Új hozzászólás Aktív témák

  • Apollyon

    Korrektor

    Már elolvastam egy ideje Andy Weir: Artemis-ét, de gondoltam várok a véleményezéssel, amíg emésztgetem.

    Nos, a történet alapja tök jó is lehetne, de a megvalósítás sajnos nem az. Nyilván számíthattunk rá, hogy nem egy újabb Marsit kapunk, de színvonalban azért meg lehetett volna simán közelíteni. Ha az előző könyvére 10 pontot adnék, akkor az Artemis kapna 2-t, vagy jóindulattal 3-at. A marsi nagyon tetszett, kb. letehetetlen volt, és ahhoz a könyvhöz képest túl nagy a kontraszt.

    Elég erőteljesen érezni, hogy egyes szereplők tulajdonságai (vagy akár maguk a karakterek) a mai PC, illetve egyéb, sjw lobbi nyomására kerültek bele, nem pedig azért, mert az író valóban így képzelte azokat el. Az volt a benyomásom, hogy 1-1 karakternél a mai negatív trendeket sulykoló, hangos kisebbségnek is meg "akar" felelni. (Pl. metrós jelenet trololo.) Néha érezhetően kínos volt ez, és rendkívül erőltetett. Mintha eredetileg nem is akarta volna beleírni ezeket, csak engedett egy kényszernek. Talán a kiadó ennyire beleszólt volna?

    Mindenesetre nekem ez több, mint csalódás volt. A következő könyvéhez (ha lesz), már nem fogok ekkora bizalommal nekikezdeni.

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Új hozzászólás Aktív témák