Új hozzászólás Aktív témák

  • biga

    senior tag

    válasz King Unique #10837 üzenetére

    Én mikor vettem a szempont a méret volt (fizikailag minél kisebb, tárhelyben minél nagyobb plusz feltétel volt, hogy USB 3.0 legyen éa a tápcsatija szabvány legyen - ez a külső vinyók halála, ez szokott leghamarabb kimenni, és jártam már rosszul azért, mert egyedi tápcsatija volt). A sebesség nem nagyon volt szempont számomra, media lejátszó mellé van téve, konkrét másolgatás ritka, így nem számított a sebesség sem, ezért vettem a leg fapadosabbat :) Korábban volt WD- m is több, és bár alapvetően nem volt velük sok gond, ez most szimpatikusabb volt (lapos fekvő ház pl praktikusabb volt, mint az álló MyBook forma).
    A háza egyébként egyszerű műanyag, alul viszont bőven van szellőző rajta, illetve szerintem a felső élén lévő rés is az lehet, de nem ellenőriztem le. Media lejátszásnál szinte semmi hangja (nagyon halk sürrogás). Ilyenkor a vinyó külső burkolata enyhe langymeleg hosszas filmnézés után is (persze a műanyag burkolat sokat megfog a hőérzetből, szóval kicsit adj hozzá valamennyit a vinyóhoz :) Gépen egyszer mértem a hőjét, de nem hosszas másolás után, csak vagy egy órás átlagos használat, kisebb fájlok elérése ilyesmi után 36-38 körül volt emlékeim szerint (őszintén annyira nem érdekelt, érzésre nem túl meleg). Tapintásra legmelegebb akkor volt, mikor feltöltöttem (ez gyakorlatilag tényleg majdnm teljes megtöltés volt folyamatos másolással - USB 3.0-n). Ekkor már tapintásra melegnek érződött, alul a szellőzőnél (ahol egyébként látod is a vinyót) érezhetően melegebb volt a szokásosnál. De mindig hűvösebb volt, mint bármelyik eddigi sima DT vinyóm házilag dobozba szerelve (CM tokban is jóval melegebb volt bármelyik vinyóm, de régebbi WD külső vinyóimnál is hűvösebb szerintem). PC-n egyébként egy noname USB 3.0 PCIe vezérlőre dugva kb 65MB/s volt a minimum, a max meg valahol 100 felett. Az átlag kb 70-80 lehet (főleg HD filmek másolása közben).

    Egyébként azzal tud szerintem viszonylag hűvös maradni, hogy igen hamar készenlétbe teszi magát, ha nincs rá szükség. Elég ha lepause-olom a filmet és nem sokkal utána hallom is, hogy teszi le a fejet és állítja le magát (ez talán a leghangosabb dolog tőle :) ). Ilyenkor míg újra nem indítom a filmet így marad. De ahogy elindítom azonnal és késlekedés nélkül megy tovább. Ha leállítom a media lejátszót természetesen teljesen lekapcsolja azonnal ő is magát (ilyenkor nem készenlétbe teszi magát, az egyetlen kicsi zöld led az elején - ami egyébként standby-nál ég tovább - is lekapcsol és tapasztalatom szerint szinte valóban nem is vesz fel áramot sem.

    Ez valóban egy fapados külső vinyó egyébként, a design sem fogja megrengetni a világot, illetve a műanyag házon is érződik ez, de szerintem jól teszi a dolgát, nekem tökéletesen megfelel a media server mellé.

    ''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'

Új hozzászólás Aktív témák