Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz #70516736 #19915 üzenetére

    Helló!

    Az alap, hogy egy 2,5"-os külső HDD-nek általában nem kell külső tápellátás, max. esetleg kiegészítő tápellátás. Továbbá ilyen téren eleve meghatározó maga a gazdagép, ami korábban a tabletes példánál is részletezve volt. Illetve a TV-n történő használatot illetően a szokásos dolgok. Tehát, ha a készüléken nincsen HDD IN jelölésű port, akkor eleve vagy / vagy kategória egy 2,5 colos külső HDD stabil tápellátása. Az említett modellnél meg úgy néz ki, hogy csak sima USB IN portok vannak, amelyek valószínűleg 5 V | 0,5 A. De ezekből van egymás mellett 3 db, tehát adja magát az Y-kábeles megoldás. Abból pedig általában ilyen kell, legalábbis a fentebb említett 2,5"-os külső merevlemezekhez igen.

    A felsorolt mobil külső HDD-k közül lényegében akármelyik megfelelhetne a célra, de az ilyen másodlagosan támogatott környezetben (TV) ugye nem feltétlen garantált ugyanaz a működés és kompatibilitás, amely az elsődlegesben. De vannak az összefoglalóban direkt TV-khez való modellek is említve. Viszont azoknál pl. a kompatibilitás lehet valamivel jobb, de a tápellátásuk 1 db 0,5 A-es porttal nyilván nem lesz stabilabb, hiszen azokban is rendszerint normál energiaigényű HDD-k vannak.

    Továbbá, ha felvétel történik a külső HDD-re, akkor utána egy PC-n nem feltétlen lesz felismerhető a TV által formázott partíció, illetve a felvett tartalomhoz való hozzáférés is problémás lehet. Persze spéci külső programokkal elvileg megoldható a dolog, amiről nemrég szintén volt szó. Illetve ilyen célra lehet akár külön partíciót is létrehozni a lemezen, de előfordulhat, hogy a készülék pl. csak a legelsőt fogja tudni kezelni. Azonban, ha csak a TV-hez lesz használva a külső meghajtó, illetve a felvett tartalom is csak ott lesz visszanézve, akkor nyilván nem kell parázni az előbb említettek miatt.

    Ez ügyben amúgy legjobb lenne az LG LCD és LED TV-k topikjában érdeklődni, illetve hogy ott mások milyen 2,5 colos külső HDD-ket használnak az említett készülékhez. Valamint, ha lesz pl. PC + Windows alatt is használva, akkor ott rá lehetne kérdezni a felvételt illetően az ehhez kapcsolódó dolgokra.

    Továbbá 20 ezerből kijön már egy 2,5" | 1 TB külső HDD is. Az 500 GB-osok ár-érték aránya amúgy sem a legjobb, illetve manapság 1 TB alatt már kevésbé érdemes ilyeneket venni. De, ha valakinek biztosan elég 500 GB, akkor vehet akkorát, az ő dolga.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák