kipróbálva rendesen felpörög és működik USB 3.0 portokon az említett 2,5"-os külső merevlemez, akkor elvileg csak a gyárilag mellékelt kábel hibás és azt kellene cserélni.
    Ha másik USB-kábellel kipróbálva sem működik az említett külső merevlemez a Windows 10-es és Windows 11-es PC-k (előlapi +) hátlapi USB 3.0 portjaihoz csatlakoztatva, ellenben más hasonló tárolóeszközök igen és másik 2,5"-os külső HDD rendben felpörög, valamint pendrive-ról bootolt live rendszer alatt kipróbálva is ez a helyzet, akkor lehet maga a külső merevlemez a probléma forrása, bár ennek ellentmond a "win8.1 PC - működik a hátlapi usb 3.0-ás port" kijelentés. De ha mégis az utóbbi helyzet, akkor értelemszerűen vagy garanciális cserét kellene kérni a hibás termékre, vagy visszaküldeni és visszakérni a vételárat ha lehet.
    Ha a Windows 10-es és Windows 11-es PC-knél az USB 3.0 portokhoz csatlakoztatva más hasonló tárolóeszközök sem működnek és másik 2,5"-os külső HDD sem pörög fel, valamint pendrive-ról bootolt live rendszer alatt kipróbálva is ez a helyzet, akkor ott nem maga a külső merevlemez lehet a probléma forrása, hanem az adott hardverkörnyezet - a PC-ken lévő USB 3.0 portok és / vagy a BIOS / UEFI beállításai - , ahol a megoldást is értelemszerűen afelől megközelítve kellene keresni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák