Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Fr@nkieWilde #20421 üzenetére

    Van a neten egy rakás szétszerelési videó. Viszont az például ebben és egy másikban is látszik, hogy ennél a típusnál ez ilyen szétfeszegetéses művelet lesz. Legalábbis a külső műanyag burkolaté, mert azon belül a HDD-ről a SATA - USB adapter már viszonylag könnyen lecsavarozható.

    Egyébként, ha jó esetben a HDD máshol működni fog rendesen, akkor úgyis egy másik külső házat kell majd venni hozzá. Tehát ilyenkor ez eredetibe visszatenni nyilván nem sok értelme lesz. Illetve például egy alumínium külső ház alapból jobb választás, mint egy ilyen zárt, műanyag doboz.

    Továbbá arra még figyelni kell, ami például az alábbi hozzászólásban is volt említve! Tehát egy másik külső házba / gépbe áttéve a HDD-t, akkor ok a dolog, ha a rendszer egyből felismeri és megjeleníti a tartalmát. Ellenben, ha inicializálni, vagy formázni akarja, akkor arra nem szabad rányomni! Ez esetben adatmentő programokkal kell róla lementeni a tartalmat, majd újraparticionálás után visszamásolni az adatokat. Persze, az is fontos, hogy maga a HDD milyen állapotban van, nincsenek-e rajta szektorhibák stb. Mert, ha vannak, akkor az megint megkavarhatja a dolgokat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák